betsey áno, vedeli, ale neriešili to alebo mi neverili? Neviem, dávali ma tam aj napriek tomu. Dodnes si pamätám, ako otec po týždni prišiel cez víkend a ja som k nemu s plačom pribehla a prosila ho aby ma vzal domov, že už budem dobrá a budem poslúchať a nebudú o mne vôbec vedieť, len nech ma tam nenecháva. No nechal ma tam a dodnes mám na neho pre to ťažké srdce...Ale postupne nás už u otcovej mamy nenechávali, starký ochorel na rakovinu, tak to tam nebolo veľmi veselé a keď zomrel starký, už sme tam chodili len na návštevy alebo víkendy, ale to som už mala 12 rokov...
Vše o těhotenství a dětech
betsey a vieš, že Klára aj Alica sú u mňa top mená, ak budeme mať dievča? :D Ešte prípadne Alžbeta, lebo mám utkvelú predstavu, že chcem aby mali deti rovnaké iniciálky
. Ak by to bol chlapec, zhodli sme sa na Albertovi. Svokor je nadšený, moji rodičia a svokra silno protestujú, ale to protestovali aj pri Arturovi, tak čo
.
DrowRanger teda to s tým tvojím otcom je fakt smutné
Alžbeta je tiež super, len tak sa volá neter, tak to fakt u nás nejde
betsey my sme mali a aj naďalej máme zvláštne rodinné vzťahy, myslím teda vzťahy v rovine deti - rodičia. Spätne si hovorím, že naši by urobili lepšie, ak by spolu nikdy deti nemali. Ale so sestrou máme skvelý vzťah, fakt som rada, že ju mám a bola by som rada ak by sa aj moje deti mali tak radi. A teda dúfam, že sa ako rodič vyvarujem toho správania, ktoré nám so sestrou ako deťom ubližovalo. Paradoxne moji rodičia sú dobrí starí rodičia, malého zbožňujú, v živote by na neho nevztiahli ruku, venujú sa mu keď sú s ním. To isté aj svokrovci, takže v tomto mám šťastie :) Uvidíme čo sa stane, keď bude detí v rodine viac, zatiaľ je jediné vnúča, tak má 200% pozornosť z každej strany :)
Ja ty nehlidaci babicky nechapu,ja se muzu z Marcela zjevit.To je takovej broucek a poprve v zivote mi vadi,ze bydlime tak daleko.
A ted toho mam moc,presto za nim jednou za mesic dojedu,i pres koronu.
jo,ja jsem jeste mlada,zdrava,ale myslim,ze nebyt,treba by to bylo min,ale bylo.Musim rict,ze byt babicka se mi libi moc.
A moji rodice hlidali syna opravdu hodne,az nad pomery i k ex tchyni jezdival casto.:-)
DrowRanger no tak aspoň že teraz je to fajn
Inak aj môj otec je lepší starý otec ako bol otec
Mám pocit, že u generace našich prarodičů byly ty fyzické tresty celkem běžné, když vychovávali své děti, naše rodiče. Třeba můj táta vypráví, že je děda bil, když zlobili a tak. A od dědovy sestry zase vím, že i tu generaci předtím to u nich bylo běžné. U táty se to, jak to někdy bývá, přetransformovalo v to, že by nedopustil, aby někdo vztáhl ruku na dítě. Já jsem bývala hodné dítě, ale stejně, když už jsem byla dospělá, tak mi říkal, že když jsem šla jako malá na hlídání k jeho rodičům, tak výslovně dědovi zakázal mě nějak fyzicky trestat. Prostě v tátovi ta křivda zůstala a pořád má velký ochranitelský pud a smysl pro spravedlonost. Taky když jsme celá rodina spolu, tak někdy, když je manžel na děti přísný, úplně vidím, jak to s tátou cuká, že by je jako chtěl zachránit, z našeho pohledu rozmazlit...
Můj syn byl dva roky taky jediným vnoučetem na obou stranách a babičky a dědečky si stále nárokuje jako svoje. Se sestrou se o ně moc dělit nechce. Máme tu takovou situaci velice na hraně - často mi dceru hlídají rodiče, když je syn ve školce. Pořád doufám, že to nezačne bojkotovat, aby mohl být s babičkou a s dědou taky. Oni by ty dva kousky dlouhodobě nezvládli.
Zarinya no tak to babičky se k nám na návštěvu taky hrnou furt, ale ze by si někdo odvezl jecici kocarek, tak to se ještě nikdo nenabidnul :-)
ale já bych ho zatím nedala :-)
Babička o mě taky zlomila varecku a na lásce to nijak neubralo, přesně dneska by ji bylo 101 let ![]()
Potrefenáhusa ja bych si ho odvezla hned,ale nejde to,a muz uz ho chtel letos vzit sebou do recka,ale neni mu jeste ani pul roku,ted holt jezdim jen na navstevy,ale mrzi me to,ja prave miminka a vozeni kocaru zboznuju.
Pinot Noir Karja tak sme po úmornom premýšľaní vybrali meno Klára, a potom som sa išla pozrieť do kalendára, a meniny vychádzajú presne na dátum pôrodu
Neviem, či to chcem tomu dieťaťu urobiť, ale bude výzva zhodnúť sa na nejakom inom mene
Jasne, ze mu to můžeš udělat, lepší hezky jméno, než svátek za půl roku, teda aspoň u nás vzdycky bejvala k svatku tak kytka a popřát, takže mi to nijak ukorny nepřijde..
Zarinya no náš kocarek byl ve veku pod ten půlrok naprosto nevyzpytatelnej, z moc prochazek jsme se vraceli s jecicim miminem v náruči nebo v satku, tak jsem o to ani moc nestala. I když teď jsem viděla vozit nějaký starší prarodiče, co proste tlačili ten řvoucí kočár a neřešili.
ty jo, s takhle malinkym miminem do Řecka, to ze byste si ho půjčili úplně samotnyho? To bych vůbec nepujcila, neumim si to představit.
Potrefenáhusa tak u mojej starkej bol problém, že bila len mňa. Zo všetkých 4 vnúčat. Aj za to, čo vyviedla sestra. Chúďa sestra za ňou dokonca chodila, že to za čo ma trestá spravila ona, odpoveď bola, že som staršia a mala som jej to zakázať/zabrániť tomu
. Ale tam sa asi zrkadlilo to, že sa s mamou neznášali, ja som bola mamina verná kópia, sestra zas otcova...no čo už. ako dieťa som ju neznášala, ako dospelá k nej mám neutrálny vzťah ale napríklad starým rodičom z maminej strany pravidelne 1-2x týždenne volám ako sa majú, starkú z otcovej strany idem pozrieť 2x do roka, nekontaktujeme sa inak vôbec a popravde myslím, že keď zomrie, nebude mi veľmi chýbať, pretože vzťah si so mnou nevytvorila žiadny.
Potrefenáhusa no letos ne,ale uz je to domluveny na pristi rok,protoze budeme Marcela v recku krtit.On pojede s nami a snacha se synem tam pak prileti a vezmou letadlem domu.![]()
Zarinya Ale ty ses hodně mladá babička, ono je to fakt jiný, já jsem stará matka staré matky a po moji mame už to chtít moc nemuzu, už tu páru na to nemá
DrowRanger to je smutny, já měla s babičkou dost laskyplnej vztah, i když mě stvala na milion způsobu
Chci být tvoje vnouče :-)
dynda u nás fyzické tresty aplikovali aj naši, otec viac menej len keď sme vyviedli niečo ozaj zlé (mohli sme si vybrať čím nás zbije
), ale pamätám si trebárs jednu neskutočnú facku, keď nás so sestrou prichytil zapaľovať papiere v obývačke (ja som mala asi 5 rokov, sestra necelé 4) a to som brala fakt ako krivdu, lebo som dostala len ja, sestra nie a argumentoval tým, že som staršia (to, že oni spali, kým im dve malinké deti samé behali po byte chyba zjavne nebola...). Mama bila viac sestru než mňa, ale tie bitky boli ozaj hnusné, bála som sa občas, že jej niečo spraví, zraní ju, často som ju teda bránila. A teda kričala, ale ozaj strašne, toto som podedila aj ja a snažím sa s tým veľmi pracovať, ale muž už pár ráz na mňa pozeral či som normálna. Ako dospelé sme sa so sestrou zhodli, že naši rodičia fakt boli veľmi zvláštny rodičovský materiál (trebárs nám nikdy nevraveli, že nás majú radi, ani nás neobjímali a tak, proste nulové prejavy lásky) a že je fajn, ako sme nakoniec dospeli (ale sestra mala dosť veľké zdravotné problémy spojené s poruchou príjmu potravy, chodila ako dospelá aj na psychoterapiu). Ja teda naopak akékoľvek fyzické tresty odmietam praktizovať, snažím sa veľmi nekričať (našťastie ani jedno nie je treba) a teda synovi dávam najavo lásku vkuse, slovne aj dotykom, nikdy neodmietnem keď sa chce pritúliť alebo ma potrebuje.
Potrefenáhusa ale s druhou babkou mám vzťah veľmi pekný, fakt spolu často voláme, lebo býva ďaleko a myslím, že mi dôveruje viac než svojim trom dcéram.
dynda Tvůj táta ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY