Zuzuli buď v klidu, s mladším netrénujeme nic. (Logo teda jo.) Žádné sešity přes léto nevytáhl, akorát jednou jsme dělali asi dva úkoly z puntíku. Ani bych ho teda nepřiměla, pokud by to neměl přímo zadané od nějakého odborníka. Netrénovali jsme ani se starším, otázka je, jestli by to k něčemu bylo, nikdo se netvářil, že by měl mít problém. Ale oproti mladšímu to byl velký rozdíl, ten je na takové úrovni, jakou jsem si představovala u podzimního dítěte v první třídě.
Vše o těhotenství a dětech
Zuzuli Dcera je šikovná, nepotřebuje to. U nás byla situace fakt jiná, to jako rodič poznáš nebo by tě někdo upozornil. U staršího dítěte mě taky nenapadlo cokoli trénovat, ani jsem nevěděla, že to jde... (tam jsem akorát videla, ze blbe drží tužku, ale nic jsem s tím nedělala).
Zuzuli já s R. taky nedělala nic. ![]()
Potrefenáhusa my to pitomý R trénujeme už rok a půl
(ale jinak teda dobrý, vím, že tvoje dcera má v tomto víc potíží)
Evaeva u ni to trva vždycky strašně dlouho, v ty zprávě z ppp ma treba napsáno, ze v některých slovech rika to R správně, uplynuly dva měsíce a porad ho rika jen v některých slovech.
Potrefenáhusa já moc zlepšení nevidím no, pořád doufám, že třeba už... Netrénujeme teda tak, jak by bylo třeba, přece jen. Staršímu chybělo jen Ř a to se naučil za dva měsíce. Mimiňák mluví hrozně, takže nás to čeká znovu ![]()
Zuzuli Já s nimi taky nic nedělala, oni se jim hodně věnují ve školce a dávají nám zpětnou vazbu, plus jak bylo psáno výše, přijdou mi OK, bystrá děvčata....Ale o té starší jsem třeba měla tušení, co umí, o té mladší vubec, navíc ona není ani nějak klidový typ, že by si sama něco kutila, tak mě překvapilo, že tuhle na koupališti, když jsme tam byly samy dvě a měla takový klid tam napsala ruzná slova, to jsem upřímně myslela, že neumí, že umí jen své jméno:D. Fakt ostuda.
Evaeva My se takhle s dcerou rok a půl sekli hned na začátku na L. Teď už naštěstí říká i slyší všechno, ale beru ji jako argument, že u některých dětí se fakt člověk může stavět na hlavu, ale dokud to nedozraje, tak nepomůže ani svěcená voda. Protože u ní to všechno fakt bylo přes noc, jeden den boj a druhý den jí to začalo jít vlastně samo.
DruI ty jo, kéž by. On slyší všechno, vždycky u něj byl problém jen šišlání. Ale je to otravný. I pro ně samozřejmě.
Evaeva No je to otravný jednoznačně. My se nakonec s r v jednu chvíli s logopedkou i dohodli, že si dáme ve cvičení přestávku, protože to dcera vyloženě bojkotovala. Pak dceři samo naskočilo ř a v tu chvíli byla ochotná zase jít na logopedii a zapracovat i na tom r. Tam teda bylo nakonec nejnáročnější, aby se přeučila slova, u kterých měla za ty roky zafixovanou špatnou výslovnost.
A co nás teda čeká se synem, to se ani neodvažuju odhadovat, ale teda ačkoli výslovnost má pořád mizernou, tak argumentačně je fakt dobrej. Myslím, že z něj asi bude právník, protože všechno, co mu řekneme, použije proti nám ![]()
DruI jo, on už to R taky říká, ale blbě no.
Mimiňák je hodně komunikativní, ale výslovnost má bídnou a celkově mluví hodně batolecí řečí. Není to žádná tragédie, ale oproti vrstevníkům trochu zaostává. Ale uvidíme, klidně se to může víceméně spravit samo.
A my čekáme na chůzi... (příští týden 16 měsíců). Z loňského cvičení pro mimina se na následující rok vydělila skupina "kluci, co se jim nechce chodit, Pá 11-12" ![]()
Aranel oba kluci začali chodit v 15 měsících, mně to nepřipadá nijak opožděné.
Aranel do zimy to bude! (To je důležité načasování v životě matky
). A ušetříš za boty (peníze i nervy). Pozdější chodci jsou taky obvykle chodci jistější. Prostě samá pozitiva![]()
Chápu tě, je to velký milník, od té doby už to není žádné miminko.
Pinot Noirvzhledem k tomu, že tabulky hovoří o 9 až 18m, tak je to úplně akorát
(moji taky 15m, 15m a teda 10m). Ale na logopedii se vždycky tvářili, že jakmile to není do roka, tak je to pozdě. To mně překvapuje popravdě, že se tam tradují takhle zastaralé informace.
Aranel starsi zacala ve 20m, to uz jsem byla trochu nervózní, ale furt jeste byla v norme
(soukrome si myslim, ze ma holt své vlastni tempo (velmi želví), ale je to furt jak přes kopírák, dela to, až když si mysli, ze to pujde)
Mladsi zacala těsně před 1.narozeninama, takze se to akorat presne vyprumerovalo ![]()
Naše speciální pedagožka, ke které chodíme na Elkonin a Maxík, před pár hodinami dala na IG příspěvek právě o té sluchové analýze a syntéze a že dokud dítě nerozpozná první a poslední hlásku, nemá smysl trénovat ten rozklad. Je to profil Nela_specped, kdyby někoho zajímalo.
Pinot Noir tak ono to ani trénovat nejde, stejně jako nám tady na místní ZŠ říkali, že máme hrát s dítětem slovní fotbal (haha, v ty době neslyšela ani tu první)
Potrefenáhusa dokonce 20m! Jo, myslím, že do roka a půl to bude, stresuje jenom moje babička
samozřejmě za nich už tyhle děti chodily, mluvily, používaly nočník a příbor!! ![]()
Aranel jako za mne zlatý časy, kdy sedej v kočáru a nechaj se vozit!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů