Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dzizisketa
9015 příspěvků moje polička 13. května 2021 20:45

Karja

Do baráku bychom nelezly, zabavili bychom obě různěmalé venku 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 13. května 2021 20:56

dzizisketa Děkuji, ale teď je to hekticky, myslím, ze bych si to ani nezvládla užít. Já spíš spoleham na nějakou bezdětnou pražskou akci u příležitosti oslavy Luna komiksu, už mám na to i opustak (doufám, že to bude odpoledne). Ty vado, doufám, že to nebude v Brně:-D. Luna 

Online Luna
10877 příspěvků moje polička 13. května 2021 21:09

Karja No je pravda, ze v Brne zajem maji. Ale jestli se ozve nejaka Praha, tak fakt nevaham a udelame to tam.

Online continuity
43487 příspěvků moje polička 13. května 2021 21:12
Reakce na Rhaenys:

Asi mi začalo to, čemu se říká tvrdnutí břicha - je to problém, nebo je to normální? Mám se tím nějak zabývat?

Zmin se gynekologovi, ale zatím bych ignorovala. Měla jsem to celou druhou půlku prvního těhotenství a rodila jsem dva dny po termínu. Prý se tak děloha chystá na porod, pokud je krček v pohodě ( a to zjistí jenom gynekolog ultrazvukem), nic se neděje. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 13. května 2021 21:41

Luna Tak to budeš mít dvakrát;-)

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 13. května 2021 21:48
Reakce na Karja:

Ty vado, doufám, že to nebude v Brně:-D. Luna 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. května 2021 21:55

Luna Praha hlásí zájemdo Brna asi opušťák nedostanu

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 13. května 2021 22:16
Reakce na Rhaenys:

Asi mi začalo to, čemu se říká tvrdnutí břicha - je to problém, nebo je to normální? Mám se tím nějak zabývat?

​Pokud to není tak silné, že by tě to nějak ochromovalo, tak bych to neřešila. Dělo se mi to v obou těhotenstvích, poprvé jsem brala magnesium, ale porodní asistentka na předporodním kurzu před ním varovala a spíš ho nedoporučovala, takže jsem se ho brát přestala, v druhém těhotenství jsem ani nezačala, a bylo to zhruba stejné. Děloha se tak prý připravuje, trénuje.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. května 2021 22:52

Rhaenys mela jsem v obou tehotenstvich, uzivala jsem magnezium, gynekolog mi udelal vyter zda to neni priznak infekce a pak kontroloval zda se nezkracuje cipek ( ale muj dr je takovy dost opatrny, tak mozna to delal i nad ramec). Jinak jen sleduj zda ti to zpusobuje neco konkretniho ( u mne treba chlad na bricho, treba v praci jsem pod volnou halenou musela nosit kosilku, anebo kdyz jsem potrebovala na toaletu, bylo to tvrdnuti castejsi). S nejvetsi pravdepodobnosti ale o nic nejde a deloha si jen trenuje kontrakce 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 13. května 2021 23:44

Úplně potichu šeptám, že Meander má do konce května 25% slevu na knížky ze série Dům myšek. Jsou nádherný, syn je má moc rád.

https://www.meander.cz/dum-mysek/

Offline letfenixa
10926 příspěvků moje polička 14. května 2021 02:36
Online Myrtila
5392 příspěvků moje polička 14. května 2021 04:00

Gatita Takhle podobne pristupuju k matersky taky, jsem tu ted pro dite a nemusim resit nic jinyho, a ono me to s nim doma bavi, takze na tohle si vubec nestezuju, naopak tenhle pristup je vazne dost sovobozujici  Spis ta kombinace malo spanku + velky vydej energie na kojeni + plac maleho kvuli zubum je dost narocna, zvlast kdyz muz se ted moc nestiha zapojovat. A to ted musim nejak prezit. 
Potrefenáhusa Lamicka Jj, ten kontakt s kamaradkama je dulezity, taky to na sobe vidim, jak me kazdy setkani uplne nabije  ono by to bylo fakt jiny bez covidu, dost mych kamaradek je ted na rodicovske, ale prave po porodu a v prvnich tydnech maleho se pres nase rodiny i pratele covid dost prevalil, porad byl nekdo nemocny, nebo v karantene, takze jsme dlouho nevideli opravdu nikoho. Ted uz to snad bude lepsi.

MPLee Taky tlapkam, takhle bez pratel to musi byt jeste narocnejsi. Snad se ted otevrou nejaky aktivity pro matky a deti, treba mne uz prisla zprava z mistniho materskeho centra, ze neco bude aspon v parku, kdyby to nemohlo byt uvnitr.

Offline MPLee
3044 příspěvků moje polička 14. května 2021 07:25

Myrtila taky se sice snažím o Gatita přístup, ale mám ještě co trénovat. Sice jsem tu teď jen pro malou a nemám jinou práci, ale teochu mě žere, že kolikrát za den nezvládnu nic dalšího. Dala jsem si za cít půl hodiny denně cvičit a ani na to často nezbyde čas. Buď večer po 9 a to už jsem moc unavená a nebo to na 3x přerušit a to nesnesu. Vlastně mi asi nejvíc vadí ta nepředvídatelnost. Kdybych věděla, že mám každý den čas hodinu v určitou dobu, je to pohoda. Jak si nemůžu nic naplánovat a každou činnost musím přerušit nebo ve spěchu nějak dodělat, nezmůžu se na nic lepšího než ve chvilkách volna čumět do mobilu. Vařím pořád dokola asi 5 jídel, na víkend peču pořád jeden koláč, který je nejrychlejší... Ale ono se to určitě zlepší! 

A prosím nemáte někdo tip na drobný dárek pro holčičku 1,5r? Malm za úkol něco pořídit, dítě neznám. Kdyby se to dalo pořídit v Luxoru nebo Bambuli, bylo by to plus

Online Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 14. května 2021 07:38

MPLee no hele takhle to bohužel je, půl hodina denně pravidelně je strašně moc. Ta absence vlastního času podle vlastní potřeby je fakt hodně frustrující. A ještě se to nějakou dobu nejspíš moc nezlepší (a pak jo a zhorší se zase něco jinyho

já už teď na to cvičení, když dite spi, kaslu, buď spím taky, ctu si, nebo potichu sezeru dvě Mily a pak jdu s kočárem na dvě hodiny ven.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 14. května 2021 07:41

MPLee chápu tě, ta nepředvídatelnost je alespoň v našem případě taková konstanta mateřství. A píšeš že vaříš, pečeš, to jsi dobrá, to já aspoň do 6 měsíců fakt nezvládala. 

Já tady řešila ten odpor dítěte ke kočárku. Po krátkém zlepšení už ho úplně zavrhl, koupila jsem nové nosítko a asi 3 týdny nám kočár jen překáží na chodbě. Ale mám radost, že jsme si oba zvykli na nosítko a alespoň se dostanu všude bez problémů. Dnes jdeme do Doxu a na příští týden mám rezervaci na Toyen

Online Gatita
8667 příspěvků moje polička 14. května 2021 08:11

MPLee no jo, ta nemoznost planovani me taky drti, ale snazim se od toho osvobodit. My uz to ted mame trochu jinak (vek 5 a 1 a kousek), tak je to spis o tom, ze jdem tam, kam chce starsi, jdem tam v dobe, kdy je na to mladsi ready, pak tam resime jidlo a bolavy zuby a nakonec skoncime kdo vi kde a kdo vi s kym, podle toho, koho zrovna potkame. Syn ma hodne kamaradu ze skolky, ktere je nemozne nepotkat.Pak

dorazime domu tesne pred vecerkou, doma vypukne armagedon, kocar nakramovany spinavymi hadry a nedojedenymi svacinami, doma neporadek, vareni vecere, slozite uspavani pred nami... jak rikam, mit k tomu dalsi povinnost, jdu si to hodit, ale takhle jsem se uz prepla do rezimu "jsem zvedava, co nam dnesek prinese", i kdyz naturel na to uplne nemam. 

K tomu darku - nekdo tu radil zvukove knizky od axiomy. Potvrzuju, ze jsou super, mame hlasy ptaku a hudebni nastroje. 

Online Myrtila
5392 příspěvků moje polička 14. května 2021 08:48

MPLee No, na tu absenci sveho volna a nemoznost cokoli naplanovat si taky jeste porad zvykam. Cvicit bych taky potrebovala, kdyz byl maly mensi a vic spal, povedlo se mi vetsinou dat 15-20 min v kuse, ted jsem to zredukovala na to, ze pri podavani hracek udelam vedle nej petkrat kocici hrbet a podobne. Jinak to uz delam jako Potrefenáhusa, kdyz spi, spim, ctu si, nebo do sebe tlacim cokoladu  abych mela energii na dalsi kojeni. Jinak prave cviceni s detmi byvaji casta aktivita v materskych centrech, nekde je to pry opravdu makacka, tak treba najdes neco pobliz. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2021 08:51

Gatita u nás už ty zvukové knížky moc nefrčí, syn má 1,5MPLee ale obecně je knížka určitě dobrý nápad. Úplná drobnost, která fakt potěší, je bublifuk.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. května 2021 08:56

Já děkuju svým dětem, že jsou tak režimové, protože ta absence rozvrhu by mě fakt ničila. Takhle jsem +- věděla, jak bude den vypadat, kdy bude nějaké to "volno". Sice jsem se tomu musela podřídit, ale to mi nevadilo. Takže vám vůbec nezávidím. Dobrá zpráva je, že když kolem roku dítě začne spát jednou denně, dost se ta předvídatelnost vylepší, alespoň v mém okolí to tak bylo.

Online Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 14. května 2021 09:39

Evaeva já mám dite taky rezimovy, ale mymu volnýmu času to nepomohlo. Rozvrh máme celkem jasnej, no ale taky bych si občas rada došla na záchod, když chci já, no...