Malenge to si právě taky myslím. Ale kluci jedli fakt co tři čtyři hodiny, takže kojení v zimě nebyl problém. Naopak v létě, kdy už je to na zádech v kočárku nebavilo, mohli v pohodě jezdit na břiše. Nakonec mi ten podzim nepřijde špatný, přestože jsem si vždycky přála jarní dítě.
Vše o těhotenství a dětech
Chvíle pohody po výletu
Evaeva krásne ihrisko!
Kdy ze to ta moje holka byla prvne tehotna? Malymu budou 3, bingo! Pres leto 2018, narodil se v zari. A snacha poprve 2015, pamatuju se, jak se chladila u nas na zahrade chudak cela otekla, kluk je narozeny v pulce prazdnin. A s malou vloni totez, rodila v pulce srpna. Ale to takovy horko nebylo, se mi zda.
Ja mam jedno dite cervencovy a jedno kvetnovy, to jaro se mi zda lepsi. Ale vzdycky par poslednich tydnu pred porodem bylo horko, pak prisly bourky a v porodnicich bylo narvano. A pak uz se ochladilo a slo to prezit. Ale to bylo v osmdesatych letech, to jeste tyhle vyhne pekelne nebyly pravidlem.
Stala se nám taková nemilá věc, měli jsme v pokoji komára. Toho velkého, co nekouše (samička?). Ale mladší dítko dostalo takový hysterák, že jsem ho vůbec nemohla uklidnit, přestože jsem nasadila vlastní život a synovi tepláky a kolejí komára okamžitě sprovodila ze světa. Ječel ještě deset minut poté.![]()
letfenixa ano, bylo to tam moc příjemné, hned vedle je navíc restaurace. Je to pod stezkou korunami stromů.
Evaeva my se ted taky motame kolem! Jsem nadsena, jeste tu neni hlava na hlave. Mladsi dite je u vytrzeni, miluje nova prostredi, takze zatim ani nezabrecel. Starsi nam ale dava trochu zabrat, to jsem nevedela, ze puberta muze uderit jiz v predskolnim veku:) Ale dnes me ucil jezdit na kole (vpodstate jsem na nem od detstvi nesedela) a byl tak dulezity a trpelivy a porad se me snazil naucit nejake zlepsovaky, ze to bylo az dojemne.
My jsme byly na tříleté prohlídce a nic no:-D. Nic z toho nebylo, žádné měření, vážení, nic, dcera nemluvila, nepustila se mě a jako majstrštyk předstírala, že usnula. Zítra jdeme s maloumalou, tu znají vic, takže sestřička se rozloučila ,,Takže zítra, ve stejném duchu:-D,,.
Karja my jdem za par dni na osmnactimesicni prohlidku. Tam se taky nemeri a nevazi
. Aspon nase doktorka mi to rikala, kdyz jsme tam byli kdysi se starsim, ktery na sebe nedal sahnout. Nase dr. tohle ale bere sportovne, je zvykla.
Karja tak jsme absolvovali tříletou taky. Váhu a výšku jsem nahlásila, u zraku má uvedeno "nevyšetřitelný". Ale že umí mluvit, to naštěstí předvedl. Zato mladší v osmnácti měsících, ten byl nevyšetřitelný komplet, celou dobu ječel a držel se mě jak klíště. Nikdy bych nevěřila, že je možné dítě svléknout a opět obléknout včetně plenky a přitom ho celou dobu držet v náručí (byl prosinec, takže žádné triko a šlus). A to celé úplně zbytečně, doktorka se ho myslím ani nedotkla.
Sú to majstri, tieto detičky naše. Našťastie kontrolu na kardiologii, teda tú poslednú, zvládol na pána. Tú predposlednú úplne celú prereval, doktor so sestrou určite mali štuple v ušiach. A zajtra ideme na odber krvi, naposledy mu ju za držania a revu zobrali, potom má informoval, že to bolelo menej ako očkovanie, tak teraz to berie celkom v pohode. A na očnom našťastie spolupracoval tiež, dokonca aj rozprával!
letfenixa Dcera teď u fyzioterapeutky nepředvedla naprosto nic, dokud nedostala bombon. O ten si tedy říct dokázala. A pak odcvičila,co měla. Už v tom umí chodit![]()
Kokoska Vloni to nebylo tak strašný, pamatuju si, že jsem děckám balila na tábor gumáky (což jsem udělala právě jen loni). Ale já si teda ani ten 2018 nepamatuju nějak extra tragicky, zato ten rok před tím jsme byli v Itálii, zrovna když se tam přehnala vlna nějakých smrtících veder, byly čtyřicítky, kolem Říma i umřeli z vedra lidé. My byli v Toskánsku a místo výletů jsme leželi u bazénu (a to jen dopoledne a k večeru), přes poledne jsme polomrtví spali na pokoji, výlety prakticky nula!!! ![]()
Karja klasika, z tříleté kontroly máme u těch kolonek svorku a za ní napsáno nelze. Plus nahoře u výšky číslo asi o 4-5 cm mimo a u něj velmi orientačně, nespolupráce. Asi tak no ![]()
Gatita lidí je tu fakt pomálu. Stinná stránka je, že včera pod černou horou ani nebylo kde si dát zmrzlinu, všechno zavřené. My máme za sebou asi nejdelší naplánovaný výlet a zvládli jsme ho naprosto s přehledem, dokonce i ve slušném tempu (díky kolu hlavně)
Ty jo, takové problémy při kontrolách teda neznám, nikdy by mě nenapadlo, že prohlídka tříletého dítěte může být tak problematická. Fakt vás lituju.
Malenge začínám chápat proč nás lékařka na každé prohlídce chválila do nebe. ![]()
U nás se dnes mladší dítě chtělo hádat a když nenašlo sparing partnera, alespoň se třikrát povadilo samo se sebou.
Evaeva litovat netřeba, já v té době byla v porodnici
a vlastně mě dost potěšilo, že si muž užil nějakou takovou lahůdku z běžného každodenního provozu, i když to ode mne není hezké.
continuity na pětileté byl pak úplně nejvzornější, i očkováni zvládl a nevydal ani hlásku. I jsem ho tu nedávno chvalila, jak mu to jde u zubaře. Tak to asi bylo jenom období...
a chudák tvé dítě, nikdo se s ním nechce hádat, takové příkoří ![]()
Malenge ona nechtěla, aby přišel déšť. No tak to nasere, uznej, zvlášť, když všichni ostatní mají radost. ![]()
Malenge jo ty je máš vlastně po třech letech:) Já po dvou, takže prohlídky probíhají naráz.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY