Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 16. června 2021 11:04

DrowRanger Ja byla taky cele prazdniny u tech prarodicu, vlastne i vetsinu vikendu. Prarodice s nami normalne zili jinak v jednom dome, takze jsem s nimi byla i behem roku. A strasne rada na to vzpominam, babi byla sverazna, mela me jako projekt trochu atd., ale ta vesnice a vsechno...to jsem milovala. Od 7let jsem byla denne u pana s konmi, pak jsem par let i jezdila, mela jsem tam svoji partu no a v 16 jsem si tam nasla kluka (jsme spolu dosud). Mistni zabavy, letni kino, vylety po okoli (kouzelna cast Cech) Uz tam moc nejezdim, co prarodice umreli, ale uz to tam planujeme zrekonstruovat. Nikdy bych to tam neprodala. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. června 2021 11:06

nonemy 

Jojo, dokonce mám pocit, že komplexně vnímám, jak dobré mám rodiče, až skrz ty moje děti, protože jsou fakt skvělí prarodiče. Škoda, že už je ten věk tak zdravotně ničí, úbytek sil je vidět. Musíme si to ještě všichni užít, dokud to jde.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 16. června 2021 11:50

Ještě bejvá rozdíl v přístupu k jednotlivým vnoucatum. Zatímco mého syna hlídá tchyně hrozne rada, sama si o nej říká a on je tam rad. Jeho jen o trochu staršího bratrance hlídá jen v nouzi nejvyšší, sama se nikdy nenabidne. Zčásti je to asi povahou děti a zčásti tím, ze bratrance svagrova hrozne dlouho nechtěla dat z ruky, vyznávali hodně kontaktní výchovu a mělo to spoustu dalších konsekvenci ... výsledek je ten, ze si s babičkou nenavázal žádný vztah a tohle je myslím důsledek.

Me teď mrzí, ze nemuzu moc "oplatit" segre, jak moc mi pomohla, když byl syn malý. Ona v te době byla bezdětná a ještě single, měla spoustu volného času, hlídala často a rada a syn ji zbožňuje. Teď má sama 8 měsíční prtě, ale já už chodim do práce a jsem na všechno sama, takže večer jsem rada, ze jsem rada. A mrzí mě to moc, budu muset vymyslet aspoň nějakou jednorázovku  

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 16. června 2021 12:07

Garfie mne je taky blby rikat si o hlidani "jen tak". Hlidani na doktory a jiny nezbytny veci mi babicky ochotne poskytnou, ale jsou to desny manevry - obe jeste castecne pracuji, jedna to ma ve spicce skoro hodinu autem, obe jsou z tech deti dost nervozni - musim konstatovat, ze naprosto opravnene. Vcera hlidala moje mama a byla po 3 hodinach bila jako stena, a to hlidala jen toho mladsiho. Ja bych si to kafe nebo masaz za techhle okolnosti asi ani neuzila. Ale je to na palici, ne ze ne. 

Offline Gatita
8677 příspěvků moje polička 16. června 2021 12:10

MP Meri muzes je pak nekdy vzit oba o vikendu nekam na vylet. Tak to planuju ja se svymi budoucimi neteremi a synovci. Jestli nejaci budou, tak ja uz taky budu mit po materske:(

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 16. června 2021 12:19

Být bez hlídání je náročné, moc soucítím s těmi, kdo si nemůžou na chvíli vydechnout bez dětí. A asi víc je mi ještě líto dětí, které neznají ten bezva pocit s prarodiči. Je to škoda. Dcera má obě babičky moc fajn. Mrzí mě, že táta se dcery nedožil. On byl bezva dědeček, když se mu narodil první vnuk od bráchy.

MP MeriNebuď z toho smutná. Podle toho, co píšeš, to sestra dělala ráda a nečeká vrácení. My jsme hodně hlídali i s mužem neteř a synovce. I na dovolenou jsme si je brali. Protože jsme chtěli. A nikdy jsme nečekali žádnou protislužbu, až budeme mít vlastní. Dceru občas pohlídali, berou si ji na prázdniny obě svagrové i brácha, ale rozhodně ne v takové míře jako my jejich děti. Je to jiná situace. Na druhou stranu neteři už je přes 20 a ona teď občas bere naši dceru na výlety. Dokonce ji vzala do Říma. Takže z dlouhodobého hlediska z toho teď zase profitujeme já s mužem

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:09

notna  To máme stejně! Já si taky zasvobodna brávala neteře, tu mladší tahám ještě teď (vlastně tedy i ta starší se mnou byla loni na dovolené :-) Byly se mnou v Budapešti, v Paříži, procestovaly Itálii, taky obě v Japonsku. Ségra si moje děti nebere, zato starší neteř už si je vzala na víkend do Prahy, občas je vezme někam navýlet, myslím, že taky začínám sklízet ovoce...

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:14

Pejsek už asi začíná tušit, že končí klidna pohoda

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:32

GarfieJe to fajn. Když byla neteř v pubertě, bylo znát, že si tak úplně nemáme co říct. Jsem ráda, že to přešlo.  

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:33

MPLee Kouká se pěkně šibalsky na pejska :-)

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:35
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:39

MP Meri ja myslim, ze i jednorazove hlidani jednou za cas clovek oceni :) a jestli si uvedomuje, ze nemas cas, tak tim spis. 

Offline Len
2675 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:41

MPLee To je skvělá fotka

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:44

MP Meri Já myslím, že tvůj čas ještě přijde. Pak je budeš brát oba dva ven a myslím, že to v tom starším věku i ségra vic ocení;-)

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:47

MPLee malá si ho teda prohlíží dost zaujatě

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:47

Luna No to je děsný. Já jsem právě o tom obcas premyslela a myslela jsem, že se babička zmobilizovala některá nebo sourozenec. No tak to jste s mužem teda na metal oba dva. Vím, že jsou tvoje děti velké a asi po tobě neskáčou, když ležíš, ale o to víc už jsou v pohodě i na hlídání od jiných. Manžel je teda výbornej;-). Fakt klobouk dolů;-)

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 16. června 2021 13:55

Já jsem celé dětství strávila u babičky. Naši měli docela servis, vypravovali nás prarodiče do školy, že v půl 6 přišli, počkali a pak nás budili a mě odvedli k sobě na celý den, později do té skoly.A hlavně cokoliv s náma zařídili,doktora, nákupy pro nay, o prázdninách i když jsme byli větší nám alespon varili. Přijde mi, že si rodiče moc neuvědomují ten komfort co měli, prostě nám to dávají sežrat, hlavně máma. Ale ona už to má nějak v hlavě, já se snad za to ani nezlobim, podle mě za to jak se chová ani nemůže.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 13:59

Gatita já si o hlídání jen tak občas (tak jednou za tři měsíce třeba) řeknu mamce, tchýni je mi to blbý. Mamka byla zvyklá chodit k nám jednou týdně, na odpoledne, vzala kluky ven třeba, tak jsem se s ní občas domluvila, že přijde až večer nebo v sobotu:) Teď s koronou to šlo do pryč, jednak nebylo kam jít a druhak chtěla být se ségrou, když neměla školu a trčela doma. Naopak doktory většinou řešíme s mužem sami, babičky by si musely brát dovolenou a muž pracuje blízko/doma.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2021 14:02

Karja ty jo, podle vás napsali jednu naši encyklopedii:D Tam taky babička ráno přijde, postará se o děti, s nejmladším dojde na nákup a odpoledne vezme děti do parku. Prarodiče museli být fajn a opravdu vašim pomáhali teda.

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 16. června 2021 14:12

Karja no teda:-) moji babicce se takhle starala o deti a domacnost prababicka, a pak i o me kdyz jsem byla mala. neco pamatuju a neco vim z vypraveni.. a kdyz jsem se narodila tak jsme u babicky bydleli a to zas pry prisla z prace, odlozila kabelku a vzala pripraveny kocarek se mnou, o domacnost se starala mamka kdyz byla na te materske:-) pak abych nemusela do jesli jsem bydlela u te prababicky, to mam takovy obdobi ze se na rodice vubec nepamatuju. ale zas moje maminka teda je suprova babicka, maji s deckama vyborny vztah, taky diky tomu ze byla hodne mlada babicka