Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:28

barbucha tak sa k tomu nemusíte vyjadrovať :) zjavne ste ukážková babička, ktorá na zavolanie rpeletí pol sveta aby postrážila vnúča, veci kupuje umiernene a akceptuje, ak jej niekto niečo (opakovane) povie :)

Offline Pinot Noir
29898 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:35

barbucha Ty jo, takových dědečků moc není 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:39

barbucha moje mamka taky podlehla nakupnimu silenstvi, furt neco dovazela, obzvlast ruzove, neb byla presvedcena ze cekam holku. Taky jsme ji to rikali, at uz toho necha, az jsem jednou byla fakt neprijemna, navic jsem ji ukazala fotku kolik toho  mame uz a ono to zabralo. Ted se pta, co potrebujem a co male chybi a to doveze a nebo jdeme spolu, ja neco vyberu a ona to zaplati a spokojenost na obou stranach:) ale s mamkou se docela da mluvit, s vyjimkou nekterych temat jak jsem v posledni dobe zjistila...

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:40

Pinot Noir Na druhou stranu chlapů, co je nejde odtáhnout od regálů s legem/hračkama, znám docela dost, a to ani nemusí být požehnáni potomky :-D.

Offline Pinot Noir
29898 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:44

Zina Jo, tak u hraček to jo, ale jinak znám spíš dědečky, co kontrolují babičky, zda moc neutrácejí :) Od regálů s hračkami mám problém odejít i já, taky jsem si to v dětství neužila pořádně, po něčem jsem toužila a nikdy neměla... 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:50

Pinot Noir v tomhle se musim desne krotit, jak jsme nemeli na spoustu veci, tak bych nakupovala az bych brecela nekdy. A to ma skvrne 2 plysaky, a asi 10 hracek jenom a jeste ji to obmenuju porad. A myslim ze to bohate staci.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:53

DrowRanger 

No, snažím se 

Pinot Noir 

Právě mi přijde tenhle dědek poněkud atypickej  I ty pleny kupuje taky, na rozdíl ode mě ovšem vždycky tak po pěti balíkách... prej ať jsou haranti v suchu. Mamina je a) bezlepková a b) drží dietu, takže i nějakej nákup pochutin se nese v duchu jeden meloun, dva ananasy, čtyři avokáda, kilo broskví a kilo meruněk... vsadim se že polovinu stejně vyhoděj, to nemůžou najednou sežrat. 

No, je možný že se děda jen předvádí nebo kajícně dohání ztracenej čas - když jsme ještě byli spolu (dávno, dávno tomu), tak rozhodně tak rozhazovačnej nebyl! 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. července 2018 10:59

Pinot Noir Já to mám právě stejně, si pamatuju, že jsme ve třídě měly holku, co prý znala holku, co měla lego :-).  

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 09. července 2018 11:03

tenzie rasaNori  Dik dik, v Lidlu nakupuji rada, bezva ceny, ale jsou na eshopu taky uplne vybrany....Mohučanka Dik za tip, to me nenapadlo. To HaM me stve, maji ted velke slevy, ale uz jsou taky uplne vybrany. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. července 2018 11:04

Pinot Noir Zina Přesně, chodím hračkářstvím s očima navrch hlavy a chci koupit všechno 

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 09. července 2018 11:07

Tak moje mama vytahla veci jeste po nas a pak parkrat prohlasila, ze nic nekupuje, ze fakt nevi, jak to dneska chodi a vytahla velkyho plysovyho medveda. Ale ja jsem rada. Ted dostala mala nejakej darek a jsou to dve letni tricka v pidi velikosti a polystyrenove leginky, takze vsechno k nicemu a levny to asi nebylo. Je tezky asi neco nakoupit spravne. Ja si ted zpetne rikam, proc jsem tem miminum nosila takovy kravoviny, proc jsem treba neprisla s upecenym kuretem nebo zehlit pliny....

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. července 2018 12:46

Kedze sa stahujem do ineho mesta a rodit chcem tu, isla som na konzultaciu k inemu gynekologovi v tunajsej nemocnici, a teraz toho dost lutujem. Narobil mi v hlave pekny gulas. Tento jednoznacne odporuca cisarsky rez aj ked nemam vobec ziadne komplikacie, len kvoli veku. Mojmu gynekologovi to ani nenapadlo a ja som tiez bola presvedcena o prirodzenom porode. Tak teraz som z toho pekne smutna, uz som si aj poplakala a rozmyslam, co robit. Ja viem, ze vzdy sa moze nieco zvrtnut a aj keby som zacala rodit prirodzene, moze to skoncit cisarskym, ale planovat mi vopred operaciu ked nemam ziadne problemy.. no fakt neviem

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:06

betsey A kolik Ti je? (Nemusis odpovidat, jestli nechces.) Jeste jsem neslysela, ze by u starsich rodicek byly doporucovany cisarske rezy...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:09
Reakce na SunEclipse:

MP Meri píšu si : nikdy nepouštět MP Meri do koupelny

​Neříkám samozřejmě nikdy nic, ale pohled na cizí koupelnu mi často dělá úplně fyzicky zle 

Moje máma je typický hromadič, takže ve mně to zanechalo úplně opačné tendence. Nesnášim, nesnášim krámy a zbytečnosti. Při každém úklidu minimálně jednou týdně se snažím něco vyhodit/vyřadit/darovat, neustále zvažuju, zda tuhle nebo tamtu věc ještě potřebuju. Nakupuju úplně minimálně a když, fakt to hodně promýšlím. 

Je jasné, že s děckem přibyde spousta věcí, přecijen je to nový člověk do domácnosti. Ale odmítám mít čtyři deky, deset mastiček na prdel a patnáctery načnutý plíny. Pokud to jen trochu jde, kupuju po jednom kusu. Pokud nebude vyhovovat, což se samozřejmě může stát, tak teprve pak koupim něco jiného. 

Stejně jako u sebe - nový krém kupuju/načnu až ve chvíli, kdy je ten starý (téměř) vypotřebovaný, řasenku mám jednu (pokud nějakou nedostanu darem), atd. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:10

ziginka mam 34 a je to prve dieta

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:20

betsey Aha, to mi zas tolik neprijde. Ja rodila prvni v 31 a o cisari se nikdo nezminoval. Byt Tebou tak asi zajdu jeste na konzultaci nekam jinam.

Offline Pinot Noir
29898 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:23

MP Meri Mám to stejně, koupelny zanesené pootvíranými napůl spotřebovanými lahvičkami úplně nesnáším. Co jen jde, je schované ve skříňkách, načnuté je vždy jen jedno. Oblečení na dítě mám teda hodně, protože mě prostě baví mít chlapečka pěkně oblečeného, převlékám často, nelíbí se mi ušmudlané děti  (myslím večer od jídla, co měl k snídani atd., aby to zase někdo nechápal tak, že ho nenechám hrabat v písku nebo hlíně). Ale třeba kosmetiku pro něj mám tuto: šampon, který nepálí v očích, tuhé mýdlo a Bepanthen. U mě spíš hrozí, že sáhnu do pytle pro plenku a už tam žádná nebude, nebo že si musím umýt vlasy sprcháčem, protože šampon došel včera a zásoby nemám. 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:25

betsey Rodila som v 36, mala som cisarsky, ale cely cas o nom nebola rec, az nakoniec, kvoli mojim zdravotnym problemom a zlym ozvam maleho. 34 a zdrava zena podla mna nie je ziadna indikacia na sekciu.

Offline Pinot Noir
29898 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:31

betsey To je hloupost, jenom kvůli věku. Rodila jsem v 35 letech, nakonec císařem, ale kvůli poloze dítěte, kromě toho, že byl hlavou nahoru, klečel na kolínkách. Do konce se čekalo, zda se neotočí, o věku nepadlo ani slovo.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:32

betsey a to je teda gynekológ - pôrodník, u ktorého je aj šanca, že ťa bude rodiť? o.O Teraz chodím už na týždňové prehliadky do nemocnice, kde budem rodiť a teda reč je vždy len a len o prirodzenom pôrode (o mesiac mám 31, tiež prvé dieťa), cisársky predpkladám, len ak by sa niečo nedobré zomlelo (resp. cisársy som vnímala ako možnú alternatívu, keď malý ešte v 34. týždni sedel na zadu a odmietal sa otočiť, ale aj to mi lekárka v nemocnici povedala, že má stále čas, narozdiel od súkromného gynekológa, ktorý ma cisárskym strašil od 24. týždňa ).