Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 11. července 2018 07:55

ziginka  

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 11. července 2018 07:55

Náš pětiletý má svoje děti. Rodí se mu z bříška a už jich ma 8. Jsou to plyšáci.

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 11. července 2018 07:56

Krásné věci na miminka v novém Tchibu! 

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 11. července 2018 08:02

Skvrne posledni dny trenuje na skok daleky. Snazi se presvedcit okoncetiny ze jako by bylo fajn aby uz lezly do predu. Zatim bez uspechu, tak zkousi taktiku priskok vpred. Rozhoupe se na 4 a prepadne dopredufunguje to vzdycky tak 3x nez se prasti do brady o zem neb neodhadne silu :D

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 11. července 2018 08:10

Nedávno byl rozhovor s gynekologem z Podolí/Apolináře (?). Pan doktor řekl něco v tom smyslu, že on sám by radši podstoupil sekci nebo svojí ženě/dceři by ji doporučil, už nevím, jak to přesně formuloval, a to vzhledem k tomu, jaký hrůzy při spontáních porodech už viděl. Já teda nejsem odborník, ale když si porovnám problémy, ke kterým může dojít při sekci, nota bene plánovaný, a problémy, který můžou nastat při spontáním porodu, tak mi císař přijde pro dítě bezpečnější. Ale samo, naprostá většina spontáních  porodů je víceméně bez problémů.

Offline Karja
44725 příspěvků moje polička 11. července 2018 08:16

onetwoone Ano, ja vim co myslis, ale zrovna tento doktor se nejak specializoval na urologii

nebo tak nejak, takze byl ovlivnen tim co videl, ze pak hojil za nasledky z tech prirozenych porodu. Celkem se ten jeho rozhovor vsude rozmaznul.

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 11. července 2018 08:52

Dite s prujmem je fakt na bednu

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 11. července 2018 08:56

onetwoone Asi bych s panem doktorem souhlasila. Jeden můj přirozený porod byl peklo, částečně i kvůli laxnosti personálu. A mělo to i gynekologické a urologické následky, jejichž opakované řešení ve stejné nemocnici probíhalo stejně laxně, zvažovali jsme i žalobu. Dítě se naštěstí vzpamatovalo zdá se bez následků.

Když to tak s rovnám s "čistým řezem"....

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 11. července 2018 09:07

Stará Stanová Kůže No, a to že se dítě vzpamatovalo bez následků je ta největší výhra. 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 11. července 2018 09:17

onetwoone Myslím, že většina lékařů tvrdí, že císař je pro dítě bezpečnější a pro matku rizikovější. Ta negativa pro dítě, která tu padla, tj. horší začátek kojení, neosídlení bakteriemi nebo jistá nepřipravenost na porod, považuji za méně fatální než poškození přidušením, zlámané kosti nebo vytahování kleštěmi nebo vexem za hlavu. Takže, zcela laicky, s tím názorem souhlasím.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 11. července 2018 09:21

Pinot Noir jj, souhlasim, takhle nejak jsem to myslela. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. července 2018 09:44

Wuáá, to tu zas beží téma...ja som sa rozhodla nezisťovať si absolútne nič o pôrode, max. tak viem, ako sa delia pôrodné doby a na kurze sme skúšali predýchavať kontrakcie a tlak na konečník (čo netuším čo je , mám teda matnú predstavu), spolieham sa na to, že som pomerne mladá, zdravá, malý je zdravý a otočený tak ako má byť, tak hádam bude všetko ok a ja neskončím s polámaným deckom, potrhaná na franforce, ehm...

Nemám ani pôrodný plán, ani pôrodnú asistentku, vlastne ani neviem, či kvôli prípadnej epidurálke musím vopred vpĺňať dáke papiere... a vlastne mám pripravených asi 10-15 otázok ohľadom pôrodu, ale na včerajšej prehliadke v nemocnici som mala tak mlčanlivého doktora, že som nenašla odvahu mu položiť ani jednu, spolieham sa, že bud. týždeň tam bude niekto iný a ja medzi tým neporodím...

Edit: Tie otázky sa týkajú práve toho, či treba k epidurálke niečo podpisovať, či formulár do pôrodnice vypĺňam vopred alebo až v deň pôrodu, čo mám mať na pôrod oblečené a pod.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:07

DrowRanger Tak porodní plán jsem taky neměla. Vlastně jo, plán byl co nejrychleji porodit a vypadnout co nejdříve domů 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:15

Pinot Noir presne ten istý mám aj ja 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:21

onetwoone 

To byl doktor, cos e specializuje na problémy s pánevním dnem. Takže je to v celku loické (z jeho pohledu), ale on vidí jen to relativně malé% žen, které ty problémy mají...... Na druhou stranu on nebude v kontaktu s ženami, kterým jizva po sekci hnisá, nemůže se zavřít anebo se jim v tom místě třeba udělá kýla.......

To je ten problém odbornosti. Moji milí chirurgové co mi brali žlučník si taky můžou myslet, jak úspěšná to byla operace, protože mé problémy se zažíváním, co se po ní objevily, řeší můj praktik......

Offline rasaNori
8848 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:31

DrowRanger ja plan mela a upravoval se v prubehu porodu. Lepe receno v jistych chvilich jsem byla rada ze je tam se mnou muz a rozhodne on, neb ja jsem nebyla uplne schopna...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:48

DrowRanger 

Myslím, že ty plánované otázky nemusíš vůbec řešit, to se pak všechno vyřeší podle situace na místě a často to stejně bývá jinak, než jak se to plánuje. Oblečení jakékoliv, k porodu dostaneš nemocniční. Respektive kamarádka jednou porodila tak rychle, že ji jenom stáhli spodek a rodila v triku. Pro tyto případy se asi hodí nějaký reprezentativní top, na kterém se ztratí krvavé skvrny. Přeci jen se v tom budeš asi i fotit 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 11. července 2018 10:54

dynda Všude ale nemocniční oděv nedávají.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:15

dynda nieee, fotiť sa nebudem ani náhodou, aj tehotenské fotky ignorujem, mama pýtala odo mňa fotku, aby ju ukázala babke (bývajú ďaleko, nedá sa mi už cestovať za nimi), tak som sa fotila pred zrkadlom v robote .

Tu na SVK (resp. v našej nemocnici! práveže nemocničný odev nedávajú a kamoška čo rodila pre cca 2 rokmi mi vavela, že mala len 1 košeľu a tú pri pôrode zničila, tak jej museli bežať kúpiť druhú aby mala v čom ležať.

rasaNori netuším, dokedy pri mne bude muž, určite celú prvú dobu pôrodnú, minule sa ma neisto pýtal, či chcem aby tam bol celý pôrod, že nevie, či sa na to cíti, tak som sa smiala, že enviem ani ja, či sa na to budem cítiť, že to budeme riešiť asi za chodu, ale neviem, či pri samotnom pôrode už muž môže mať dáke slovo k tomu, ak by som ja nevládala/nevedela, to už zrejme budú riešiť lekári ak by boli komplikácie?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 11. července 2018 11:43

DrowRanger Já jsem prototyp psychoženy, co to má nastudované na internetu, chodíme s mužem na kurz a mám sepsané porodní přání.  Běžně potřebuji mít věci pod kontrolou a v podstatě to je to, čeho se na porodu bojím nejvíc, ani ne tka bolesti, ale toho že se bude dít něco, co nebudu schopná vědomě kontrolovat (aneb proč si to nedělat ještě těžší, než to je samo o sobě  )  S mužem o tom mluvíme, jakou mám představu a že pokud to půjde, tak chci porod s co nejmenšími zásahy, bez medikace, nastřihávání a podobně. Nevím ale jestli budu v danou chvíli schopná si o toto říct, proto mám psané porodní přání tak, že pokud se jedná o úkony, které nejsou nezbytné s ohledem na zdraví mě i dítěte, tak si přeji aby je prováděli pouze po výslovném souhlasu mě nebo manžela. Samožzřejmě, pokud budou nějaké komplikace, tak není co řešit a rozhoduje lékař a budu za to ráda :)