mnum no já se tvému údivu nedivím, protože jsem víckrát u kamarádek zažila, že jim dvě (natož tři) děti nikdo hlídat nechtěl. buď si vzali starší nebo mladší, ale obě neudali nikdy, leda každý jiné babičce:-)
Vše o těhotenství a dětech
Tabea vaši jsou teda neskuteční ale celkově jste dost hustá rodina jak to tak sleduju![]()
continuity na pisknutie fungujem teraz ja, syn už druhý deň zapíska na píšťalke a dá mi pokyn, čo mám urobiť ![]()
Tak Alica bude mať sestru
Gratulace převelika! Doufám, že vše se jinak vyvíjí v klidu a v pořádku!
Evaeva docela malé byly právě, nejstarší na prvním stupni. Ona je teda běžne mivala i doma, takže už byli všichni zvyklí.
Evaeva docela malé byly právě, nejstarší na prvním stupni. Ona je teda běžne mivala i doma, takže už byli všichni zvyklí.
betseyuz je to lepsie, ruka zatial boli menej, zimnica a spol ustupili. Ale v noci som si uzila dvojhodinove okienko bez spanku, musim proste vyskusat vsetko, co pri tych neziaducich ucinkoch bolo napisane
.
abych tak za sebe uzavřela debatu o hlídání a nehlídání- někdo má, někdo nemá. My máme nárazově/výjimečně/ neplánonavě a okrajově, když se to hodí. Prarodičům. Teď v sobotu jedu na sraz od maturity po 20ti letech na chalupu jako jediná i s dětma, nafukovacím bazénkem a bublifuky. A bez auta
Ale nevadí- hlavně zdraví! Teď jsem se probudila úplně KO, páč se nám ze školky zase vrátil ten moribundus s nudlema a kašlem. Děti jsou v pohodě, já to přežiju s nurofenem (takovej ten s legálním pseudoefedrinem, ten na mateřský úplně miluju, on fakt nabudí). Zbytek budu řešit od září placeným hlídáním- nejsem první, ani poslední, lidi jsou na tom opravdu podstatně hůř.
tak my máme stráženie detí našťastie relatívne bez problémov, svokra je vždy ochotná postrážiť, ešte sa nestalo, že by odmietla
Ale tiež už nevládze, nemá tak veľa rokov, ale nejaké zdravotné problémy, a ešte do toho stráži aj tri staršie deti od svojej dcéry, tak ju nechcem príliš zaťažovať. Aj druhá švagriná pribehne kedykoľvek treba (je na voľnej nohe). Aj moja sestra postráži na celý deň, keď je náhodou na Slovensku, len bohužiaľ žije v Španielsku, tak to tak často nie je. Ale zasa dúfam, že budúci rok si zoberie Alicu so sebou do Španielska aspoň na týždeň ![]()
No a moja mama, tá by bola šťastná, keby som jej Alicu vozila aj každý deň, ale bohužiaľ býva celkom ďaleko, tak to až tak nejde, a chodí do práce, kde si nemôže zobrať dovolenku kedy chce. No a ešte je tam jeden dôvod, prečo sa jej bojím nechávať Alicu, musí byť doma ešte aspoň otec
no a ja cez prázdniny budem týždeň alebo dva strážiť staršieho kamoške, tá je v situácii, keď mamu už nemá, býva v jednej chalupe s otcom, ale ten nie je ochotný, a svokrovci bývajú 6 hodín jazdy autom a naviac už majú tiež 70+ a nešoférujú.
Našťastie ta kamoška robí len na skrátený úväzok, takže tie štyri a pol hodiny sa to bude dať zvládnuť, ostatok vykryje jej muž, ktorý robí na zmeny, čiže problém je, len keď je muž na rannej zmene
continuity Nemam docteno, ale me tak napul vychovali prarodice (vcetne vsech prazdnin tak do 15). No a dedovi bylo 68, kdyz jsem se narodila. Babi byla teda mladsi o 9 let. Ta mela spoustu charakterovych vad, ale kdyz tu ctu nektere prispevky, tak vidim, ze jsem mela opravdu zlate prarodice. Nejradsi by mi me nasim vzali uplne
. Druhou babi jsem mela tu opacnou kategorii, z jeji strany nezajem, nikdy me nehlidala, proste nic. Taky kdyz umrela, tak to se mnou ani nehnulo, smutny no.
Jinak mame znameho, a ten ma od dvou synu asi 7 vnoucat. Ti jedni trojcata + jeden kousek. No a ten znamy s manzelkou si ty 4 kousky brali treba na tyden. Dokonce prijeli i s nima k nasim na navstevu. Vzdycky ten pan jen lakonicky poznamenal, ze uz jedno dite treba zapomneli v metu, ze se to blbe hlida ![]()
Jos
super borci!
S tím hlídáním to je prostě kus od kusu. Já mám tchány daleko, hlídají jen o prázdninách (teda naposled před dvěma lety) na týden, zato v kuse. Máma hlídá spíš nárazově, ale když potřebuju. Příští rok jí bude 80, ale naštěstí bydlí se ségrou, takže i když je má ona, část nějaké zodpovědnosti přejde i na sestru. A moje kamarádky mají vesměs normální rodiče, jsou tam normální vztahy, s většinou rodičů se znám a "zvenku" nevidím rozdíl-ale co se hlídání týká, je tam velký rozptyl od hlídání téměř na plný úvazek až žádné a vůbec to nesouvisí s věkem. U mě byl hlavně problém, že jsem si nedokázala říct o hlídání "jen tak", třeba kvůli kávě s kamarádkou, nebo cvičení, takže nakonec jsem si stejně najala hlídačku pro tyhle případy (už před časem jsem to chtěla doporučit marieu -podle nasbíraných zkušeností mých a mých kamarádek-pokud chceš "nárazovky" na kratší dobu, je lepší nějaká mladá studentka, pokud trvalé hlídání, je lepší náhradní babička, nějaká starší paní. A taky znám minimálně 3 případy, kdy najmutí chůvy prudce zvedlo zájem o hlídání u vlastních rodičů, koneckonců včetně mých).
A taky znám asi tři rodiny, kdy se rodiče spolu vzájemně prakticky nepotkávají, protože berou sloužby "proti sobě", aby vykryli celý den s dětmi...
Moja mama sa odsťahovala s otcom dosť ďaleko od jej rodičov, kedysi to bolo 5-6 hodín cestovania verejnou dopravou s dvomi maličkými deťmi, autom sa to neskôr dalo zvládnuť za 4-4,5 hodiny. Naši mali prázdniny ošetrené tak, že 2 týždne sme boli u starých rodičov zo strany otca a potom mesiac a pol u starých rodičov z maminej strany. Bohužiaľ, naši si mňa aj sestru podelili, mama preferovala mňa, otec zas sestru, takže starká z otcovej strany zbožňovala sestru a ku mne mala vlažný vzťah, bola aj dosť tvrdá škola a teda mlátila ma za každú blbosť (praktizovali sa u nej také super veci ako kľačanie na hrachu alebo rozštiepaných polienkach, mlátenie varechou - raz ju na mne zlomila, bitie po rukách), no nenávidela som to tam strašne. Prázdniny u maminých rodičov som milovala, veľký dvor, zvieratá s dedom som hospodárila od mala, babka s nami piekla a varila, fakt pre mňa skvelé, pretože mňa zbožňovali. Sestra to tam zas neznášala, lebo síce ju nebili (ak nerátam nejakú tú výchovnú po zadku, ktorá sa ušla občas aj mne), ale to protežovanie mňa sa nedalo prehliadnuť. U babky sa nás občas zišlo 8 vnúčat naraz, a to bol teda cirkus, postupne už babka privolila a brala si k nám len 2 ďalšie vnúčatá, lebo pre takú rotu nemala silu variť :D Moji rodičia sa nás teda so sestrou "zbavili" na celé dva prázdninové mesiace, praktizovali to tak asi od mojich 5 a sestriných 3,5 rokov až do mojich 14, kedy som povedala, že tam už nepôjdem, lebo veď už mám partiu. Spätne si uvedomujem akú mali v tomto výhodu, že si od nás takto oddýchli (ale na druhej strane mi to príde aj trochu zvláštne, neviem si predstaviť, že by som syna dva mesiace nevidela ak by k tomu neboli fakt vážne dôvody).
Já už nemám děťátko, já už mám slečnu. Doposud byl nákup oblečení strašný opruz, otáčení očí v sloup a totální neochota. Minulý týden si sama řekla o nákupy oblečení, vybrala si spoustu věcí a největší radost měla z džínových kraťasů, které jsou sexy
Dnes mají ve škole focení, tak včera vybírala. Šatičky a sukýnky zavrhla hned, šáhla po nových kraťasích a prý jestli k nim nemám nějakou halenku. No tak si vybrala moji jedinou bílou košili a normálně jí je a moc jí to slušelo. Ty jo, asi mi přibudou další strachy.
A k tématu: s mojí matkou mám komplikované vztahy a občas se vůbec nebavíme, i jsem si tu stěžovala, když je blbé období, tak je s ní slušné peklíčko. Ale vnoučky miluje a chtěla by je pořád. Je naštvaná, když je má o prázdninách málo a přestože ještě pracuje na částečný úvazek, tak si kvůli nim domlouvá volno. V tomto je prostě zlatá ![]()
DrowRanger to bitie
a vaši o tom vedeli?
Mňa inak tiež naši väčšinou odpratali k starým rodičom na celé dva mesiace, ale strašne som to tam milovala (hlavne teda u rodičov môjho otca, moja babka z maminej strany je taká svojská, je to s ňou trochu ťažšie), starala som sa o husi, psa, mačky, prasatá, králiky a sliepky, chodila sa kúpať do Váhu, varila s babkou, no proste si vôbec nepamätám, že by mi rodičia chýbali. A niekedy sa nás tam zišlo aj päť vnúčat, no bola to psina. Ale ja som tam vždy bývala najdlhšie, ostatní tak na ten týždeň, ale ja som bola od všetkých minimálne o štyri roky staršia
Pinot Noir Karja tak sme po úmornom premýšľaní vybrali meno Klára, a potom som sa išla pozrieť do kalendára, a meniny vychádzajú presne na dátum pôrodu ![]()
Neviem, či to chcem tomu dieťaťu urobiť, ale bude výzva zhodnúť sa na nejakom inom mene
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY