Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 30. června 2018 19:05

žluťásek a Manduca s novorodeneckou vlozkou je zle?

Offline Mulen
5032 příspěvků moje polička 30. června 2018 19:34

Hlásím  že se mi Manduca povedla prodat na mimibazaru.  Popravdě jsem netušila, že se tohle taky padělá. 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 30. června 2018 21:08

olivieraa hele takhle, to miminko to přežije a nejspíš bude spokojené, ale ta novorozenecká vložka neumožňuje ergonomickou polohu miminka v nosítku. Myslím, že se spíš doporučuje pouzivat manducu bez vložky a pro nejmenší miminko sed stáhnout třeba stuhou tak, aby miminko mělo látku od kolene ke koleni, ne až po kotníky nebo do půli lýtek.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. července 2018 09:26

Ďakujem všetkým za rady, nakoniec ma známa presvedčila na šatku s uistením, že to sa zaviazať naučím . Tak najprv investujem do nejakej lacnejšej šatky a keď bude malý väčší, kúpime nosítko (najprv teda skúsim viacero typov z požičovne).

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 01. července 2018 10:38

DrowRanger Určitě naučíš, není to složité, i když to tak vypadá. Na novorozence se krásně dají sehnat i levné zanošené šátky z druhé ruky, takový Vatanai starší typ seženeš klidně kolem pěti set korun.

Dej pozor, abys opravdu koupila šátek ze šátkoviny, ne dlouhý pruh metráže. Měla jsem obojí a je to absolutně neporovnatelné. Zavázat dítě do prostěradla nebo do šátku určeného na nošení dětí je obrovský rozdíl :)

Hodně štěstí při výběru, těch šátků, barev, vzorů, materiálů je tolik! Krásné probírání

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. července 2018 10:58

Já bych se zas přidala s hloupým dotazem. Když bude mít mrně na sobě zavinovací body, co se zapíná vepředu na boku na druky, nebude mu to vadit při polohování na bříšku? tj. můžu veškerou výbavičku nakoupit tady s tím blbuvzdorným zapínáním, nebo to mám radši nakombinovat i s tím, co se jen přetahuje přes hlavu?

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 01. července 2018 11:00

Sairon Nebude to nijak vadit. Zároveň se ale velmi rychle naučíš manipulovat i s body přes hlavu a ta zavinovací tě začnou štvát, že to má milion zbytečných patentků :)

EDIT: Čímž jsem chtěla říct, že bych si ta zavinovací určitě na první miminko do začátku pořídila, ale nesestavila bych si z nich celou výbavu. Pár kousků v té nejmenší velikosti a pak třeba na zkoušku i nějaké přes hlavičku. Ty co mají ten "lodičkový" výstřih se natahují velmi dobře, roztáhnou se v podstatě skoro na šířku ramen.

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 01. července 2018 11:28

Sairon Jak píše žluťásek, druky na zavinovacím ničemu nevadí, ale po pár týdnech už je nebudeš potřebovat a zvládneš obléknutí čehokoliv ;) Na starší jsou pak nejlepší body, která se zapínají na rameni nebo mají pár knoflíčků vpředu ve výstřihu.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 01. července 2018 11:35

žluťásek Pinot Noir  děkuji, koupím teda obě verze :)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 01. července 2018 13:39

žluťásek už som si aj vybrala, jednu z lacnejších šatiek, cca 50,-Eur, priamo z obchodu a overeného predajcu, tak som zvedavá, ako sa s tým zžijem. Prinajhoršom ju predám 

Offline brrr
12346 příspěvků moje polička 01. července 2018 14:16

Jáměla se šátkováním docela problém (mimo to, že se to miminu moc nelíbilo). Dát dítko do šátku a uvázat šlo v pohdě, ale nikde není návod, jak to dítě vyklepat pak ven. To byl pro mě mor největší.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 01. července 2018 14:56

žluťásek aha, dakujem, no snad to prezije, to zviazanie mi pripada ze by sa tam ani nedal usadit kvoli nadbytku latky, ale ja som nesika. Je to jedine co trochu pomoze pri kolikachkolikach.

Nema nahodou niekto super radu proti kolikam, ktora nie je na internete?? Skusila som vsetko a ten malicky stale place a trpi :(. A je to po kazdom jedle tak nespime skoro vobec :(

Online Karja
44724 příspěvků moje polička 01. července 2018 15:48

Sairon Ja nakonec v 56 pouzivam jen ty zavinovaci. Mam I pres hlavu nebo ruzna tricka, ale nepouzivam to, jen zavinovaci a overaly. Az trochu poporoste bude to taky neco jineho;-)'

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 01. července 2018 16:36

Karja Add tricka... nepochopila jsem dodnes, proc se takove obleceni (trika, mikiny atd.) vyrabi na mimina, co porad jen lezi. Akorat se to furt shrnuje a decko ma vecne holy zada.

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 01. července 2018 16:41

ziginka Přesně. A už vůbec nechápu boty pro ležící děti. Půlroční mimino, na nohou adidasy 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. července 2018 17:13

ziginka 

Souhlas, spoustu měsíců bylo to oblečení dost monotónní.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. července 2018 18:09

ad ta bodýčka ta zavinovací jsou fajn, když se dítě pros...e. Nemusíte přetahovat pokakané bodýčko přes hlavu. Ale možná to byl jen problém mých kojených a alergických dětí. To to kolikrát pleny nepochytaly.

Offline klemy
42 příspěvků moje polička 01. července 2018 18:36

@olivieraa proti bolavemu brusku pouzivali maminky v nasej rodine Infacol. Jedno babatko do 4 mesiacov, dalsie do osem mesiacov.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. července 2018 19:11

Pinot Noir já jsem boty pro nechodící využívala v kočárku, když už to nebylo na fusak, jenom na deku, tak se mu ta deka ve sportovním prostě nějak vysoukala a koukali mu nohy v ponožkách

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. července 2018 19:11

olivieraa zkusila jste vlastní dietu?