Karja Jo, nad tím taky dumám
Vše o těhotenství a dětech
SunEclipse Nechapu! Takze je to ten co rodi, no ale jak se vi dopredu, kdo to bude? Jakoze je to ,,muj porodnik,, jsem myslela, ze treba v CR je ,,muj porodnik,, jedine ten, co ho podmaznu, aby prijel az se rozrodim.
Pinot Noir Vid 9 mesicu po kontrolach a doktorech a porad spousta otazek!
Karja Měla jsem zaplacenou porodní asistentku, ale přesto jsem neměla jistotu, že tam nakonec fakt bude, protože před tím mohla mít jiný porod, pak noční službu třeba, takže jsem počítala s tím, že nakonec tam může být někdo jiný. U lékaře přece ta jistota není žádná ![]()
Pinot Noir Karja tak někteří fungují tak, že své pacientce zaručí i přítomnost u porodu (což pak někdy vede k tomu, že jsou odvoláni z nějaké akce).
Jsem dva dny sama doma s tim nasim kvicikem. Dite v pohode, ja taky, uvareno, uklizeno, v eshopech pokoupeno, venku jsme byli, sama jsem vykoupala a cela idylka konci na kravine, ze ja se tady bojim! Takze dite spi a ja nespim, cumim, vsude svitim a rikam si, ze jsem magor!
To bude asi něco s tím, že jsi matka, nějaký reflex? Já měla ze začátku úplně příšerný sny - dítě vypadlo z postýlky, dítě je na ulici na zemi a lidi po něm div nešlapou... Svým způsobem jsi magor, ale přejde to :-) A jsi v domě sama? Jinak tě obdivuju, to všechno, co jsi vyjmenovala jsem asi od porodu nezažila takhke hezky najednou.
Jsem dva dny sama doma s tim nasim kvicikem. Dite v pohode, ja taky, uvareno, uklizeno, v eshopech pokoupeno, venku jsme byli, sama jsem vykoupala a cela idylka konci na kravine, ze ja se tady bojim! Takze dite spi a ja nespim, cumim, vsude svitim a rikam si, ze jsem magor!
Jojo, to znam!
Presne tak jsem to mela, bez desivych snu, ale stejne, ta zodpovednost za toho novyho bezbrannyho tvora..! Manzel na sluzebce a ja vytrestena do tmy poslouchala zvuky noveho bytu...
Ale brzy to preslo..
SunEclipse To jsem myslela, ze nejde u beznych pacientu, respektive je to to, co se plati tajne na drevo.
dynda Neboj, uvareno, uklizeno znamena uvareno pro sebe na jeden den a uklizeno - neni nadobi a nikde zadnej viditelnej bordel. Venku jsme byli asi tak 30 minut:-D. Takze takova hitparada to zas neni.
Taky je možné, že porodnik je stará škola, co chce rodit jen ženy 16-25 let... měla jsem takového gynekologa. Gynekolog byl skvělý, jakmile jsem otěhotněla, nastalo názorové peklo. Prchla jsem hned po kontrole v šestinedělí.
Tak dnes jsem pochopila, že jsem z toho období "mini"dětí opravdu venku. Hledala jsem nějaké cvičení v mém fitku a je tam lekce "cvičení s miminky do 6m" a mně jako první naskočilo 6 metrů, říkám si "to je ale divný překlep, co tím tak mohli myslet...." ![]()
Pavlena dynda S těmi strachy si vždycky vzpomenu na Rosse a holuba, co krade dítě ![]()
Karja na Slovensku je možnosť zazmluvniť si gynekológa - pôrodníka, aby bol pri tvojom pôrode. Normálne sa spíše zmluva, zaplatíš určitú čiastku a v prípade, ak byťa rodil iný doktor, peniaze ti vrátia.
Čo sa ale @betsey týka, nemám pocit, že je to tento prípad, pôrodníka si predsa vyberáš pre to, že sa s ním okrem iného dohodneš primárne aj na priebehu pôrodu (pokiaľ nie sú komplikácie), môžeš s ním prejsť pôrodný plán, to či chceš epidurálku alebo klystír, mal by to byť teda niekto s kým sa zhodneš a komu dôveruješ.
Lamicka Ja takoveho mela taky, od maturity mi kazdou prohlidku pripominal tehotenstvi. Pak jsem presla do Prahy a kdyz jsem otehotnela, tak mi vsichni lekari rikali, jaka jsem mlada maminka, I doktor na ORL, hotovo. Ted mi bylo 28, nerekla bych, ze je to nejaka hitparada, ale asi ty prvorodicky starnou. Za par let uz zeny ve veku betsey budou v te kategorii mladych:-).
Garfie Dik, zes to napsala az rano! Vzhledem k tomu, ze me nejvic desila snura od zehlicky, kterou by nekdo mohl pouzit, jsem lehce mohla prejit na holuba!!!
DrowRanger Jo, tak tomu uz rozumim. Ja mam prave pocit, ze v cechach to neni OK, mozna nejake komplikovane pripady a hlavne teda bezplatne. Jinak jsem slysela o, tech castkach v obalce, kdy ,,porodnik,, dorazi, ale to je ten neOK pristup.
Karja Mama mela jako porodnika svyho gynekologa u obou brachu i bez placeni. U nejmladsiho to nestihl z ordinace na sal teda, ale domluveny to bylo. Mama vedela, ze kdyz porodi "ted" je mozny, ze se nestihne vratit. Ale zpatky uz brachu nesoupala :-D V porodnici ale uz byl tou dobou jen externe.
no aby som to uviedla na pravú mieru - mám svojho gynekológa dlhé roky, ale tým, že sa presúvam do iného mesta a svokor je doktor, dohodol mi svojho známeho gynekológa, ktorý chodí k pôrodom, preto som ho nazvala pôrodník. Nikdy v živote som v tej nemocnici ešte nebola, tak mi to prišlo ako celkom dobrý nápad, že tam budem mať pri troche šťastia známu tvár, a budeme mať vopred predebatované, čo a ako. Tiež som to všetko nedomyslela, myslela som, že len bude chcieť odpoveď na určité otázky typu, či chcem epidurál a tak, že si v podstate prejdeme, ako by v ideálnom prípade mal vyzerať môj pôrod. Vôbec som nečakala facku s cisárskym rezom, postavil ma pred hotovú vec a tváril sa, že nemám na výber.
Dnes som bola u svojho gynekológa, a aby to bolo zaujímavejšie, ten cisársky rez vyhodnotil ako úplný nezmysel, vôbec k nemu nevidí dôvod a odhováral ma od neho ako zvýšené riziko pre mňa aj pre dieťa. V podstate len potvrdil môj názor, takže teraz som celkom vyhúkaná z toho, čo mám teda robiť. Ale myslím, že by som mala robiť to, o čom som vnútorne presvedčená, že je správne
Karja Ani ti nebudu říkat, že jsem si to znovu poslechla a je to vlastně dokonce orel!
Hele, já tu scénu miluju, je totálně ze života, taky si ty neopodstatněné strachy pamatuju....
betsey Právě, císař je vždy riziko. Velká břišní operace a pokud k němu není závažný důvod, před porodem nebo během porodu, tak nechápu, jak ho někdo může doporučit. Naopak, když jsem dělala v porodnici, tak těch dopředu plánovaných bylo málo...nemoci matky, vrozené vady dětí, velké plody, špatné polohy. Spíš jich většina vyplynula ze situace při porodu.
Renusatko Vůbec tady nechci rozdmýchat nějaký flejm na téma nejlepšího porodu, ale.. Vy jste ze zdravotnictví, že? A opravdu je to tak, že plánovaný císař je větším rizikem i pro dítě? Ne pouze pro matku? Teď neřeším rekonvalescenci, rozběh kojení ani nic takového. Čistě jen riziko a jen u plánovaného císaře.
Slyšela jsem šuškandu, že gynekoložky případně manželky gynekologů rodí výhradně plánovaným císařem. Tak mě nějak napadá, jestli to není i důvod u betsey . Rodinný známý se chtěl zavděčit a nabídnout "nadstandard" a přitom spíš vyděsil..
Pavlena
To bude asi teda fáma, ale potvrdit to nemůžu. Já dělala v porodnici na dětském, tak gynekoložky jsme neměli. Jen dětské doktorky a ty se naopak císaři vyhnuly, alespoň co vím. Manželka přednosty gynekologie tam taky rodila klasicky.
Z toho pohledu dítěte je to spíš nepřirozené, příroda to tak neplánovala. Následky to nemá nebo se o nich neví, protože už se císařem rodí spoustu let. Já si myslím, že to nebezpečí pro dítě vychází spíš z operace jako takové. může se náhle změnit stav matky a tím i dítěte. A pooperační stav taky nemusí být hned dobrý a zbytečně se tím může oddálit společný pobyt. Myslím, že jiné důvody přímo pro dítě nejsou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.