Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 13. června 2021 20:46

Premýšľala som dnes nad tým režimom, a máme ho vlastne! Ale plne v synovych rukách a odlišný od mojej predstavy

Také večery: ja poviem, že ideme spať, on povie, že nieee, ešte chvíľku, čo skončí mojim odchodom do spálne a jeho plačom, že chce ísť spať so mnou. Potom sa nekonečne dlho vyzlieka, dnes som počas vyzliekanie išla naložiť a zapnúť umývačku, a keď som sa k nemu vrátila, tak ma čakal s tým, že nemôže pokračovať vo vyzliekani, lebo musím mu odložiť tepláky na stoličku. Tak to bola tá povestná posledná kvapka. Po nej obvykle nasleduje môj krik, syn nevzrusene pokračuje vo svojom spomalenom programe. Bežne to takto prebieha 6 dní v týždni, jeden deň je obvykle úžasne šikovný, asi aby som úplne neprišla o nervy.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 13. června 2021 20:50

Malenge môj vychrtlik teraz zas s tou nádchou dal také kilo dole vyzera ako špageta.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 20:51

letfenixa základ by byl. Lituju tě, nemáš to jednoduché. U nás šlapou jen večery a obědy+spaní, jinak mi přijde, že nejsem ničeho pořádně schopná. Než se dostaneme ven, uplyne spousta času a přitom doma nic neudělám, že bysme si tolik hráli, se mi taky nezdá.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. června 2021 20:52

letfenixa Jj, tohle vymýšlení si, je nejhorší, nejhorší:-D. Ale já mám dnes marieu den. Děti byly pochváleny v Bille, jak je velkamala chytrá - naskládala si svůj nákup chlapkovi přede mnou a malamala je zase moc hodnoucka:-D. Pak si hodinu hrály u ségry, vůbec jsem o nich nevěděla, k obědu všechno snědly,malamala spala dvě hodiny (!!!normálně jsem se nudila pak už, hroznej nezvyk:-D) a po spaní si je v rámci me zdravotnu regenerace vzal sambo na tři hodiny ven. Jako nevadilo by mi to takhle ta mateřská:-D. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 20:57

Malenge já mám problém s večeřemi, ráda bych něco bez masa, nějakou tu polívku nebo těstoviny, teplý salát. Ale kdybych měla vařit tak, aby to starší jedl, točily by se dokola akorát palačinky, šunkofleky, vývar, suché těstoviny a vajíčka. Jinak jedí celkem hezky, resp. na množství je to úplně v pohodě, pestrost je čím dál horší, ale pořád jedí aspoň nějakou zeleninu, mléčné výrobky i maso.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:01

Karja marieu deň bol včera, nikam sme nemuseli ísť, tak okrem polievky a druhého sme aj muffiny upiekli, normálne obedoval citali sme si a večer som nekricala. 

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:02

letfenixa to je úplně nejhorší, když hubeňour v rámci nemoci hubne. Moc Te lituji!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 21:02

Karja super den!

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:05
Reakce na Malenge:

Ovšem u nás se jedí jen ve školce, protože tam jsou, mami, dobrý, víš?

​déjá vu

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:08

Evaeva já mám třeba ráda rychlovečeři-zbylé těstoviny hodit na opečenou cibulku, do toho vyklepnout vajíčko a rozmíchat. to by mohlo splňovat vaše požadavky? kdo jí zeleninu přidá si k tomu,  ev. salát, kdo potřebuje něco masitého tak přidá šunku

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:10

Evaeva večeře nevařím nebo spíš zcela výjimečně, mladší chce jogurt nebo suchou housku a starší má zbytky od oběda nebo pečivo se sýrem /šunkou a zeleninu, občas si dá  michana vejce. Jedine, co jedi oba a co tedy večer vařívám, jsou variace na nasi goreng. Jinak jsem moc ráda, že to tu můžu probrat a vidim, že všude je něco. My totiž okolo sebe Máme nějakou zvláštní bublinu a v ni zrave děti, třeba za 2h procházku do sebe narvou jídla jako ty me za celý den a.pak jdou vesele na oběd, který sní. 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:11

Niekedy premýšľam, že keby som fakt mala na starosť len dieťa a nič iné, bola by som kludnejsia. Večne len naháňam čas, aby som niečo stihla. V podstate každý deň s mamou plánujeme zajtrajšok pomaly ako vylodenie v Normandii. V utorok poobede máme výtvarnú. Odkedy je to dovolené, boli sme raz a trikrát nie a prišla mi správa, že tento utorok nebude, lebo majú absolventov (nech už to znamená, čo chce). Tak som učiteľke písala, či sa nedá prísť v inom termíne. Odpísala mi a nakoniec pôjde syn zajtra s babkou na 10,30. Otec ide na popoludňajšiu dialýzu, takže na mne je dozrieť, aby sa naobedoval, lebo v práci som do 11,30. A takto fakt denne plánujeme ďalší deň.

Offline Malenge
4853 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:14

Garfie ještě se mi směj když jsi ta sestra v nouzi, máš mit pochopení! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 21:16

viktorka_od splavu jo, to by asi jedli. Jenomže zase těstoviny+vajíčko, to právě máme třikrát do týdne, hlavně teď v létě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 21:20

letfenixa ta logistika práce+dítě+nemocní rodiče v jednom dospělém musí být fakt náročná, to je pro mě úplně nepochopitelné.

Jinak synovi s velkou slávou v půlce? května otevřeli tu miniškolku, tak chodil 14 dní, minulý týden měl rýmu, pořád ještě není úplně ready, takže asi půjde jen ve čtvrtek a příští týden máme dovolenou. To se fakt vyplatilo

49422 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:22

Evaeva joo, pak je tu ještě ta smažená rýže viz výše:-) no já tě chápu, taky bych jedla někdy uplně něco jinýho než zbytek rodiny, ale tak snažím se aspoň sem tam propašovat něco do těch známých jídel a nebo neservíruju to jídlo vcelku, ale na jednotlivé části, takovou skládačku, aby si každý mohl dát to co rád a vynechat to co nerad. to eliminuje hrozně moc potíží

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:24

Evaeva za tú výtvarnú som zaplatila plnú sumu aj so zrps, boli sme tak 5-krat? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 21:25

letfenixa nám naštěstí vrátili peníze za tu dobu, co bylo zavřeno, ale stejně mě to mrzí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 21:28

viktorka_od splavu tak já věřím, že časem se to aspoň o trochu zlepší, oni by klidně jedli ty těstoviny každý den, ale člověk se snaží o nějakou pestrost no. Často to taky dopadne tak, že děti mají zbytky a my s mužem teda něco podle našeho přání.

49422 příspěvků moje polička 13. června 2021 21:28
Reakce na Evaeva:

letfenixa ta logistika práce+dítě+nemocní rodiče v jednom dospělém musí být fakt náročná, to je pro mě úplně nepochopitelné.

​jj přesně letfenixa ty jsi pro mě anděl a superman v jednom. stopro nemůžeš spát na zádech, bo by tě tlačila křídla