U nás v rodině jsou rodiče vždycky ochotní pomoci (i na vlastní úkor). Před rokem, když byly zavřený školky, manžel se pět měsíců nedostal domu a já potřebovala kvůli auditu osobně do práce, tak moji rodiče navrhli, abych děti dovezla na hranice. Předali jsme je tam za asistence policie, ti napřed doprovodili moje rodiče na parkoviště směrem z DE a pak mě zase navedli na hranici směrem zpět. Máma chodila do práce na šestou, aby šla brzo domu a vystřídala tátu, který je OSVČ. A vůbec mi je nechtěli vrátit, protože nechtěli, abych s dětma musela pracovat z domu. ![]()
Ale jak jsou daleko, tak taky nepřijedou, když se něco semele. Střevní chřipky jsou s dětma strašný peklo. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
continuity tak maminka byla ještě do těch 67-68 uplně v pohodě, teď po sedmdesátce má fakt zdravotní potíže a tatínek už dýl, no a tchyně ta je o nějakých 5 let starší a taky už to nedává - obě mají vnoučata okolo dvou tří let a představa vzít si je třeba na týden na dovolenou to vůbec nehrozí. jasně, na půl dne pohlídat to jde, ale už to je takový to - když bude hlídat nemocný dítě aby rodiče mohli do práce, chytne školkovou rýmečku a měsíc se z toho nemůže zhrabat
letfenixa ale tak to prostě je. sice blbý ale je
Držím vám palce. Určitě to všechno zvládnete. ![]()
viktorka_od splavu obě naše babičky chodí do práce a ještě dlouho budou. Ale neumím si představit, že by mi v případě velké nouze řekli, že se jim nechce. Jedeš do porodnice? Ok, staršího pohlídám. Pohřeb? Samozřejmě si beru dovolenou, jestli potřebuješ. Ty nemoci jsou ošemetné, nechtějí se nakazit, ale zvracet celou noc, tak to risknout a přijedou. Stejně tak, pokud budou ony potřebovat nebo třeba švagrová, taky to udělám.
Evaeva jojo, to je jasný, myslím ohledně toho hlídání o prázdninách, ne že by mi nepomohli když bylo zle. to je prostě strašně smutný ale myslím že to už tu bylo probíraný.. vlastně si říkám na co ti lidi mají děti, když je nemají rádi... protože to pořád budou moje děti, i když si představím že mě nějak moc netankujou vnoučata (nevím, zatím nemám), tak o dospělé děti mám pořád starost...
marieu no jo, na vesnici je to horší. My máme to DDM před barákem, kluci mají prázdniny jasné:) Trochu taky spoléhám na mamku, třeba ségra s nimi už na dovolenou chtít nebude, a ona s nimi bude třeba na chalupě. U nás se školky střídají po 14 dnech, to mi přijde pro děti nepříjemné. Ledaže by to zrovna vyšlo na u naší (to se stane možná jednou za pět let;))
viktorka_od splavu přesně, souhlasím. V těch případech nouze přece nejde o vztah k vnoučatům.
continuity tak přes 60 a 70 let je ale sakra rozdíl. Naši jsou daleko, tcháni pomůžou rádi, ale jim 70+, takže zvládnou vždycky jenom jednoho a fakt jen dopoledne, nebo odpoledne, bez nutnosti jim dávat jídlo nebo je ukládat ke spaní. V případě nutnosti by to asi zvládli, ale třeba zmíněná večeře s mužem pro nás bude reálná nejspíš až v době, kdy je budeme moci nechat doma samotné. Před deseti lety na tom byli prarodiče zdravotně, pohybově a rychlostí reakce úplně jinak.
Ja uz jsem to tady psala nekolikrat, my pro deti v pripade nouze ze dne na den hlidani nemame a ani mit nebudeme. Rodice od obou z nas bydli daleko (600 a 130km), tak to nelze zavolat ze dite onemocnelo a ja musim na druhy den do prace... uz ted kdyz jsme meli jen jednu dcerku a ja castecny uvazek, to bylo nekdy narocne vykryt, se dvema fakt nevim, jak to budeme resit, az se vratim do prace. A to mam chapave vedeni i kolegyne... no budeme to muset nejak vymyslet, mame na to jeste cca 2 roky ![]()
zato o prazdninach planujeme ze az deti povyrostou a prarodice pokud budou pri sile, tak je tam odlifrujeme na par dnu (tydnu...
)
Pinot Noir babičce bylo 68, když se ségra narodila a od třech let si jí brala i dvakrát za léto na týden na chalupu. Je to kus od kusu, někdo to zvládne i v 80, někdo má problém i v 60.
Evaeva no, jedna holka a dva kluci je taky rozdíl ![]()
mnum jo, když bydlí daleko je jedno, jak moc jsou ochotní:( Ale s hlídáním v případě nemoci mých dětí taky moc nepočítám, to budeme muset nějak polepit sami. Ostatně teď se rozjely ty HO![]()
Pinot Noir jo, ségra byla hodná. Ale ona by zvládla i kluky, ostatně staršího i párkrát vzala ven, ale už to nebylo úplně ono. Spíš s věkem ztrácela nervy na ty "nebezpečné" akce, mého syna na trampolíně na hřišti držela za ruce;)
Pinot Noir no tchýně byla přes 70, když se narodila mladší. Ale když mi bylo blbe nebo byl muž týden na sluzebce, tak odpoledne prijela capla kočár, dítě a šla s ní ven.
Není to tolik o věku samozřejmě, ale o kondici. A bavíme se o situaci když je matce zrovna hůř než ty babičce... No prostě si neumím představit mít dítě na chemoterapii a nepomoct mu s vnoučetem. Jakkoliv, i kdybych měla povolat na pomoc mladší sousedku.
Ja som vďačná mojej mame, že postráži kedykoľvek potrebujeme. Za to jej odpúšťam aj neustálu kritiku mojich rodičovských schopnosti :)
Teraz ako sme boli celý víkend so sambom preč(bolo to boží
), zvládla dvoch zbojníkov, jeden z toho dostal v piatok v noci aj horúčku, záchvat kašľa, ráno jej vstali 5.30
. Tu ďakujem Bohu, že su rodičia pediatri na dôchodku a nezľaknú sa žiadnej choroby ( aj keď mama pri vnucatach trochu panikári a vyslala otca uprostred noci pre lieky na zavretu pohotovosť - má kľúče, robí služby. Než sa vrátil, syn zaspal :)
Zajtra doobeda valim zas do Breclavi a príde mi postrážiť choroby (dnes dostal horúčku už aj mladší) a ešte sapytala či nemá priniesť obed
. A to bola dnes celé poobedie so starším na záhrade a došla z neho úplne umorena.
Evaeva máma má kamarádku, ale to byla vždy akční žena a taková hodně od rány, která si brávala s mužem na deset dni k moři všechny vnoučata, tj. Asi 4 kousky, někdy pet. Já mám osypky z těch mých dvou. Ale ona měla režim, do vody se chodilo na písknutí. ![]()
jeste mi napadlo s tim hlidanim- pro mne uplne neskutecna situace: kamaradka si potrebovala neco vyridit v Praze, tak vyuzili prilezitost a udelali si s muzem takovou minidovolenou. Tri deti (7, 5 a 1,5 roku) nechali na hlidani na nekolik dnu jejimu tatinkovi. Pro mne byl toto uplne nahled do jineho sveta, kdy jsem si rekla ze aha, i tak to u nekoho muze fungovat. Mne by to vlastne ani nenapadlo zadat nekoho z rodiny o neco takoveho, pro nas je zazrak kdyz jednou za plul roku nekdo pohlida nasi starsi dcerku na 2 hodiny.
Mrakoplas tvoje máma je super
to se nějaká ta kritika dá přejít. A jsem ráda, že jste si to užili. Taky jsem měla letos něco v plánu, ale mladší se mě nějak drží, tak jsem to zatím odložila.
continuity tyhle typy lidí mají přirozenou autoritu. Je to ale hustý, 4 kousky, záleží i na věku těch vnoučat.
Mrakoplas tak to je uzasne
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY