Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 13:47

Garfie to je možné, já vlastně s kluky žádnou zkušenost v tomhle ohledu nemám, my jsme byly samé holky, dvě ségry, čtyři sestřenice, žádný kluk. Asi budu ještě koukat

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:04

Jsem asi divná matka, ale puberta mych děti mě docela baví. Mladší teď tráví celé večery pověšená s kamarádkou na WhatsApp a přibírají takové tajnosti, že u toho nemůže být ani ségra.

Ve středu teda se ségrou souladily a večer se mě ptaly, jestli by mohly být doma samé častěji ( šla jsem se na dvě hodiny projít). 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:08

continuity To je ale možná tím, že máš dvě holky, taky jsi ze dvou holek, ne? Podle mě je to lepší varianta. Já myslím, že v těch obou pohlavích si fakt vyžereš všechno.  Třeba já to dospívání paradoxně nesu hůř u syna (i když to fakt jen lehce začíná, spíš vyzuálně, začíná být takový samá ruka, samá noha...)-on je větší mazel, je takový citlivější, zatímco dcera byla drsňačka vždycky a teď se to jen prohlubuje. A taky je možný, že to u vás ještě pořádně nezačalo!

Evaeva Moje kamarádka (právě maturující syn) to glosovala nějak ve smyslu-a pak si odešel do postele lehnout miláček a ráno vstala nestvůra (bylo mu asi 15).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 14:14

Garfie

Dvě holky podle mě budou mít turbulentnější vztah mezi sebou, než dva kluci nebo kluk a holka. Alespoň co si pamatuju že svého dospívání, tak sestry ty vztahy mívaly komplikovanější, bratři často bývali kamarádi a kluk a holka se prostě ignorovali:)

Offline viktorka_od splavu
49425 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:14

continuity mě třeba puberta dětí až tolik netrápila (protože jsem věděla, že to je období který si dokonce i pamatuju u sebe, a horší to díkybohu nebylo:-P ale... spíš to pro mě bylo období, kdy jsem o ně měla hodně strach. víco o dceru (jak tu někdo nedávno psal, že si dcerka vybrala super, kraťasy, které jsou "sexy", tak se mi to úplně vrátilo, ale samozřejmě i o syna..o něj teda ještě furt mám. například dnes v noci ho tatínek poslal do Břeclavi, aby odtam přivezl nějakého jeho kamaráda z hospody naštěstí jsem se to dozvěděla až ráno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 14:15

Garfie kolik je vůbec synovi? Měla jsem pocit, že je tak ve třetí třídě, ale už je tam asi několik let

49425 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:16

Garfie já myslím že holky jsou horší v tom smyslu, že mají tendenci revoltovat proti matkám (kdežto synové spíš vůči otcům), ale pokud tu hru nehraješ, tak to může být celkem v pohodě

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:16

Garfie spis já spíš sama příliš kontaktní a mazlíci nejsem. Děti jsem tutila vzdy, teď už nechtějí, občas se mi po tom zasteskne, ale rozhodně tím nestradam ( a mam vic prostoru pro muze ). Stejně tak se mi moc nestyska po tom společném spaní.

Navíc to beru jako života běh a je to vlastně správně, že se to děje. 

49425 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:18
Reakce na continuity:

Navíc to beru jako života běh a je to vlastně správně, že se to děje. 

přesně! pokud / když puberta neproběhne, tak je to dost často později průšvih na celý život

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:18

Evaeva my jsme se ségrou v pubertě dost pekly spolu. Jen nevím, jestli to nebylo spiklenectvi proti rodičům. ( To abych přehodnotila svůj tolerantní postoj).

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:21

viktorka_od splavu no holky mají tendenci vystipat matku ze vztahu s otcem - chvíli ji dokonce berou jako konkurenci. A to musi zarazit ten otec, matka to nevyresi. Ale když si člověk o tom něco přečte, tak to pochopí a zvládne lip. ( Má to celkem důvod a účel). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 14:21

continuity v tom je puberta asi jednodušší než třeba ten miminkovský věk. Jednak si to aspoň trochu pamatuješ a druhak tušíš, o co jim jdeSamozřejmě pokud se bavíme o "normálním" pubertálním chování.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 14:24

continuity my se s pubertou věkově míjeli, ale samozřejmě proti rodičům byla jediná šance se spojit. Ale co jsem znala třeba dvojčata nebo věkově bližší sestry tak bývaly v jednu chvíli největší kámošky a za tři minuty se strašně nesnášely

49425 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:25

Evaeva jojo přesně

continuity no, to je v klasické rodině, ale dneska kdy půlka, ne-li víc dětí žije s macechou nebo otčímem.. je v tom dost bordel:-P

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:25

Evaeva no tak to je asi normální, hlavu bych si s tím nedělala. Pro mě je důležitější, že jsou schopny kooperovat, když to potřebují. Nemusí se milovat 24x7. 

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:28

viktorka_od splavu to máš pravdu, ale já to beru ze svého pohledu. Já doufám, že spolu vydržíme alespoň těch pár let, co je protáhneme pubertou. Přijde mi to tak nějak jednodušší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 14:28

continuity to je jasný, akorát to může být náročné žít v těch hádkách. Já bych řekla, že my se ségrou měly i období, kdy vzájemná kooperace fakt nefungovala. Ale musím říct, že teď  spolupracujeme bez problémů, když o něco jde.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 25. června 2021 14:30

continuity viktorka_od splavu Evaeva Ono taky hlavně, my tady mluvíme spíš o té prepubertě, nejtěžší je ta "změna" z dítěte...:-) Myslím, že klasická puberta už se dá brát s větším odstupem. Aspoň já to tak vnímám. 

Evaeva Já to úplně neumím posoudit, ségra je o šest let starší a reálně jsem dospívala spíš s bratrancema. Ale ségra mi zas příjemně vyšlapala cestu, to je fakt!!! :-) Syn je pořád ve třetí třídě, on je ještě pořád miláček, ale občas začíná být cítit posun, nemít to za sebou se starší, tak si třeba ještě ani nevšimnu...:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 14:31

continuity v pubertě prý děti tyhle případné změny snáší nejhůř, i když by to člověk nečekal. Ségře bylo patnáct, když se nejmladší narodila, a mamka vzpomíná, že ze začátku cítila řekněme žárlivost z její strany. Přitom už byla skoro dospělá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2021 14:34

Garfie jo ta změna z maminčina děťátka asi může být těžká. Jsem zvědavá na sebe, ale mám pocit, že tohle mi vadit nebude. Mě právě přišlo, že tvůj syn je ještě malý.