Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:27
Reakce na Mohučanka:

Pinot Noir Jo, capáčky. Nebo jsou i merino ponožky, pořídila jsem je kvůli spaní v autě. Zrovna dneska jsem probírala poděděné oblečení a byla tam taková kopejtka velikosti 18, a taky džínové lacláče na mimino, ale tak tuhou džínovinu jsem v životě neviděla.

​KeĎ stašia začala chodiť, mala veľ. 17, som myslela, že sa pominiem, kým sme jej zohnali botičky...

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:30

slniecko Mám jedny krásné sedmnáctky doma ;) Kvalitní, není to žádný nosič značky. Ovšem syn začal chodit v jednadvacítce 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 02. července 2018 14:38

slniecko No tak to se nedivím...dcera má teď myslím 21, a naopak ještě nechodí.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 02. července 2018 16:09

Pinot Noir no, teraz by ich už využila možno ako prívesky na kľúče, ale ďakujem

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. července 2018 18:11

olivieraa nasmu pomohol jedine espumisan alebo sab simplex (ten sa mi zdal este lepsi)  s kazdym kojenim / flasou. Proste nejaky simetikon. Tak  vam ten infacol snad po par dnoch zaberie.  Ale aj tak vela zavisi od toho kedy im to tam v bruchu dozreje. Vela stastia nech to rychlo prejde. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:18

olivieraa 

My jsme asi 4 týdny museli nosit a nosit, jinak nic moc nepomáhalo, pak z toho syn prostě vyrostl, tak držím palce, ať to přejde co nejdřív.

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:21

eless mela jsi ty biogaia v lednici nebo byt nemusi? Je to drahy jak cert a jeste jsem to mela tri dny v teple!žluťásek Ja ten satek od tebe propasla, ale kdyz mi das tip, kde koupit nejakej za slusnej peniz abych se to naucila vazat, budu rada!

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 02. července 2018 20:29

A my se s tim kojencem budeme stehovat! Jako fakt, normalne jsem si ji prinesli z nemocnice, rekli si, ty vole, tady ona neni doma, za dva tydny se spakovali a ted uz se snazime spakovat co nejdriv nafurt:-D. To dite si musi myslet, ze jsme uplne vyrizeny. Takovej malej tvor a takhle to zmeni zivot, o prdech, nespani ani nemluve.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:02

Karja doporučuju tu fb skupinu nosíme děti, k nákupu pak ještě noseno dětí - prodej. Tam koupíš jen kvalitní, ověřené, žádný padělek nosítka  nebo metraz místo šátku.

Vymysli si požadavky a vznes dotaz v té poradní skupině, víc názoru je určitě lepších. Já bych jako nezkušená šla do zanoseneho (pouzivaneho) bavlněného šátku menší gramáže. Sama jsem měla půjčený Vatanai Tibet, už letitá záležitost, ale tak senzační šátek na novorozence aby pohledal. Na bazarech se pořád prodavaji, vyloženě za pár stokorun. Ještě mi vyhovoval hodne Amazonas, taky tenký a velmi měkký.

Pozadavky - co od šátku chceš: délka (určuje se podle tvé konfekční velikosti), materiál (bavlna, nějaká příměs?, Mají odlišné vlastnosti), chceš výstavní šátek který si budeš opečovávat nebo něco bezúdržbového, co se dá strčit do pračky a nebudeš mít strach ho vyválet na trávě?, Chceš koupit něco přímo na novorozence a pak treba vyměnit za nosnější nebo radši šátek co vydrží déle? Obojí má své pro i proti

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:13

žluťásek Ha, neni cas o tom premyslet, budu hledat ty dve znacky, co zminujes. Chci jen na novorozence, trapi ji prdy a je mazliva proste, chce byt u nas. Vetsi dite asi stejne neunesu. Vypada to, ze mlada bude pekne zaprdena kvikalka a hlavni nosic nebude uz pres noci fungovat, takze me cekaji krute casy. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:21
Reakce na slniecko:

​KeĎ stašia začala chodiť, mala veľ. 17, som myslela, že sa pominiem, kým sme jej zohnali botičky...

​ja som zhanala 18ky na jar. nenasla som. chudak ma 19ky. v zime som odmietala nieco kupovat lebo 17 u nas asi nepredavaju a najma po snehu ked este nemal stabilitu som ho nechela nechat sa valat.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:22

Karja kvapky som v chladnicke neskladovala. iba pri izbovej teplote. nepamatam si ziadne extra instrukcie z lekarne alebo pribaloveho letaku

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:28

žluťásek uch to je peklo, proč musí být všecko tak složitý:-) mně když békalo děcko, zjistila jsem že existují nějaký šátky, tak jsem zakoupila - k dostání byly dva, tak jsem vzala tu hezčí barvu:P využila do mrtě a pak ještě prodala kamarádce, byl jak novej po roce intenzivního používání. zhruba něco takovýho (ukázka struktury pro Karja jestli podvodníci prodávají kus hadry tak bacha, musí to vypadat takhle nějak tkaný)

49357 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:29

Karja tak vážně jdete nakonec k rodičům?

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:39

Karja Na modrém koníku jsou teď zrovna dva vatanaie úplně za hubičku, nevím ale jakou potřebuješ velikost? Podle toho se odvíjí délka šátku - abys ho kolem sebe pohodlně omotala a zároveň abys zas zbytečně neplandala cípy.

https://www.modrykonik.cz/market/satky-nosice-klokanky/bnz8t4/satek-na-noseni-miminka-delka-290-cm/

https://www.modrykonik.cz/market/satky-nosice-klokanky/3x4fjl/prodam-satek-na-noseni-miminka/

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:56

Karja haha:D kojenci je burt, kde jste a kde je on, hlavne ze ma kozu:D 

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:56

V čem chodí vaše roční - dvouleté děti doma? Syn má kožené capáčky na míru Dadoos, přemýšlím, co mu pořídit, až z nich vyroste. Navíc je pořád převážíme do jeslí a z jeslí... 

49357 příspěvků moje polička 02. července 2018 21:58

rasaNori ne.

Offline tv
4210 příspěvků moje polička 02. července 2018 22:05
Reakce na Pinot Noir:

V čem chodí vaše roční - dvouleté děti doma? Syn má kožené capáčky na míru Dadoos, přemýšlím, co mu pořídit, až z nich vyroste. Navíc je pořád převážíme do jeslí a z jeslí... 

​Capacky nebo ponozky. Ten starsi mel capacky snad do ctyr let, pak uz nemeli v tak velke velikosti. Bydlis v dome, tak tam asi mate od podlahy zimu?

Offline Pinot Noir
29894 příspěvků moje polička 02. července 2018 22:14

tv Jo, máme všude dlažbu. Ty Dadoos capáčky se mi zdají super, že podrážka není jen jedna vrstva kůže jako obvykle, ale je tam ještě vrstvička pěny a froté potah. Na tu studenou dlažbu ideál. Právě jsem uvažovala, že mu koupím tytéž větší, ale napadlo mě, jestli větší dítě v capáčkách není divné