Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:38

letfenixa Pinot Noir no ved to. Ked je to potrebne, a nastane problem, plne to chapem. Ale len tak, lebo si doktor mysli, ze v 34 nezvladnem porodit prirodzene? Dieta je otocene spravne, malo by byt uplne zdrave a ja som tiez trufam si povedat v slusnej fyzickej kondicii a za cele tehotenstvo som nemala jediny problem. Som z toho proste rozladena. Samozrejme, ze mu mozem povedat, ze chcem rodit prirodzene a nutit na cisarsky ma nemoze, ale uz je tam ten cervik pochybnosti... ze co ak a ja potom budem mat vycitky

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:41

DrowRanger ano, porodnik, mal by ma aj odrodit

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:44

betsey Určitě bych zašla ještě jinam. Já byla ještě o rok starší a o císaři kvůli věku nepadlo ani slovo. Kdyby se něco zvrtlo, tak bych se nedivila, ale takhle dopředu, to mi přijde divné, zvlášť jestli chceš rodit přirozeně. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:46

MP Meri  take kolem sebe nemam rada hodne kramu a narozeni ditete bylo zatezkavaci zkouska.predem jsem nekupovala skoro nic,premyslela jsem nad kazdou veci.myslim,ze jsem to celkem ukocirovala,hodne veci jsem mela pujcenych a pak hned sly z domu.nebo jsem je koupila z druhe ruky a pak nemilosrdne vyhazela nebo darovala. Musim ale zpetne konstatovat,  ze ne vzdy byl tento pristup ku prospechu. Dnes bych se asi nebranila nekterym "vychytavkam", protoze uznavam,ze usnadni zivot a koneckoncu vyhodit/darovat/prodat se daji vzdycky.

Hrozne jsem se branila napr. Sterilizatoru.prislo mi to jako blbost a tak jsem 20x denne vyvarovala lahvicky v hrnci (lahvicek jsem mela malo,nechtela jsem mit natriskanou kuchyn desitkou lahvicek)...

Nebo ty 4 deky - mela jsem do zacatku 2 (coz bylo dle meho nazoru o 1 vic nez by bylo potreba) a pak jsem zhavila pracku kvuli par kouskum,protoze stacilo jedno vyzivne ublinknuti...

Online Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 09. července 2018 13:54

betsey To slyším poprvé, císař kvůli věku, navíc nijak vysokému.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. července 2018 14:27

betsey hm, ak  máš v okolí inú pôrodnicu v rozumnej vzdialenosti, tak by som sa asi šla opýtať aj inam. Predsa len cisársky je väčší zásah do tela ako pôrod, ak prebehne bez komplikácií. A pokiaľ si v poriadku ty aj dieťa, je zvláštne, že to doktor chce primárne riešiť cisárskym. 

Offline Tabea
8132 příspěvků moje polička 09. července 2018 15:07

betsey A říkal, čemu přesně ten “vysoký věk” vadí? Vyrodit dítě, dát se zpátky dokupy...?  V DE je věk matky 35 a více let brán jako rizikový faktor, stejně jako třeba vysoký krevní tlak v rodinné anamnéze. Důvod sekce to ale není. Porodní bába, která mě navštěvovala po posledním porodu dělá domácí porody, v Německu je to další varianta k porodu v nemocnici nebo porodnim domě. Když jsem se pozastavovala nad tím, že známá v ČR plánuje porodit své první dítě v 41 letech doma, rekla mi, že věk nediskvalifikuje, rozhodující je stav matky a dítěte. 

Chápu naprosto, že tě to rozhodilo. 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 09. července 2018 15:08

betsey já jsem rodila v 38 a musím teda říct, že polovina doktorů byla pro císaře a druhá polovina pro přirozený porod. Ale věk nebyl jediná indikace, byly to i předchozí operace. Prosadila jsem si přirozený porod s tím, že jsme se dohodli, že pokud se v průběhu vyskytne jakýkoliv náznak komplikace, nic nebudeme protahovat a jedeme na operační sál. Ale já jsem si věřila a věděla jsem, že to dopadne dobře. Pokud chceš rodit přirozeně, trvej si na svém (tedy za předpokladu, že še probíhá, jak má), myslím, že ta poporodní regenerace a šestinedělí pak probíhá líp než po císaři, zvlášť v tom vyšším věku.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 09. července 2018 15:12

Tabea ze ten moj vysoky vek sposobuje, ze uz nemusia byt porodne cesty v takej kondicii, mozem sa velmi pomaly otvarat, ze dietatu sa moze nieco stat a podobne. Ze proste som stara prvorodicka a jednoducho mensie riziko je cisarsky, ze uz po tridsiatke byva opatrnejsi

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. července 2018 15:40

betsey Tak věk celkem nechápu. Sousedka rodila ve 42 o císaři nepadlo ani slovo a dokonce moje spolužačka ve stejném věku porodila dvojčata (prvorodička). Prý ji císaře dopředu ani nenabízeli. Rozhodně regenerace je rychlejší při přirozeném porodu. Císařský řez je celkově rozsáhlá břišní operace, takže pokud k ní není pádný důvod, tak bych ho nikdy nechtěla. Já teda podstoupila i obrat plodu, protože mi hrozil císařský řez pro konec pánevní.  Někdo ho cíleně vyhledává, ale pokud to není váš plán, tak bych o tom ještě s doktorem promluvila. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 09. července 2018 15:43

betsey napsala jsem vlezlou SZ

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. července 2018 16:29

betsey pripajam sa k ostatnym. ak tam nie su ziadne rizikove faktory tak navstivit ineho porodnika a trvat na prirodzenom porode. u mna napriklad predpokladali ze pojde vsetko ok a z porodnej saly ma brali nakoniec na operacku a akutnu sekciu. bola som z toho v tej chvili velmi nestastna a bala som sa o babatko. ale dobre to dopadlo.

Offline Tabea
8132 příspěvků moje polička 09. července 2018 17:16

Jak velká je ta porodnice? Nedoporučuje to porodník i proto, že v případě potřeby není případně anesteziolog okamžitě k mání? 

Offline KapkaMM
325 příspěvků moje polička 09. července 2018 17:17

betsey Rodila jsem ve 30 a 36 a ani v jednom případě nepadla o císaři ani zmínka. Zkusila bych jiného porodníka.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. července 2018 18:54

Tabea Ale proč by pak říkal, že je to kvůli věku? 

Offline Tabea
8132 příspěvků moje polička 09. července 2018 19:20

Mohučanka Třeba má fakt zkušenost, že čím starší, tím déle to trvá. A aby nemusel čekat, tak pak zavelí k císaři..  Mírně konspiruji.  Vůbec netuším, jak to probíhá, když je vlastní porodník a kdy se volá. Tam, co jsem rodila já, je porodník jen divák a “povzbuzovač” na posledních pár minut a pak krejčí. Spíš si těhotné sjednávají konkrétní porodní bábu.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. července 2018 20:10

Tabea No mě taky napadlo, že v tu danou dobu už ten porodník něco má a chce mít určitě volno a jistý harmonogram...

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 09. července 2018 22:41

Ja nechapu ani ten termin porodnik? Jak se vi jako dopredu, pokud to neni planovany cisar na konkretni datum, kdo je porodnik?

Offline SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 09. července 2018 22:47

Karja kdo je porodník? ten člověk, co ve večerním obleku kouká na křivku monitoru a vzdychá "ach jo. ach jo."

Offline Karja
44724 příspěvků moje polička 09. července 2018 22:47

Jsem dva dny sama doma s tim nasim kvicikem. Dite v pohode, ja taky, uvareno, uklizeno, v eshopech pokoupeno, venku jsme byli, sama jsem vykoupala a cela idylka konci na kravine, ze ja se tady bojim! Takze dite spi a ja nespim, cumim, vsude svitim a rikam si, ze jsem magor!