Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 12. června 2021 21:59

Karja podobne aj ja dnes, celý týždeň sa mama sťažovala, ako syn neposlúcha. Každý deň som to počúvala, až som jej nakoniec povedala, že občas by mohla aj ona ustúpiť, že nemusí byť vždy len podľa nej. Takže ja dnes, nechceš si umyť zuby? Ok, ja si umyjem. V pyžame bol do pol 1. Ale konečne jedol normálne obed, veľa pil, a pýtal sa na záchod. Čo je veľký rozdiel od "nechce jesť, nechce piť, vôbec nechodí na záchod". Vylestil zrkadlá, umyl umývadlo a povysával prach. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2021 22:28

letfenixa mnum no, jak píšu, večeře musí být hotová nebo dostanou chleba/vajíčka:) Dorazíme třeba v 18.45, než se zujou a umejou si ruce, je večeře na stole, v půl osmé lezou z vany, v 19.45 je uklizeno a krásně stíhají pohádkuZaprvé jsme na ně dva, takže já třeba chystám tu večeři, zatímco muž dohlíží na mytí rukou a podobně, a potom úklid je jedna dvě, jsme malí doma, takže toho málo vytahají a my s mužem uklidíme většinu, aby byla pohádka, synovi stačí se zapojit. U nás je důležité, když se ten režim moc nemění, pak to obvykle šlape jako hodinky. Jakmile bych chtěla, aby se koupali před večeří, byl by problém.

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 12. června 2021 22:45

Karja na to už jsem taky přišla, že u nás takový to, za půl hodiny bude oběd, už žádný housky, nefunguje. Zaprvy většinou mi to vaření trvá dýl než si myslím a navíc hladový dítě, zlý dítě. Lepsi je dát mu banán, namazat pulku housky nebo ho obalamutit něčím typu actimel.

A když vím, že budeme chtít byt dlouho venku, koupíme si nějaký housky a zerve a najime se na hřišti.

Ty režimy, v pul sedmý domu, v sedm koupání, v půl osmý večeře, to vůbec nejsem schopná dodržet. Trochu to obdivuju, někdy to je asi prakticky. Ale my toho teda doma nejsme schopni a ani ochotni to zkoušet

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 12. června 2021 22:46

žluťásek ja som režim schopná aj skúšať aj dodržať, ale syn nie

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 12. června 2021 22:55

letfenixa mě to hrozně omezuje, zkoušeli jsme vselicos když byl malej. Ale když je venku hezky, chci tam být dlouho. Když jsem utahana, klidně mu pustím pohádku a večeříme na gauči. Když se mi nechce dopoledne vařit, dáme si v půl dvanáctý druhou svačinu, jdeme ven a dáme si oběd později venku. 

Když kouká na televizi, vypíname ji po domluvené pohádce a jdeme do sprchy a spát. Ale často večer hrajeme hry a to na hodiny nekoukáme vůbec. 

Ale já si teda na to vůbec nestezuju, naopak. Úplně mi vyhovuje, že syn žádný režim nevyžaduje. Náš denní rytmus mi úplně vyhovuje. 

Online Pinot Noir
30017 příspěvků moje polička 12. června 2021 23:05

Karja mně se to stává často, že půl hodiny před plánovaným jídlem dostanou hlad. Považuju to za svou chybu, blbý odhad situace, dostanou rohlík nebo Lipánka a z oběda se stane večeře, no. Neřeším, oni jí tak málo, že ten suchý rohlík nebo celý kelímek něčeho považuju za velký úspěch. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2021 23:10

Pinot Noir my před hlavními jídly býváme venku. Tam mají jiné starosti a navíc můžou sníst jen to, co mám sebou. Jinak mladší chodí do kuchyně pro nějaké "ňam" vždycky, když tam vejdu. Prakticky něco jí od snídaně až do desíti, kdy to zakončí svačinou a konečně je vykopu ven.

Online Pinot Noir
30017 příspěvků moje polička 12. června 2021 23:18

Evaeva ale i uvařit těstoviny trvá 10 minut, smíchat s něčím, posypat sýrem, vyfoukat, aby to nepálilo... I kdybych měla všechno připravené předem, tak když přidám umytí rukou všech, jsme na dvaceti minutách, a to mi oni prostě nevydrží, když to na ně přijde, a dostanou se do stavu, kdy s teplým jídlem na lžičku můžu jít leda do háje. Takže u nás naopak být před jídlem venku znamená, že to skončí tím rohlíkem a kelímkem. Venku ani jeden nejí nic, na to vůbec nemají čas, my nebereme ani pití, zbytečnost, nic nechtějí. Jakmile vejdeme do domu, dostanou hlad a žízeň, které musí být vyřešeny okamžitě. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 12. června 2021 23:43

Pinot Noir chápu. Oběd mám fakt připravený kompletně, akorát to nandám na talíř. Večeři buď taky nebo jdu napřed něco uklohnit. Dost využívám odložený start trouby, nastavím to a přijdeme akorát k hotovému. My se hlavně nevykopeme dřív než v půl jedenácté nebo ve čtyři. Kdybych se měla vracet tak, abych uvařila, nemělo by vůbec cenu chodit ven;) 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. června 2021 08:04

Ja teda vařím všechno dopředu. Oběd buď den předem třeba nějak večer nebo odpoledne a nebo varivam hned ráno než jdeme ven. Ono jak píše Pinot Noir pak i dovarení těstovin bývá problém, i když máme špagety s omáčkou, tak i tu vodu na špagety před odchodem ven zahřeju, aby to tak dlouho potom netrvalo:-D (ale máme elektrický sporák, na jiných třeba netrvá tak dlouho);-).

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 08:25

Karja jo na indukci jsou špagety fakt hned, teda voda vaří hned. Pět minut trvá než se zujou a  umejou si ruce, zbytek u mě křičí, kdy už to bude:)

Offline 999
19877 příspěvků moje polička 13. června 2021 08:41

Karja Dělej to jako v italských restauracích :-). Špagety uvaří dopředu, osolí, přidají olej. A pak před podáváním odebírají porce a hází do vroucí vody na minutu, aby se prohřály.

Offline JankaM
3126 příspěvků moje polička 13. června 2021 11:41

Já tuhle logistiku pořád neumím, a večeře se u nás nevaří ale chystá

V praxi je to poslední dobou tak, že ve 4 vyzvedu z družiny starší, jdeme do školky pro mladšího, pak si snědí koláč co jsem koupila cestou z práce, jdeme domů, zjistíme že na louce před panelákem jsou známé děti, tedy tam zůstanou. Někdy se k nim připojí sambo jako dohled ze zahrádky. Domů je dostaneme v 8, namažu rohlík, k tomu pár rajčat, umýt a do pelechu. Jako bonus mám volné podvečery

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. června 2021 12:27

999 To je dobrý nápad, treba by i stačilo je projít horkou vodou z konvice. Beztak jsme ty špagety měli teď dvakrát nedovarene, že ja ten rev ,,chci špagetky......,, se snažím co nejvíc zkrátit. Takže i z konvice to bude asi lepší;-)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2021 13:28

JankaM když jseš před tím v práci, tak je to jasný, to vůbec nevím, jak budeme dělat. Mladší dítě po obědě dvě hodiny spí a stejně tu večeři leckdy chystám až těsně před odchodem ven;)

Online Pinot Noir
30017 příspěvků moje polička 13. června 2021 13:54

Karja 999 někdy to tak dělám, ani není třeba ohřívat samotné těstoviny, stačí je promíchat s horkou omáčkou a máš i teplotu výsledného jídla tak akorát.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 13. června 2021 14:24

Karja u nás doma sice nikdo neřve, ale i tak miluju ty dvouminutový těstoviny:-))

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. června 2021 14:37

viktorka_od splavu No ale to jsou ty tenký ne? Ty mi vůbec nechutnají. A ještě máme nějake tříminutové čočkové, ale to jsou vřetena. 

Pinot Noir Prosím tě, jedna to ji bez omáčky a druhá to musí mit zvlášť, ta spíš ji omacku:-D. Ještěze ten sambo ji,co je na taliri a někdy i třikrát poděkuje!

Online Pinot Noir
30017 příspěvků moje polička 13. června 2021 14:46

Karja ahá, tak to nic.  

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 13. června 2021 14:50

Jé, vida, ten trik s těstovinami jsme nevěděla... U nás jsme celkem vostře režimoví od mimin- přijde mi, že tomu hodně "pomohlo", že byly holky obě na flašce. Se spaním i denním režimem. A taky jsem od obou začla chodit do práce, když byly opravdu maličké a já musela plánovat nákupy a vaření tak, aby s nimi muž nemusel vařit... i večery v pracovní dny máme tak nějak vždycky stejné- když se chodí do školky, ukládám je opravdu brzy, protože vstávají na budík, přes den dávno nespí a byly by vyřízené a nebyly schopné vstát. Drtivou většinu všedních dní jsme s nimi taky sami- buď já, nebo muž, takže se musíme zařizovat i podle toho.