Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. července 2018 13:58

Pavlena 

No, dneska jsou názory, že dítě při klasickém porodu osidlují matčiny bakterie a je to důležité pro imunitní systém. Snaží se to u sekcí simulovat alespoň otřením tamponem, kterým předtím otřeli matku....... Plus plánovaná sekce se obvykle dělá před termínem, takže dítko ještě nemusí být na porod úplně zdralé. No a v neposlední řadě ovlivní sekce péči o dítě po porodu tím, že zatíží matku, což taky není ideál.....

Jinak osobně si ymslím,ž e ty manželky gynokologů, co rodí jen sekcí, jsou víceméně urban legendy......

Offline slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 10. července 2018 14:32

betsey no...a nebude dôvod, že cisársky sa plánuje, tudíž by presne vedel, kedy to bude? Takto mi jeden dobrák podsúval vyvolávanie.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 10. července 2018 14:40

A666 Na emiminu jsem sledovala diskuzi "společný termín porodu" a jedna žena gynekologa tam byla a opravdu šla plánovaně na císaře. A ještě si poručila tabletu na zastavení laktace, pořád se tím tam holedbala  Ale to samozřejmě nepotvrzuje, že by to bylo pravidlem.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. července 2018 14:57

Tak on názor gynekologů na jednu věc se taky může různit. Když jsem čekala mladšího syna, tak se mi asi ve 30 týdnu, při velkém stresu, otočil koncem pánevním. Můj gynekolog mi řekl, že ho normálně porodím. V porodnici mi doktor řekl, že ho neporodím a bude to plánovaná sekce...oba byli proti obratu. Potom jsem tam jednou narazila na mladou gynekoložku a ta mi řekla, že by do toho šla, že je to pořád menší riziko než císař. Obrat trval pár minut, nevyvolal žádný předčasný porod a rodila jsem v termínu normálně. Syn měl 3,8kg. Kdybych dala na názor svého gynekologa, tak bych skončila sekcí nebo jsem na ni mohla jít i úplně plánovaně. A nakonec to byl úplně běžný porod. Myslím, že se lékaři i částečně chrání a navrhují to při sebemenším problému, ale věk, to slyším poprvé. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 10. července 2018 15:01
Reakce na Pinot Noir:

A666 Na emiminu jsem sledovala diskuzi "společný termín porodu" a jedna žena gynekologa tam byla a opravdu šla plánovaně na císaře. A ještě si poručila tabletu na zastavení laktace, pořád se tím tam holedbala  Ale to samozřejmě nepotvrzuje, že by to bylo pravidlem.

​Jasný, ojedinělé případy budou, ale neřekla bych, že to bude výraznější než ve zbylé populaci.

jako což o to, já nemám problém s císařem na přání, pokud ale dotyčné vědí všechny negativa....... Já měla tři malé dírky v břiše a měla jsem zakázáno zvedat cokoliv těžšího než 2 kila po dobu 6 týdnů, kvůli prevenci vzniku případné kýly.... To si matka po císaři nemůže dovolit (například)....

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 10. července 2018 15:18

Ja se klasickeho porodu desne bala, a cas ukazal ze opravnene:D a chtela jsem cisare ze jako mensi bolest (haha), zadne potrhani, atd. Nicmene dnes jsem stastna ze jsem porodila prirozene:)

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 10. července 2018 15:26

Synáček se právě zmocnil bezdrátové myši, vyndal z ní baterky a naházel mi je do čaje 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. července 2018 15:53

Pinot Noir Šikulka 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 10. července 2018 16:46

Pinot Noir To je ta lepsi varianta. Taky je mohl sezrat 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 10. července 2018 17:13

ziginka né, jsou to velké baterie ;) Už drobné předměty navíc už nepožírá. Teď miluje různé zahradní plodiny, tak se spíš bojím, aby venku nepozřel nějaké jedovaté bobule.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 10. července 2018 18:33

slniecko noo, napadla mi kacírska myšlienka, či nemá zaplatenú dovolenku a dovtedy sa ma potrebuje zbaviť 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 10. července 2018 18:56

betsey Nebo ti třeba nenápadně nabízí možnost císaře, kdybys jako měla zájem.

Osobně jsem měla z porodu panický strach, tak bych bývala zájem měla. (neber to jako doporučení, jen jako popis mých tehdejších pocitů a tužeb)

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 10. července 2018 19:13

Pinot Noir no ale klasická tužkovka se taky dá, tehdy sedmiletá dcera sousedky to zkoušela, vyšlo to... 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. července 2018 19:14

moje gynekoložka sama přiznala, že pro doktory je císař "jednodušší, bezpečnější" řešení, že ví co a jak a proč. Zatímco přirozený porod probíhá sám bez doktora, který je z toho nervozní, protože to neovlivňuje.

kvůli věku navrhovat císaře jsem taky neslyšela a že mám několik kamarádek, které rodily po 35. A já ve 27 a porod byl velmi pomalý. To nemá s věkem co dělat.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 10. července 2018 19:51

betsey Nebo ti třeba nenápadně nabízí možnost císaře, kdybys jako měla zájem.

Osobně jsem měla z porodu panický strach, tak bych bývala zájem měla. (neber to jako doporučení, jen jako popis mých tehdejších pocitů a tužeb)

​ja som nakoniec neplanovane na sekciu musela a to hojenie bolo hrozne. este som po nejakom case musela chodit k porodnikovi na drenaz. videla som baby po sekcii co si ani nie po mesiaci klusali s dietatom v naruci akoby ani operaciu nemali zatial co ja som myslela ze ostanem nepohyblivym invalidom este na dalsi rok. uplne ma to zle hojenie zaskocilo kedze som takmer cely zivot zdrava a nemam komplikacie s nicim. proste som mala smolu. ale napriek tomu celemu ked som videla v porodnici toho mojho krpca a aku mal obrovsku hlavu oproti ostatnym detom tak sa mi aj ulavilo ze som nebola dotrhana na totalku. uz z ultrazvuku bolo poznat ze sa podoba na mna a moja mama smutne poznamenala ze aj ja som mala velku hlavu a z toho porodu a rany ma doteraz nasledky. dalsieho dietata a porodu sa uplne desim. obavam sa ze to nezvladnem ani s vychovou. a najma sa bojim prirodzeneho porodu aj ked som predtym ziadnu inu moznost nepripustala. no proste magor   ale ono to moze byt aj podvedome ze uz viem ako je to pri cisarskom a toho nezmaneho aj ked klasickeho sa velmi bojim.

pardon... som si tu ten vylev takto odlozila

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. července 2018 21:34
Reakce na Pavlena:

Renusatko Vůbec tady nechci rozdmýchat nějaký flejm na téma nejlepšího porodu, ale.. Vy jste ze zdravotnictví, že? A opravdu je to tak, že plánovaný císař je větším rizikem i pro dítě? Ne pouze pro matku? Teď neřeším rekonvalescenci, rozběh kojení ani nic takového. Čistě jen riziko a jen u plánovaného císaře.

Slyšela jsem šuškandu, že gynekoložky případně manželky gynekologů rodí výhradně plánovaným císařem. Tak mě nějak napadá, jestli to není i důvod u betsey . Rodinný známý se chtěl zavděčit a nabídnout "nadstandard" a přitom spíš vyděsil..

​Plánovaný císař rozhodně pro dítě je větší riziko než spontánní porod. Jednak dítě ,,neví" že se jde rodit a může mít problém s bezprostřednou adaptací plic po narození, může na něj působit celková anestezie matky a tak se narodí utlumené a potřebuje pomoc. Poranění skalpelem... Také jak už někdo psal, neosídlí se mu střevo těmi správnými bakteriemi (praxe otřít miminko vaginálním sekretem matky zatím v ČR není úplně běžná). Nemluvím o separaci matky a dítěte, s tím související obvykle pozdější nástup laktace, možný větší hmotnostní úbytek dítěte, nutnost dokrmu...  K té šuškandě- pracuji v porodnici a co si vybavuji porody 3 zdejších gynekoložek, všechny byly spontánní :) 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. července 2018 21:46

Pavlena 

Přidám ti do statistiky - moje gynekoložka se bavila nad mým šitím se sestřičkou a vysvětlivala jí, že ony dvě měly šití nití z ovčího střeva, kdežto já mám plast. Takže dvě z gynekologie s vag. porodem.

Online SunEclipse
3486 příspěvků moje polička 10. července 2018 23:35

Solathis nebyl to MUDr. Černý?

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 11. července 2018 05:46

Ehm... asi bych mela zacit cenzurovat pisnicky, co si doma poustim... vcera jsem zaslechla, jak si syn prozpevuje: "kalhotky si sundej"... 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 11. července 2018 07:52

ziginka muhehe, znamych blondata dcera si ve 4 letech prozpevovala: jsem blondyna, co se barvi na....:D