DrowRanger Fakt ti preju, at ti predsevzeti vydrzi!
Mozna bych ty sladkosti tak neresila, kdybych to sama jedla, ze jo. Jinak se dostanes do obdobi, kdy budes jist ruzne prasarny TAJNE, aby dite nevidelo. Takze spraskani cokolady na posezeni ti hrozi tak do pul roku ditete, pak uz nektere velice zajima, co to mas a chteji taky. Potom, ve starsim veku, ziskaji takovou specialni schopnost-jakmile s necim zasustis, uz je mas za zadkem, protoze si mysli, ze rozbalujes bonbon/cokoladu/cokoli. Tak bacha na to!![]()
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger obavam se, ze kojenecke to nevezmou, pokud nebude na kazdem kusu stitek z cistirny, to uz snad azylove domy pro tyrane matky, nekde jsem kdysi nasla i webove stranky pro lidi v socialni nouzi.
tv na toto som inak bola zvedavá, že ako to funguje, trochu si to viem predstaviť na psovi, ktorý nás prenasleduje akonáhle sa vydáme do kuchyne (ale ten len sedí a pozerá, tipuje , že dieťa tak vychované nebude). Inak ak by som nejedla sldké, tak by som to riešila určite dôraznejšie, takto som len dnes vravela mužovi, že sa budeme musieť začať mi krotiť, aspoň tu je motivácia chudnúť po pôrode ![]()
Candance kojenecký ústav asi v okolí ani nemáme, aspoň čo som pozerala na internete, tam by myslím ani nevzali tie veci, ktoré doma mám, práve preto, že podľa mňa nie sú vhodné na pužívanie k malým deťom (blbé materiály, príliš nízke teploty na pranie, prípadne ručné pranie).
Reakce na tv A tato schopnost je neopouští ani v pubertě, kdy jinak na běžné povely nereagují. Před chvílí jsem vracela do obalu vysypané papírové kapesníčky a jak to šustilo, kde se vzala tu se vzala dcera, před tím zalezlá hluboko do svojí nory. Že prý co mám dobrého. ;-)
quebrada na mň a to funguje aj teraz ![]()
DrowRanger Tak aspoň víš, co čekat! ![]()
Tady je to jako terapeutické sezení! ![]()
Candance Nevím jak hračky a ostatní věci, ale oblečení by vzít mohli, stejně si to sami vyperou před použitím. Já jsem nesla oblečení na intermediální oddělení, malý tam po porodu ležel a sestřičky říkaly, že mají oblečení málo.
DrowRanger bože, moja mama kúpila len tri čapice a za tú tretiu som jej vynadala, že toľko čapíc nepotrebujem. Idem sa jej ospravedlniť :-)
Ale fakt ťa ľutujem, mňa by asi švihlo z toľkých vecí, ja mám oproti tebe snáď desatinu - mám dve osušky, jednu deku, desať látkových plienok a žiadnu kozmetiku a žiadne lieky. Nejako sa mi prieči to všetko nakupovať vo veľkom vopred, keď neviem, čo a ako. Stále si hovorím, že dokúpim potom čo potrebujem, resp. pošlem muža
betsey Mám šest čepic a až ta sedmá, co jsme koupili po porodu seděla, tak aby máma ještě nedokupovala:-D.
Jo a s tou kosmetikou děláš dobře, já něco málo měla a stejně mi pediatrička doporučila jiné věci, které jsme hned ten den nakoupili, takže to, co mám budu asi používat já:-D. Než klasická froté osuška je dobrá ta plenková osuška, pokud nemáš, tak si jí pořiď, můžeš do ní i to dítě zabalit, použít jako deku a na to vysoušení je fakt jemná. Dost praktická věc.
betsey veci som si chcela pripraviť dopredu, predpokladám, že tak či tak ešte kopa vecí sa dokúpi za pochodu, navyše muž je čo sa týka nakpuvania celkom stratený, čiže ak by som ho psolala kúpiť niečo pre dieťa, doniesol by mi určite niečo úplne iné :). Ale neznášam hromadenie vecí, s mužom sami máme vecí skôr poskromne než nejaké množstvo, neuznávame nakupovanie X kusov oblečenia, ja osobne nekupujem ani doplnky do domácnosti (sošky, vázičky a pdoobné blbosti), máme minimum nábytku, asi jediné na čom ulietávame sú knihy a aj to vždy dlho vyberám, kým dáku kúpim (inak by som musela mať izbu zapratanú knihami). Navyše som si chcela uľahčiť robotu, aby som po pôrode nemusela triediť veci na pranie pre dieťa, čiže som chcela všetko prateľné na min. 60° a v bledých farbách.
Fakt ma ide roztrhnúť, keď na tých štítkoch od mami vidím, že tie veci sú s prímesou polyesteru a všetky majú ceduľky ručné pranie a max. 40°, no čo s tým mám robiť?
Detské veci ceduľky už ani nekontrolujem, proste som to nahádzala do práčky, zapla 60°, ožehlila a budem vyraďovať za pochodu (mám pocit, že napr. polodupačkové nohavice ktorých kúpila asi 20ks na dieťa s plienkou nenatiahnem, je to neskutočne maličké oproti body a pod.).
Závidím Vám všetkým matky, s ktorými sa dá dohovoriť normálnym spôsobom, napr. že idú na nákup s Vami, niečo s Vami vyberú a pod., moja aj keď som bola u nej cez týždeň prišla poobede domov s taškami detského oblečenia - šla na nákup bezo mňa, aj keď som v ten deň bola doma u nich... Je ako malé decko s neobmedzeným prísunom peňazí a tak tie nákupy aj vyzerajú.
Inak včera som jej opätovne písala (pýtala sa ma, či som vyložila tašku z auta...), nech už nekupuje detské veci, že mám toho veľa, nemám to kde ukladať, mám to po byte v krabiciach a navyše sa to nedá prať, lebo je to ručné pranie, reakcia bola, že sa odhlásila z internetu a už sa neozvala
.
Karja wuáá, to s tými čiapočkami je otrasné, ja som inak chcela zohnať nejaký klobúčik so strieškou proti slnku pre drobca, ale asi nič tak malé ani nevyrábajú (potom mi došlo, že zrejme ten prvý mesiac a pol asi nebudem nič také potrebovať...). Možno nakoniec budem rada za milión krpatých vecí rôznej značky, ak ich sadne len 1/3
.
DrowRanger Ne, nebude to potřebovat, je potřeba spíš něco tenkého a na uši. Stejně ho budeš mít ve stínu. Já mám i spoustu věcí s krátkým rukávem (jakože na léto) a to dávat stejně nebudu, rozhodně ne v té nejmenší velikosti.
Já měla ty čepičky poděděné a když dárce viděl ten výsledek, tak řekl, že jeho děti prostě měly jiný hlavy a jinak se to vytahalo. Tak jsme museli koupit něco jiného;-). Ty krámy neřeš, jak z toho bude odrůstat, tak vyřazuj a pak to někomu dáš...ale máma to je na diagnozu, 20 polodupaček to se nějak nedá unosit, ví máma, že se ty věci perou a nejsou na jedno použití:-D.
DrowRanger Já peru doteď dětem všechno s výjimkou tepláků a mikin na 60 a klepu na dřevo, protože se mi za těch iks let nic nesepralo, ani nezabarvilo.
Karja mala by vedieť ale nevyzerá to tak, ako muž sa smial, že nebudem musieť prvý mesiac vôbec prať (a som v pokušení to skúsiť, ale asi by nám to tu v byte smrdelo
).
DrowRanger polyesterové veci samozrejme vyraď (okrem tej deky - predpokladám, že je to taká tá "hebučká", tá sa nám zišla a neublížila ani jednému z mojich dosť prudko alergických detí s kožnými reakciami), ale tie uterák a pod. s praním na 40tku, to proste ignoruj, to je vo väčšine prípadov akurát alibizmus výrobcu, presne ako píšeš, daj do pračky, čo prežije, prežije, čo nie, má smolu.
A možno by som nevyraďovala vopred, lebo nevieš, čo bude vyhovovať práve tebe a bábu, ale presne, hneď po vyrastení posuň - rodine, nemocnici, detskému domovu...
Inak ten minimalizmus starostlivo pobaľ a odlož na penziu, pri deťoch budeš zavalená vecami aj bez toho, aby ti to niekto takto komplikoval.
slniecko už to mám porozdeľované, deku nechám aj s uterákom bokom, bude pre psa na ležanie... Dnes sa na tom už celkom bavím, predpokladám, že ďalší záchvat zlosti a zúfalstva bude, keď prídu za mnou do pôrodnice, už teraz si viem predstaviť, s čím všetkým možným, aj nemožným...Muž má nakázané nepustiť ich ku nám s taškami
.
DrowRanger ale, take it easy - proč záchvat zlosti, hezky poděkuj, co se ti bude hodit si nech, co ne nabídni okolo, co nebude nikdo chtít, o to se postará uklizečka, až bude vynášet koše ![]()
DrowRanger To je neuveritelny, jak nekdo muze absolutne ignorovat, co mu rikate
Ten bezmocny vztek naprosto chapu. Taky jedu minimalismus. Petkrat se rozmyslim ,nez neco poridim, a to jak pro sebe, tak ted pro dite. Nesnasim hromadeni, nesnesu mit ani nacnute dva cukry ,nebo dva sprchace
tohle by me urcite zabilo
MP Meri píšu si : nikdy nepouštět MP Meri do koupelny ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.