tv
to neřeš, to byla kauza roku! Hele, sladkosti buď sněz sama, nebo nemilosrdně vyhoď. Já si vždycky s náloží k Velikonocům nebo Mikuláši vystačím do dalšího roku!
Vše o těhotenství a dětech
tv - něco můžeš rozdat jako poděkování v okolí (sousedce, milé prodavačce apod), nebo v rámci charity třeba věnovat nějakému sportovnímu oddílu, nebo rozdat před školou (puberťákům, ne prvňáčkům). A pokud bys chtěla být obzvláště intrikánská, přivézt dárci zpět jako dárek pro něj ![]()
tv To nevim, ja se uz bala pochopitelne odepsat:-D.
tv To nevim, ja se uz bala pochopitelne odepsat:-D.
No to jsi mela! Ja nad tim premyslim, co po tobe chtel, abys mu prejela. ![]()
Garfie KapkaMM SunEclipse Vetsi kusy posilam dal. Sladke nejim. Nastesti.
Docetla jsem se, ze u nas ted rozjeli novinku-verejnou lednicku, kam muzes dat, co nechces jist a treba si vybrat, co se ti hodi. Ovsem budu to tam muset dat v nepruhlednem pytli, abych nebyla odhalena. Mam je porad za zadkem.![]()
Keď sa tu preberajú nechcené dary a pod., tak minule som sa sťažovala na aktívnu mamu, ktorá mi nakúpila komplet celú výbavu pre 1. ieťa (jej prvé vnúča). Tento víkend prišli pozrieť svokrovcov aj nás, doniesla mi odsávačku. Cca pred 2 týždňami som jej vravela, že už mám komplet všetko nakúpené pre dieťa - aj súpravičky do postieľky, plachty, deky, plienkové osušky, chrániče na matrac, proste všetko, samozrejme keď som išla domov, strčila potajomky do auta tašku s dekou (ešte navyše nejakou polyesterovou, ktorá sa môže prať len na 30°, takže neviem, či bude použiteľná...) a farebným uterákom (tiež 30°), cumlíkmi (niektoré sú od 1 roka, nechápem), hrebeňom a kefou a 3! teplomermi
. Dnes prídem od svokrovcov domov a v taške som okrem odsávačky našla: deku - ešt mokrú od vyprania, zaparila sa medzitým v aute, ak som dobre rátala, je to 7 deka od mamy; plienkové osušky v počte 5ks (ja sama som si kúpila myslím 10ks...), 4 plachty, liek proti horúčke, ktorý som jej vravela min. týždeň, že som kupovala - tvrdila mi, že nemám kupovať sirup ale čapíky, tak kúpila tie, samozrejme sa môžu používať až od 9kg dieťaťa a olej, ktorý som si kupovala ja z lekárne...
Ako...ja už neviem čo s ňou robiť, minule som jej veci nechala doma, doniesla mi ich a potajomky nechala v byte, 100x som jej vravela, že nech už preboha nič nekupuje, lebo to nemám kam ukladať, v byte vyzeráme ako po bombardovaní, lebo detské veci skladujem v krabiciach, nemám na to už jednoducho miesto a fakt sa už nerváčim z toho, že tu je večne bordel a nič nemám spratané. Vyhodiť to nemôžem, lebo keď príde ku mne, rpehrabe mi skrine a bude sa pýtať, kam som to dala (v tomto smere má úpkne neskutočnú pamäť)...Ako priznám sa, že som tými vecami od zlosti hádzala cez celý byt, ale druhá možnosť bola, že jej zavolám a veľmi škaredo vynadám.
DrowRanger ja vas hrozne lituju, ja mam takovou tchyni...100x ji reknu, prosim...a ona mi to odkyva, rekne, ze dobre, dohodnute a prinese to zase ( u nas teda jidlo). U obleceni brutalne netrefuje velikost, tak ji to pustilo.
ja vas fakt lituju - postezovat se neda - vzdycky se nekdo najde, kdo vas oznaci za nevdecnika.
A ja se s ni nechci rozhadat, dcera ji miluje a ona pak nemluvi ani s ni.
Candance fúha, so svokrou to musí byť ešte horšie aj moja mama má reakcie, že ak na ňu človek vybehne viac a prekročí tým u nej dáky ten prah toho, čo sa jej dotkne a čo nie, tak sa urazí a nerozpráva sa s ním. U jej rodičov to raz vydržala nie som si istá či nie viac ako pol roka, aktuálne je pohádaná so sestrou (mojou, nie jej) a nebaví sa s ňou. Neviem čo s týmto robiť, ale ak bude s tým hromadením vecí pokrčovať, fakt to budem musieť vyhadzovať, nie som si istá, či sa to vôbec dá darovať...Keby sa so mnou aspoň vopred dohodla, mohli sme ísť niečo kúpiť spolu a vybrala by som niečo s ňou. Ale fakt ma ide poraziť, keď vidím, že jednak míňa toľké peniaze a ešte sú to veci, čo asi nevyužijem, lebo sú pre to dieťa nevhodné (blbý materiál, nízke teploty pri praní, využiteľné o rok alebo prípadne množstvo rovnakých kusov, z ktorých to malé vyrastie do mesiaca).
DrowRanger Dokud je to nové, tak to zkus prodat, tyhle věci docela letí. Nedělala bych si s tím starosti, mohlo by se ti taky stát, že se pro samé věci nebudeš mít kam vrátit z porodnice ![]()
![]()
DrowRanger Jejeje, tak to ti nezavidim, ale trochu me desi, kolik veci nemam! Nemam zadne detske leky (ted na venkove nonstop lekarna nehrozi) a jen dve plenkove osusky! Ty leky me desi vic, takze co mam koupit??? Nejvetsi prca je, ze clovek to pripravuje, nakupuje, promysli a na tech vecech pak stejne nezalezi a rikali mi to lidi, rikali. Mela jsem se spis cvicit v trpelivosti.Nasi slecnu naucil tatinek se porad chovat,dnes v noci nespala asi tri hodiny, tak si rikam prdy, no prd prdy, fakt se chtela jen chovat a tvarila se hrozne dulezite.
Solathis tie maličké veci rozdám/požičiam, kamarátky čakajú na jeseň chlapcov, tak to sa využije, ale kopa ďalších vecí je nepraktická - polyesterové deky (dokonca som zistila, že sa nesmú prať v práčke!!! :D), farbené uteráky, čo sa smú prať na 40°, teplomery s neohybnou špičkou, umelohmotné hrebienky na vlasy a pod. kožené topánočky v tých najmenších veľkostiach pre novorodenca? Taktiež mi nakúpila látkové plienky, ale sú z tak tenkého a škrabavého materiálu, že ich využijem max. na podloženie pri odgrgnutí - blbé je, že mi ich kúpila asi 50 ks
pre malé dieťa sú tie veci nepraktickéNechce sa mi s tým kašlať a predávať to po kusoch, myslím, že by to asi ani nik nekúpil. Hodím to ak tak do kontajnera na šatstvo, možno sa to niekomu zíde. Inak mama nebýva v jednom meste (chvalabohu), takže aspoň takto je to trochu obmedzené, ale už teraz ma deí, že po nákupoch oblečenia začala vo veľkom nakupovať hračky, ale také pre deti od 3 rokov, zatiaľ som to odmietla zobrať, ale už teraz má toho plnú skriňu a samozrejme sú to hračky po pár korún, čo nič nevydržia, ale za to ich je...no neskutočne veľa...Fakt mi to vadí, zastávam názor, že radšej decku 1 kvalitnú hračku, ktorá mu vydrží a vyhrá sa s ňou než 15 umelohmotných, pomaly jednorázových blbostí (a áno, je mi jasné, že dieťa bude mať vlastnú predstavu o tom, čo sa mu páči a čo nie :). Ale naozaj ma mrzí, že po X rozhovoroch o tom, že mi vadí, keď hentak nakupuje veci napriek môjmu prianiu nechce porozumieť.
Karja ja som šla podľa nejakého zoznamu, čo mi dal gynekológ na zaiatku tehotenstva s propagačnými materiálmi na vitamíny atď., v lekárni mi dala lekárnička Panadol - sirup, ale aj na ňom je uvedené, že sa môže od 3m, resp. od 5kg, budem sa ešte pýtať asi v nemocnici/u pediatra, či je aj niečo iné, žiadne iné lieky som neriešila, z kozmetiky mám len mydlo, olivový olej, medvídka, sudocrem a tým som skončila. A inak, ak si zatiaľ nepotrebovala tie veci, ktoré ti enchýbajú, asi nie sú až tak potrebné, ja mám fakt kopu z nich len "vďaka" mame.
Naschvál som selektovala také veci zo zoznamu ako sterilizátor na cumle alebo ohrievač na fľaše, to už budem riešiť asi až za pochodu, vlastne nemám ani odsávačku na sople, to tiež asi budem riešiť za pochodu, rovnako ako šatku a pod. Podľa mňa aj tak po pôrode zistím, že mám nakúpených kopec kravín a chýbajú mi podstatné veci, alebo že mám zbytočne veľa vecí v malých veľkostiach, ktoré ani nevyužijem.
DrowRanger kojenecky ustavy berou hadriky i hracky, pokud ty veci nechces, urcite tam za ne budou radi. Lepsi nez textilní kontejner.
Ono se to fakt nedá moc odhadnout předem, kolik čeho budeš potřebovat. Já jsem byla celkem ráda, že mám hodně poděděného oblečení, že jsem nemusela tak často prát.
Míra zakrámování domácnosti s příchodem dítěte stoupne, s tím se nedá nic moc dělat, ale v malém bytě se to musí držet na uzdě, to je jasný. Nemohla by třeba maminka pomoci a některé věci archivovat u sebe? ![]()
ice skúsim pozrieť, či je u nás niečo také, ďakujem za radu.
dynda s tým zakrámovaním vecami mi to je jasné :) A zjavne by veci u seba držať nemohla, chcela som to riešiť tak, že jej proste to čo nechcem nechám doma, ale...zjavuje sa to u mňa bez vyžiadania a potajomky
Ona sa jednoducho neprizná, ale mi to potajomky strčí do auta/ cestovnej tašky alebo pri odchode z návštevy nechá niekde v byte - ako malé dieťa. Ale celkom mi táto psychohygiena na webe pomáha, začínam sa na tom smiať...
Ale tak kdybys něco zabalila a vysvětlila, že tuhle krabici budeš potřebovat za půl roku... Zkusit tu obětavost obrátit ve svůj prospěch. Možná maminku zapojit při třídění věcí. Moji mamku to hrozně bavilo a taky přitom viděla, jak moc toho mám doma. Je to těžký, ale taková pořádná babička je po porodu k nezaplacení. A počítej s tím, že po porodu ji budeš muset usměrňovat, naše maminky už si buď nepamatovaly co a jak, nebo jejich zkušenosti z minulého století už byly překonané, takže někdy jsem si připadala, že nevím, koho vychovávat dřív - dítě nebo babičku? Typicky při nácviku chůze ![]()
dynda toto práve nejde, jednak mam nechce počúvať čo jej hovorím a jednak sú to veci, ktoré by sa mali používať teraz, ale ako som spomínala sú nepraktické, ako pobalila som to do krabíc a zatiaľ to uložím niekam...a postupne sa toho zbavím. A budem dúfať, že ju to nakupovanie vo veľkom prejde (aj keď tomu popravde neverím).
Hračky budem zrejme podľa rady ice dávať buď do nemocnice alebo prípadne detského domova ak budú chcieť.
S radami to až také zlé nebude, bývame ďalej od seba, čiže návštevy budú skôr víkendové, viac spolu telefonujeme než sme osobne, nemyslím, že by sa jej chcelo chodiť na prepadové cesty 200km autom :).
Ale presne viem, že sa budeme rozchádzať v názoroch na to, čím dieťa kŕmiť, keď budeme cez víkend u nich, odkey môže/nemôže sladké a v akom množstve ( zdravím tv
), koľko hračiek je dosť a čo mu nekupovať a že nie, ozaj plná taška až dve hračiek alebo sladkostí nabalená domov ozaj nie sú ok, resp. že vnúčik má ešte len 6 mesiacov a teda ozaj sa nebude hrať s dreveným vláčikom alebo autodráhou a autíčkom na ovládanie
a preto mi ich zatiaľ domov dávať nemusí.
DrowRanger Ja te take zdravim. Vsak on te ten smich prejde, az mu budou cpat vetrnik. A k Mikulasi igelitka sladkosti. Nekecam. Anebo az dostane pod stromecek slapaci traktor s vleckou. Uz druhy.
![]()
![]()
![]()
tv poučená tvojim príkladom budem na obedy k babičkám chodiť výhradne s hladným dieťaťom, na zmrzku a palacinku budeme chodiť cez týždeň. Tá igelitka až 2 sladkostí viem, že sú reálne, pamätám si, keď som chudla ešte na výške, brala som to veľmi vážne a mama mi po tom, ako som schudla 11kg dala na Mikuláša obrovskú igelitku sladkostí. Vtedy moja vôľa bola pevná, podelila som to medzi spolubývajúce a časť enchala doma. Uvidím, ako to pôjde u malého, my s mužom momentálne celkom na sladkom ulietávame (ja teda skôr na zmrzline, ale on je skutočný čokoholik...), takže asi by sme si mali do svedomia vstúpiť aj my dvaja, inak budem malému ťažko vysvetľovať, že on môže len kopček zmrzliny/tabuľku čokolády, keď maminka a otecko spráskajú balenie na posedenie
. Ale som si 100% istá, že mama mu bude dávať veci, ktoré ešte v tom veku nebude môcť svokra to isté - mám pevné predsavzatie to ignorovať a písať sťažnosti sem
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.