Antje jéj, nechci se přespříliš litovat... už jsem to tu taky několikrát psala. Já jsem dopředu moc nepočítala s nějakou výraznou dopomocí, ale přesto jsem byla zaskočená, že jsme na to s mužem skutečně sami. Někdy teda lítostivá jsem- když přeteče pohár a potřebuju trochu času pro sebe a s mužem se akorát střídáme doma a v práci. Nebo že si ani po skončení lockdownu nemůžeme s mužem dojít na večeři k mým kulatinám, co byly už na jaře. Nepřestává mě ale fascinovat, že nechtějí trávit čas s vnoučaty v době, dokud to jde- oba relativně mladí (do 70ti let) a zdatní a děti mají zájem. Takže většinu času je mi to líto kvůli dětem, jinak jsem s tím celkem smířená. Teď už je i malá docela odrostlá, tak si zkusíme naj
Vše o těhotenství a dětech
marieu dost hroznou blici epizodu jsem měla, když byly diteti asi 4 mesice, strasny moc to bylo, přes den, taky jsem byla sama doma, naštěstí jsme to nějak zmakly
Antje jéj, nechci se přespříliš litovat... už jsem to tu taky několikrát psala. Já jsem dopředu moc nepočítala s nějakou výraznou dopomocí, ale přesto jsem byla zaskočená, že jsme na to s mužem skutečně sami. Někdy teda lítostivá jsem- když přeteče pohár a potřebuju trochu času pro sebe a s mužem se akorát střídáme doma a v práci. Nebo že si ani po skončení lockdownu nemůžeme s mužem dojít na večeři k mým kulatinám, co byly už na jaře. Nepřestává mě ale fascinovat, že nechtějí trávit čas s vnoučaty v době, dokud to jde- oba relativně mladí (do 70ti let) a zdatní a děti mají zájem. Takže většinu času je mi to líto kvůli dětem, jinak jsem s tím celkem smířená. Teď už je i malá docela odrostlá, tak si zkusíme najít nějaké hlídání... jak ovšem budeme praktikovat prázdniny od září, to tedy netuším. S tím půjdu do "blbých dotazů", páč to jsem přes své VŠ vzdělání ještě nevymyslela.
Potrefenáhusa přesně, ono člověku nakonec totiž nic nezbývá. Ale teda blbě se na to vzpomíná i s dostatečným odstupem.
marieu uff, taky hrozna situace. Mne se stalo tyden po prvnim porodu, nesedlo mi jidlo co mi muz privezl z restaurace na obed a tak jsem se ocitla v situaci kdy jsem byla sama doma s tim tydennim drobnym miminkem, lezela v posteli, kojila a ponad jeji hlavu zvracela do lavoru. A byla jsem tak slaba a tak se mi motala hlava, ze jsem nebyla schopna si ani dojit ten lavor vylit a vzit nejake piti, no fuj. Psala jsem zoufale muzi at co nejdriv prijde domu, ze se bojim ze se mi nebo male neco stane. Nastesti se vratil brzo a postaral se o nas a na dalsi den rano prijela moje mamka. Ale presne, ten pocit kdy clovek sam nemuze, a musi, tehdy mi naplno dosla ta materska zodpovednost
marieu tvým rodičům fakt nerozumím. Pomoc svému dítěti (i když dospělému) je přece základ.
Jinak na prázdniny si najdi v okolí příměstský tábor, u nás jsou už od tří let, syn to jde letos zkusit. Já teda hlídání nepotřebuju, ale říkala jsem si, že by to pro něj mohla být vítána změna.
marieu ufuf to je strašný, já takhle dostala žlučníkovej záchvat když byly dítku asi čtyři měsíce, noc k nepřežití fuj
betsey Ty jo super! Tak to pak budu zvědavá, jaké vyberete jméno!
DrowRanger úf, no dúfam že ti bude čoskoro lepšie. Ja som tiež dostala modernu, ale mne našťastie okrem miernej bolesti ruky nič nebolo
Všem v naději i očekávání ![]()
betsey juu holcicka!!!![]()
mnum Evaeva tak já jsem měla příšerný už první šestinedělí (o tom se opravdu nechci rozepisovat), na jehož konci jsem měla kromě těch pár těhotenských kil plus dalších 11 dole (50kg na 176cm, po večeři jsem pila nutridrink, abych byla schopná vstát k dítěti) a už tehdy jsem z jejich přístupu pochopila, že tudy cesta nevede. Někdy je to fakt blbý, ale jsou na tom lidi objektivně mnohem hůř. Tady na vsi moc velká nabídka příměstských táborů není- teď se pídila kamarádka a všechny jsou až pro školáky. Nejspíš bude malá chodit do školky i v létě a dovolenou si vybereme podle uzávěry školky a velkou umístíme na nějaký ten tábor.
viktorka_od splavu žlučník čekám každým rokem, ten je u nás v ženským pokolení dědičnej, co lidová slovesnost sahá.
marieu já jsem děti dala přes prazdniny do soukromé jeslo-školky. Státní školky totiž tady fungují systémem, vždy dva týdny jina. No tak to přesně chceš čtyřletému dítěti, které si tam stěží zvyklo, udelat. Bylo to pravda ulehčeně tím, ze mladsi tam rok chodila, ale myslím, že o prázdninách měli by volno i tak.
continuity ještě uvidím, u nás se celkem ještě snaží zaměstnavatel a nějaké příměstské tábory taky fungovaly při špitální školce, tak uvidím, jaká bude nabídka.
marieu My se s mužem na dovolené střídáme, týden je s dětmi jeden z nás, společnou dovolenou máme taky týden a pak školka. U nás na vesnici byla prvních a posledních 14 dnů o prázdninách. Teda teď už se nás to netýká, my už jedeme v táborech.
marieu moji rodiče jsou třeba fajn, ale prostě chodili do práce, když jsem měla malý děti, jsou v důchodu až teď posledních pár let a to už dávno žádný hlídání nepotřebuju. teď by ho užila neteř ale zas už jsou v takovým věku a zdravotním stavu, že toho naplno nejsou schopní. myslím že ten model "hlídací babička", ev. dědeček, byl možnej buď za dob co jsem bývala u babičky já - ta šla do důchodu myslím v 54 letech, nebo pak co jsem zažila porůznu u kamarádek, že ti prarodiče byli nezaměstnaní/v předčasným důchodu/měli různé flexibilní práce. takže moje děti chodily do školky furt a nikdy nechodily po o - což třeba o prázdninách bylo sice nepříjemný, ale dalo se to. co bylo horší, to jsou takový ty volný dny během roku, kdy jsou zavřené školy a školky, ale jinak je to normální pracovní den. třeba 23.12. nebo ty dny mezi vánočními svátky a silvestrem a tak podobně.. to totiž ani žádné náhradní školky nefungují. děsný moc
viktorka_od splavu já nevím, nám takto nárazové v případě potřeby hlídala i 70 léta tchýně. Jako necpala jsem ji tam ty děti pořád, ale když mi bylo blbe nebo něco, tak nám pomohla. A když jel muž na dýl pryč - třeba týden až měsíc, tak jsem se alespoň na část té doby nakvartytovala k našim nebo oni přijeli k nám. A to jim taky bylo dávno přes 60.
Hlídaní našťastie mám, plus som učiteľka, že, také ideálne povolanie pre matku, ako kedysi povedala moja triedna na gympli. Už vtedy mi to prišlo na hlavu, a keď občas na modrom koníku čítam diskusiu, že skončila mi RD, rozmýšľam, že pôjdem učiť, je to ideálna prac.doba pri deťoch ![]()
A presne, dieťa ktoré zvláda akurát svoju triedu a svoju pani učiteľku, také nemôžem dať do prazdninovej škôlky, čo znamená kolovanie po meste.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY