Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. června 2021 08:32

Garfie no on si to asi nesie zo svojej rodiny. V piatok bola Alica celý deň u svokrovcov a potom som sa od svokry dozvedela, čo celý deň jedla (povedala mi to teda sama od seba, nepýtala som sa). Tak mala na raňajky vianočku s maslom, na desiatu keksy, na obed parené buchty s grankom, na olovrant nanuk a na večeru zasa parené buchty. 

V našej rodine je jeden príklad toho, ako veľmi zle to môže dopadnúť. Sesternicin syn tiež takto jedol, až to dospelo do štádia, že absolútne odmietal zjesť čokoľvek iné ako sladké, trpel podvýživou, bol aj v nemocnici a dlho bol pod dohľadom lekárov atď. No nerada by som, aby to takto skončilo.

Našťastie teda Alica zatiaľ je aj ovocie aj zeleninu, keď ju mám pod palcom ja, a obedy celkom veľké porcie a v drvivej väčšine zdravé obedy s veľkou porciou zeleniny sa jej snažím variť, aby som to aspoň ako tak vykompenzovala.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 14. června 2021 08:56

betsey Neboj, to bude dobré. Navíc jak nastoupí do školky / školy, zbydou ti jen snídaně a večeře a to vychytáš, nějaký úlet u babičky ti už pak nebude tak vadit. Držím pěsti! 

Potrefenáhusa A přidávám taky jednu malou zahradnici, pro změnu na hrášku. :-)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. června 2021 09:02

Garfie dík a záhradníčka je skvelá

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 14. června 2021 09:16

Záhradnícke fotky sú boží. Mne zrovna včera vyskočila tiež jedna cibulova spomienka z pred roka zo záhrady :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. června 2021 11:13

Potrefenáhusa 

Pozitivní vztah k zelenému jídlu se počítá! Naše děti mají cibuli oba rádi. Nejlepší je dvouletá, když přijde do kuchyně a řekne jé cibule, chci cibuli, eště cibuli, eště cibuli... A cpe se čerstvě ukrojenýma  kroužkama.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 14. června 2021 13:11

U nás je teraz "je to len obdobie" prerozpravania 5-minutovej Masy a medveďa počas celého dňa.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 14. června 2021 13:26

betsey Já myslím, že musíš muži psát přesně konkrétní seznamy. Ten můj zase kupuje věci typu celer,maso,brambory, bílej jogurt a, ,,jeee no zbytek jsem nenašel,,..... Taky mi přijde, že se dá hodně ušetřit, když se chodí do různých obchodů. Hlavne teď, když je můj sambo doma a on dost ji a ji ted jen výhradně doma. Jenže já jsem ráda, že se s holkama někam dostanu, takže nehledim co kde stojí, navíc třeba chodíme podle toho, kde je ten den nejmíň lidí. Ale stoprocentně kdybych jeden den šla tam, druhý tam a koupila, co je kde zrovna akční, myslím si, že bych klidně ušetřila i ke dvoum tisícům měsíčně. No tak ti přeju hodně štěstí, školka to určitě hodně spraví a pak to, že budeš doma dozorovat a taky psát ty konkrétní seznamy!!!!

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. června 2021 14:39

Karja no ja teda míňam na potraviny celkom dosť, to je pravda, ale preto, že v rámci prechádzky s Alicou mi je pohodlnejšie vbehnut do zelovocu ako do supermarketu. Ta zelenina a ovocie je tam výrazne drahšia, ale zasa aj výrazne chutnejšia a vo väčšine lokálna. Ale zasa nemusíme nejako výrazne šetriť, mňa len zabila ta jeho logika, že rybu nekúpi, lebo šetríme, ale sladkosti v hodnote 15 eur sú v pohode

Nabudúce mu určite napíšem ale presný zoznam, asi aj s fotkami

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. června 2021 14:59

Syna prijali do štátnej škôlky, dokonca do tej, ktorú som chcela (sú na ňu fajn recenzie, vraj v pohode pani učiteľky a majú obrovský dvor so stromami a kopou preliezok, navyše zamykajú bránu a nestáva sa, že by im utekali deti ako v iných škôlkach v okolí...). ALE ja mám už teraz z toho neurózu. Dnes mi ráno syn strihol obrovský hysák, že nechce do jaslí. Omieľa stále dokola to isté, že sa bojí vysávača. Toto hovorí už vyše dvoch mesiacov. Ja vôbec netuším, či sa tam niečo stalo, či ho ním niekto postrašil alebo sa ten strach zjavil úplne bezdôvodne alebo je to pre neho výhovorka, že tam nechce ísť. Učiteľka mi dnes vravela, že celý minulý týždeň tam bol naozaj dosť smutný, že na to u neho nie sú zvyknuté, že aj plakával. A nepridáva mi, že mi každý deň poobede hovorí, že za mnou plakal a bolo mu smutno (potvrdzujú mi to aj učiteľky). V týchto jasličkách je len 10 detí, dve učiteľky, ktoré sa k nim naozaj pekne správajú, má tam kamarátky, ktoré spomína doma a aj tak za takmer rok sme mali asi len mesiac, kedy tam chodil rád a s úsmevom. Netuším, čo to bude, keď teraz v krátkom slede za sebou sa zas presťahujeme od svokrovcov domov do prerobeného bytu, necelý mesiac na to pôjde do jaslí a ako bonus na konci roku pribudne súrodenec . Som fakt vďačná za to, že komunikuje, udržiava očný kontakt, túli sa a má sústredenie len o trošku väčšie od octomilky, inak by som sa už obávala nejakej poruchy autistického spektra ako jeho vyhadzujú z kontextu rôzne zmeny. A teda tá separačná úzkosť vo vzťahu ku mne zatiaľ fakt nejak extra nemizne, kontroluje si ma riadne kde som, teraz začal aj v noci...

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 14. června 2021 15:00

betsey ale tak kinder rez - to by byla pro moje deti snidane snu

Uprimne, syn snida vyhradne cini minies a myslim, ze to je asi tak stejne "zdrave".

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 14. června 2021 15:06

Gatita naši mi teraz cez víkend s pýchou povedali, že zjedol ráno sám celú misku raňajkovej ovsenej kaše. Myslím, že mala toľko cukru ako to cinnieminnies alebo kinder mliečny rez :D 

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 14. června 2021 15:23

DrowRanger u nas to bylo v jeslickach podobne a prechodu do skolky jsem se bala. A syn to zvladnul na jednicku. Takhle zpetne si myslim, ze syn nebyl v tech 2 letech zraly nekam chodit a pak se to tam s nim tahlo cely rok  Tak je nadeje, ze se to u vas s vekem zlepsi. S druhym ditetem budu opakovat tu samou chybu. Ale ma uplne jiny temperament, tak verim, ze tech par hodin tydne ustoji dobre.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. června 2021 16:41

DrowRanger já myslím, že je to normální, že na něj dopadá každá změna. Bude mít mezi školkou a jeslemi prázdniny? Mě přijde, že ty děti se rychle vyvíjí, za pár měsíců to může být jinak. Vidím to u syna, v listopadu mi na státní školku přišel absolutně nezralý, v lednu už bych ho tam klidně dala. Navíc, jak píše gatita, může se s ním táhnout nějaký zážitek a ten ve školce nebude.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 14. června 2021 17:01

Gatita Ríša kindrřez snídá běžně 

Resp. nemá hned po probuzení chuť k jídlu, o víkendu snídá tak hodinu až dvě po probuzení. Takže ve všední den před školkou snídani nestihne, ale školková svačina je zas pozdě, tak to řešíme tímhle řezem nebo vaflí. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. června 2021 18:13
Reakce na Karja:

betsey Já myslím, že musíš muži psát přesně konkrétní seznamy. Ten můj zase kupuje věci typu celer,maso,brambory, bílej jogurt a, ,,jeee no zbytek jsem nenašel,,..... Taky mi přijde, že se dá hodně ušetřit, když Ale stoprocentně kdybych jeden den šla tam, druhý tam a koupila, co je kde zrovna akční, myslím si, že bych klidně ušetřila i ke dvoum tisícům měsíčně. No tak ti přeju hodně štěstí, školka to určitě hodně spraví a pak to, že budeš doma dozorovat a taky psát ty konkrétní seznamy!!!!

Jsi mi připomněla  kamaráda, který má takovou zálibu, nebo už spíš úchylku: vytipuje v letácích akční zboží a objíždí všechny obchody, aby ušetřil. Ve výsledku utratí mnohem víc, protože nakoupí do zásoby i to, co nepotřebuje, protože to přece koupil výhodně. Bývalá manželka z něj byla nešťastná, protože měli doma třeba 30 kilo mouky, 30 konzerv rybiček, hromady těstovin, spoustu tvrdého alkoholu, který nepili... :D

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 14. června 2021 18:48

nonemy Tak to je zase jinej extrém;-)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. června 2021 18:59

Karja a doufám, ze to nevyznělo blbě, připomněla ve smyslu, ze jsem si kvůli tomu, co jsi psala, na něho vzpomněla, ne ze bys mi ho připomněla nakupováním. Ty jo, ten můj písemný projev  A jo,on je extrém :)

Online dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 14. června 2021 19:59

Rosťa se dnes, po týdnu dovolené a neděli s prarodiči v liberecké zoo, dopoledne hystericky rozplakal, když jsem mu navrhla, že půjdeme ven. Jsem zvědavá, co bude říkat ráno, až zjistí, že jedeme na (naštěstí kraťounký) výlet. 

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 14. června 2021 20:10

nonemy Hele a nemá být v Brně? Jedna sambova kámoška měla takového strejdu, byl rozvedený, jedno dítě a byl i celkem pracovně úspěšný, neměl to vůbec zapotřebí. A přesně tohle vyprávěla, že přišel z práce, zakrouskoval letáky a bylo;-)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 14. června 2021 20:43

Karja z Brna je, ale děti nemá :)