olivieraa Nevím, jestli to chceš slyšet, ale když už se na ten šátek stejně chystáš :) Mému synovi myslím na koliky nejvíc ze všeho pomohl právě šátek. Asi souhrou více faktorů najednou - mohl si nahřívat bříško o mě a byl tam pěkně v teple, s podsazeným zadečkem a kolínky nahoře, v takové té ideální poloze, aby si mohl ulevit od nadýmání, uvázaný vertikálně, takže si mohl dobře odkrknout (resp. po každém uvázání mě poblinkal, ale ne nějakou nálož, spíš si tak ublinknul. Na to je fajn mezi vás dát obyčejnou čtvercovou plenu, nemusíš pak prát pořád trika a košile.) No a v neposlední řadě byl u maminky, pomáhal můj pohyb - chození, pohupování, hopsání na míči...
Jinak jsme zkoušeli všecko možné, docela se mi zdálo, že zabíral Espumisan kapky pro kojence, určitě pomáhal nahřívací polštářek z peciček na bříško, bezplenková metoda.
A je to strašný, ale spoustě dětí asi pomůže jen z toho vyrůst a první měsíce přetrpět. Měla jsem taky takového uplakánečka, často jsme brečeli spolu. Já už absolutním vyčerpáním, on asi bolestí nebo nevyspáním nebo bůhvíjakým neštěstím. Trvalo to dlouho, ale teď mám senzačního pohodového úžasného chlapečka, vydržte!