Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 08. července 2018 16:27

DrowRanger ja ta tiez uplne chapem..tiez sa snazime mat minimum veci a moja mama tiez rada nakupuje podla.mna zbytocnosti. Ale ja som ju s tym uz parkrat otocila spat tak uz nie je tak naliehava. S detmi je ten minimalizmus ale tazsi, to je pravda. 

Offline slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 08. července 2018 17:00

MP Meri huhuhe ....tak ti rovno píšem, že pre syna musíme mať otvorené 3 rôzne telové mlieka, lebo na rôznych častiach tela znesie rôzne...a žiadne z nich neznesie na tých ostatných...

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 08. července 2018 18:10

slniecko no tak je rozdil mezi ditetem se zdravotnim problemem a zcela zdravym ditetem, ktere nepotrebuje zadne telove mleko.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. července 2018 18:23

ice Myslím, že to bylo ke zmínce o minimalismu a jak  "málo" stačí ke změně názoru/ústupkům :)

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 08. července 2018 18:29

Solathis no jasne. Ale tady se strasi tim, ze nejde s detma pestovat minimalismus a nehromadit kramy. Tak ja rikam, ze se zdravym normalnim ditetem to jde. Proc hned vytahovat extrem a nemoci.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. července 2018 18:37

ice Protože i když se vezmou základní věci, tak je lepší mít kalhoty (dupačky, polodupačky, tepláčky) patery a ne troje. Zatímco dospělákovi troje běžně stačí, tak dítko si jednou ublinkne, podruhé mu uteče obsah plenky, potřetí se někde probatolí a máma už by ho neměla do čeho obléct, protože to může být v tak krátkém sledu, že to nestihne vyprat, natož i usušit (a to beru, že dneska už je v podstatě standardem sušička). A takhle je to se vším.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 08. července 2018 18:45

Solathis ale to mi nemusis vysvetlovat. Tady se celou dobu resi nastavajici umanuta babicka co si nenecha vymluvit, ze dcera nechce mit byt plnej kramu co nepotrebuje. Nikdo nezpochybnuje, ze s novym clenem do rodiny pribudou i jeho veci, ale ze to neni potreba prehanet.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. července 2018 18:50

ice Jasně, "vocamcaď pocamcaď". 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. července 2018 19:06

olivieraa u nás otočenie späť nepomáha, asi pomôže len sa snažiť nerozčuľovať, hádam sa s oblečením vybúrila teraz, na rastúce dieťa už podľa mňa nebude vedieť trafiť oblečenie, tak sa začne realizovať na hračkách a sladkostiach :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 08. července 2018 19:11

DrowRanger Nebude vedieť trafiť tak nakúpi jedno tričko v troch veľkostiach :D

Ale potľapkávam a chápem že ťažko s ňou niečo vykomunikovať keď sa stále uráža. No hlavne pevné nervy prajem. Zoznam si hádam nevedie, takže ak niečo daruješ tak určite nebude vedieť.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. července 2018 19:20

paktofonika ona nemusí, ma neskutočnú pamäť, keď vybaľovala ešte veci po mne a po sestre, tak mi ku každej jednej povedala, odkiaľ ju má . Ja som zas v tomto po otcovi, nie som schopná si spomenúť ani na tých 5ks vecí, čo som si kúpila ja pre dieťa . Ale tak...asi s ňou nič neurobm, zatiaľ mi to nestojí za to sa s ňou rozhádať tak, aby sme sa nebavili, na to je to predsa len blbosť, aj keď som už voči tomu strašne precitlivenlá. Hádam keď sa po pôrode upokoja hormóny, budem to znášať lepšie :). 

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 08. července 2018 21:30

DrowRanger Po porode upokoja hormony? U mna po porode nastala hormonalna smrst! 

Offline slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 08. července 2018 21:31
Reakce na Solathis:

ice Myslím, že to bylo ke zmínce o minimalismu a jak  "málo" stačí ke změně názoru/ústupkům :)

​Presne tak

ice skoro každé dieťa má niečo, toto ani neberiem ako nejaký extra zdravotný problém.

To "strašenie"...no....mám v rodine a aj medzi kamarátkami také typy a strašne, ale strašne ťažko znášali že odrazu treba mať vecí viac (u niektorých z nich mám tak trochu aj dojem, že sa nevedia stotožniť s tým, že tým pádom nie sú ) a sú to kruté boje, ktoré v sebe museli zviesť (a rodinní príslušníci si to odtrpieť), kým to vzdali.

Tým samozrejme nehovorím, že je dobrý taký extrém, čo predvádza mama DrowRanger , ale aj opačný extrém sa vie pekne vypomstiť.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. července 2018 21:47

letfenixa uvidíme, viem, že to býva tak aj tak, zatiaĺ mám pozitívny prístup (a muža pripravujem na to najhoršie), hlavne ja sa s malým nechystám k rodičom cestovať skoro po pôrode, tak predpokladám, že keď prídu na návštevu oni, tak možno už to najhoršie bude ustálené :)

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 08. července 2018 22:58

DrowRanger V umění zbavovat se věcí (a nenakupovat kraviny) jsem si osvojila až během mateřství. Kdyby šlo při prvním dítěti koupit nějaký domácí inkubátor, měla bych ho taky. Kojeňáky údajně berou jen nové oblečení nebo musí být potvrzení o chemickém čištění. Oproti tomu Klokánky berou vše, mají tam i velké děti. Když jsem třídila šatník, tak si tam vzali např. i večerní šaty, protože byly potřeba pro jednu slečnu do tanečních. 

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 09. července 2018 07:38

Kdyz jsme u tech nakupu, mate nejaky oblibeny detsky eshop na kojenecke obleceni? Do Tesca ani jinam do obchodu se nedostanu, HaM je nejak vyprodany a to moje dite roste jako z vody!

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 09. července 2018 07:44

Karja mě se ted docela osvědčil lidl. Sehnala jsem tam vsechno, co jsem potřebovala, ceny urcite lepší než treba v hm. Jen to posílali asi ze trech mist, takze jedna objednávka sla ve trech baliccich.

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 09. července 2018 08:42

Karja v lidlu bacha na rozdilnou kvalitu. Ja male koupila teplacky nekdy ba jare, doted vypadaji jako nove, tak jsem ted koupila vetsi, namlsana, a je to teda hadr, tenky a nic moc.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. července 2018 09:12

Karja já nakupovala v tchibu, kvalita dobrá, oblečení moc hezké.

Offline barbucha blogger
35883 příspěvků moje polička 09. července 2018 09:48

To je furt breku nad vnucující se babičkou  Já jsem teda naštěstí taky minimalista, takže pokud se mi řekne, že hadrů je dost, s úlevou do baby oddělení ani nevstoupím... Hoděj se jim plenky, pročež koupím plenky. Došly ponožky? Dostanou ponožky.

Jo, taky se mi stalo, že jsem nemohla odolat pěkný dvojčátkový soupravičce pro kluka i holku - navíc jsem to pro ně měla jako suvenýr... tak jsem to přivezla, mamina poděkovala, navlíkla je do toho, poslala mi fotky, do tejdne z toho vyrostli a všichni byli spokojený 

Ale s kým se nedá hnout, je pološílenej dědeček. Občas se po cestě k miminům zastavíme v OC, a pokaždý mu rvu z ruky patery dupačky, pár svetříků, nepočítaně čepiček, a marně mu vysvětluju, že dětskou kosmetiku fakt nemusí kupovat každej tejden a boty eště nepotřebujou... a od regálu s hračkama ho dostávám jen s použitím násilí. Vono holt ty starší ročníky, zvyklý na předchozí bídu a nedostatek, si to teď chtěj užít, no.