Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. června 2021 21:56

Karja 

To bylo fakt příšerný léto, hlavně začalo už v dubnu a skončilo kdy? V září? V říjnu? Sucho, horko a vůbec si nepamatuju, že by tam bylo to ochlazení, co tu někdo zmiňoval, ale věřím, asi jo, jen to bylo fakt zanedbatelný. Od té doby jsem každý květnový den ráda, když není 30. Klidně beru 10 nebo 15.

Offline Potrefenáhusa
38995 příspěvků moje polička 20. června 2021 22:29

Myrtila já jsem byla loni s novorozencem proste doma, do vedra jsem ho nebrala a ven jsme chodili brzo rano a večer...ale úplně děsný vedro bylo v porodnici, jeden den byla i dost velká bouřka a lilo jak z konve, to byla úleva. Jesteze tam měli ty erarni noční kosile, bylo to tak na 4 denně 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 20. června 2021 22:47

Jako já obecně léto snáším dobře, jen pokud je max. do 30 stupňů, jak už je nad, jsem přehřátá, přestává mi fungovat zažívání a další zábavy .. no a teď v těhotenství je to všechno ještě "lepší", takže fakt super dny . Ale kluk je zdravej, já vlastně taky, tak co, to přežijeme. Díky, že jsem si mohla " zafňukat"

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:15

Karja to leto bolo šialené, moja sa narodila 23. júla, v pôrodnici sme sa kúpali vo vlastnom pote, nestihla som sa prezliekať, a po návrate z pôrodnice som asi dva týždne bývala u svokrovcov v podkroví, kde bolo úplne pekelne, sa čudujem doteraz, že som to prežila

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:24

Karja Rhaenys áno, áno, ja som vtedy rodila v polovici augusta a teda bolo to výživné. Zadržiavala som vodu tak, že som na nohy neobula nič než žabky (keď som bola pojednávať 01. augusta, sudkyňa sa na mňa pozerala zvláštne, ale pri pohľade na moje členky veľkosti stehna pochopila), doma som mala homeoffice štýlom v spodnom prádle s nohami na gauči a notebookom na kolenách. A nesmiem zabudnúť na okná otvorené krížom a ja v centre prievanu. Ale ja som chodievala na prechádzky až kým ma nebrali do nemocnice, robilo mi to dobre, menej mi potom opúchali nohy. Rhaenys Ak môžem poradiť, tak odporúčam buď prechádzky skoro ráno alebo neskoro večer ak máš tu možnosť a ja som teda v tých horúčavách chodila do lesa, tam bol oproti mestu rozdiel aj 5-6 stupňov, mala som tiež jednu trasu v hore popri potoku a tam bol rozdiel 7 a viac stupňov, to bola lahoda (len to bolo do kopca a s mojou dýchavičnosťou to bolo o hubu :D ). Ale pokiaľ je ti aktuálne z tepla fyzicky zle, tak to asi nepomôže, ako udrli horúčavy nie som schopná pri druhom tehotenstve vôbec fungovať a to svokrovci majú dom pri hore. Akonáhle vyjdem na slnko, je mi nevoľno a na odpadnutie .

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:29

a inak ešte k tým detským zásekom.. Alica nemala na nohách topánky už niekoľko týždňov, musím ju všade, kde je nebezpečné, aby chodila bosá, voziť kočárom, alebo proste chodí bosá. Čiže ju odveziem k pieskovisku v kočári, tri hodiny je bosá v pieskovisku a potom v kočári domov a tak. Má doma 10 párov topánok, všetky sú podľa nej zlé, resp. podľa jej slov ju trápia. Ďalšie jej už kupovať fakt nemienim

Offline DruI
5597 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:41

betseyA ponožkoboty jste zkoušeli? Třeba by jí to vyhovovalo a měla by při chůzi chráněné chodidlo.

A teda přiznávám se, že mě vždycky uklidní, že se tyhle záseky nedějou jenom u nás :o)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:50

DruI veru neskúšali, ale neviem, či to by prešlo, ponožky sú tiež veľké zlo, tie nenosí už tak od marca, nosila topánky na holé nohy. A nemusím asi ani hovoriť, že nehrozí, aby bola schopná akceptovať spodné prádlo. A z toho množstva oblečenia, čo má doma, si dá na seba tak 10 %, pretože všetko ostatné ju trápi

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:52

betsey u nás je opačný zásek, syn odmieta chodiť neoblečený. Aj v týchto horúčavách ak mu poviem, že si nemusí dávať kraťasky, že mu stačia slipky a že ani tie nemusí mať, tak sa na mňa pozrie akoby som padla na hlavu a oblečie sa. Po oteplení som mala problém dostať na neho tričko s krátkym rukávom, zjevne ho nepovažoval za dostatočne zahaľujúce...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:56

DrowRanger je to sranda s tými deťmi, ja som si s horúčavami celkom vydýchla, že nemusím už doma dve hodiny s Alicou bojovať, aby sa aspoň trochu obliekla

Offline Myrtila
5412 příspěvků moje polička 21. června 2021 07:59

Potrefenáhusa V nasi porodnici bylo pekelny vedro i v listopadu  ale teda to se dalo aspon zlepsit vetranim. Si to radsi ani nepredstavuju, jaky by to bylo ted s cerstvym miminem. 
DrowRanger Taky jsem otekala pred porodem, ale necekala jsem, co prijde po nem - pantofle, co jsem mela s sebou v porodnici, jsem obula jen na spicku nohy, a domu jsem jela v manzelovych crocsech, i kdyz bylo pod nulou, nic jineho jsem neobula. Az myslim tady jsem se dozvedela, ze to souvisi s tim, kolik zena pri porodu ztratila krve. 

Offline Potrefenáhusa
38995 příspěvků moje polička 21. června 2021 08:04

Myrtila možná s nějakou infuzi to souvisí? Přesně, netušila jsem, co přijde potom  naštěstí to pak zase nějak odteklo

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. června 2021 08:14

Myrtila ja to mela taky, pry je to nevo s bilkovinama a ty infuze. Ale bylo to desivy!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 21. června 2021 08:21

Pinot Noir chlapcekovi prajem dodatocne len to naj a teba chvalim za prekrasnu tortu

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 21. června 2021 08:38

Myrtila ten otok nohou jsem mela taky po prvnim porodu, pri kterem byla vetsi krevni ztrata. Jsem jela domu v uplne rozvazanych platenkach

Naucne okenko: ano, souvisi to s bilkovinami v krvi. Bilkoviny vytvareji tzv. Onkoticky tlak, ktery drzi tekutinu uvnitr cev, kdyz clovek ztrati krev ktera obsahuje hodne bilkovin, nema co drzet vodu v cevach a ta unika do prostoru kolem cev. Krevni ztraty se navic leci doplnovanim tekutin infuzemi, ale cast te vody co se doplni, zase utece do mimocevniho prostoru. A na nohach kolem kotniku je to nejvic videt protoze jsou nejnize a zapusobi gravitace 

Offline Tak Betty
6192 příspěvků moje polička 21. června 2021 08:39
Reakce na moora:

mnum jo, to se zenil kamarad. Vedra mesic pred tim, vedra mesic potom, akorat ten jeden jedinej vikend dest a 15 stupnu :)

​23.6. Taky jsme byli na svatbě. Přes šaty koženou bundu a večer pod ni ještě péřovku. Svatba venku.

Offline Myrtila
5412 příspěvků moje polička 21. června 2021 09:04

mnum A da se tomu kdyztak nejak pomoct, aby to odteklo rychleji? Fyzioterapeutka jeste v nemocnici mi radila davat si nohy nahoru, ale to byla po sekci a v tamnich podminkach dost zbytecna rada, nebylo ani kam si ty nohy oprit. Az doma mi je pomahal podkladat manzel, ale myslim, ze mi celkove pomohla spis kombinace domaciho pohodli a tak celkove ergonomictejsiho prostredi. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. června 2021 09:06

Dostali sme fotky zo spoločného fotenia v škôlke. Je na nich tak strašný filter, že sa syn na seba ani nepodobá . Pritom je tam tak krásny. Prečo, prečo, prečo?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2021 09:25

Myrtila mne nohy opúchali aj v porodnici po porode, doktor mi vravel, že mám zvýšiť príjem bielkovín, že to puchne aj kvôli tomu. Ja som zas nečakala ako sa začnem po pôrode potiť, myslela som, že to už neprekoná tehotenstvo ale teda po pôrode som spala len pod plachtou, na uterákoch a musela som ich denne prať, čo boli úplne mokré.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. června 2021 09:27

A teda rovno sa týmto priznávam, že sa strašne neteším na šestonedelie, teda na tie fyziologické prejavy a všetko čo s ním súvisí (a to mám v úplnej hmle tú nepohodu v súvislosti s hormonálnym rozhodením), rada by som dúfala, že sa to ďalšie šestonedelie tomu čo som zažila bude podobať len minimálne...