Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12346 příspěvků moje polička 11. července 2018 12:06

DrowRanger Muž se taky netvářil nadšeně při představě, že by měl být u mě celý porod, tak jsme byli dohodnuti, že před finálem odejde. Když jsem se ho ptala, jak to, že zůstal, tak mi bylo řečeno, že ho zatlačili do kouta, odkud se nemohl dostat ke dveřím Bylo fajn, že tam byl, mj. i z důvodů, že bych tam celou dobu sama, sestřičky se chodily podívat tak jednou za čtvrt hodiny.

Jinak jak se tady řeší porodník u porodu, je to vůbec u těch nekomplikovaných potřeba? Rodila jsem v úplně normálním špitále, žadný alternativní přístup a doktor se zjevil na začátku a na konci (to se nějak aktivně nezapojoval). Všechno si organizovaly porodní asistentky.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. července 2018 12:06

Sairon ja som tiež typ, čo má všetko rád pod kontrolou a chce mať naštudované veci ALE zároveň mám extrémne bujnú fantáziu na katastrofy. Ňapr.: keď idem k moru, dovtedy si predstavujem ako ma žerie žralok, kým nemám pri šnorchlovaní záchvat paniky . Úplne sa vidím, ako by som si predstavovala pred pôrodom všetky katastrofické scenáre, na ktoré narazím,až by som sa totálne blokla. 

Teiž by som bola rada, ak by ma nemuseli nastrihnúť, epidurálku si budem žiadať len v prípade, ak bolesť bude tak neúnosná, že nebudem vládať ďalej, klystír radšej chcem..ostatné nech je na doktoroch, ak usúdia, že prirodzeným pôrodom to nepjde, tak kľudne nech to ide aj cisárskym.

Takže preto sa v rámci prípravy na pôrod zameriavam na tie nepodstatnejšie veci, ktoré viem ovplyvniť - oblečenie, zbalenie vecí, vyplnenie formulára .

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. července 2018 12:07

DrowRanger co sa epiduralky tyka tak treba vopred vypisat a podpisat nejaky dotaznik ohladom zdravotneho stavu. (nie kazda moze mat epiduralku) taktiez to zahrnovalo konzultaciu s anesteziologickou a tam kde som bola ja sa to robilo raz do tyzdna v skupinkach pre vsetky zeny co prisli. na zaklade zdravotneho stavu to anesteziolog odobri alebo nie. je dobre to mat pripravene lebo mi spominali ze ak to nejaka zena nema tak jej epidural nemozu podat prave kvoli tomu zdravotnemu stavu. ja som si to vybavila asi 3 tyzdne pred terminom a aj to som bola nervozna ci to stihnem. to potvrdenie som potom mala pri sebe ked som isla rodit. plan som nemala.  chcela som iba 2 veci: 1. bez nastrihu ak by to bolo mozne a 2. dieta hned prilozit. ale nastali koplikacie takze sekcia a dieta do inkubatora s antibiotikami.

inak co sa tyka nocnej kosele na porod a po porode tak ja som mala svoju svetlu lebo tam tusim nedavali erarne ale na druhy den som ju dala manzelovi aby to doma vypral a vsetky flaky zmizli. na sestonedelie som mala cervenu a aj uteraky odporucam brat tmave napr vinovu farbu alebo ciernu kvoli krvi.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 11. července 2018 12:18

eless Mně ten epidurál prostě při akci nepodali, i když všechny souhlasy měli, věděli, že ho asi budu chtít a při akci jsem ho vyžadovala - napřed tvrdili, že je moc brzo... no a pak se jen podívali a pravili: "No ale to bychom museli zavolat anesteziologa...." a šli pryč. Kvůli dlouhotrvajícím vyčerpávajícím bolestem jsem ve finiši už skoro neměla sílu dítě vytlačit a lehce se přidusilo... Můj dojem z toho byl, že byli prostě líní.

Takže při příští akci jsem na základě tohoto v první řadě vyřadila tadyty "malé baby friendly nemocnice, které nejsou žádnou továrnou a nevnucují medikaci", kde můžeš být závislá na tom jednom čičmundovi, kterému se třeba zrovna nechce dělat svou práci, a šla do fabriky na děti, tedy do Apolináře. A tam nikdo líný ani nedbalý nebo bagatelizující problémy opravdu nebyl.

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 11. července 2018 12:36

ziginka Syn se ve skolce naucil "Osexienanuvn", coz v prekladu znamena I'm sexy and I know it.  Furt to zpiva a trsa u toho. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. července 2018 12:39

eless fíha, dobré vedieť okolo tej epidurálky, som prekvapená, že nám to doteraz nik nespomenul, budem sa pýtať bud. týždeň na poradni o.O zdrav. problémy ani alergie nemám, tak hádam to bude ok.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 11. července 2018 12:42

Luna no tak na to asi mají dopolední pohybovou chvilku s pančelkou :D

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:07

Gellnerova Nene, ma to od starsiho kamarada, nakazil tim celou tridu.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:25

Luna řekla bych, že to mají z Hotelu Transylvánie. Ale jak znám sebe, asi bych od podobnýho činu nebyla coby MŠ učitelka daleko, kdo má ty Dády a mouly furt poslouchat .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:26

brrr u nás nemá byť kde zatlačený do kúta, pôrodná sála je taká malá miestnosť odelená plachtou, muž stojí za hlavou, čiže môže kedykoľvek odísť a vlastne nevidí spoza tej hlavy (dúfam) nič stresujúce. Ale sestrička spomínala na prípad otecka, ktorý si nevedel obliecť jednorázové oblečenie, tak im tam v panike behal len v trenírkach 

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:28

Luna  to je boží, živě to vidím!!!

DrowRanger přesně jak píše eless s epiduralem to není tak jednoduché. Navíc chvíli trvá, než začne působit, takže ve chvíli, kdy je bolest nesnesitelná už je většinou pozdě :-) Já byla ochotná podstoupit cokoli, co by bolest zmírnilo, ale první porod byl překotný, takže jsem byla ráda, že jsme to vůbec stihli na sál, ani jsme nezvládli vyplnit přijímací papíry, natož přemýšlet o nějakém epidurálu. 

Druhý porod byl docela legrační, protože mi odtekla plodovka, bez bolestí, přijali mě večer, postupně tři doktoři mě prohlédli a shodli se, že jsem úplně uzavřená, prý ať se v klidu vyspím (wtf?) a ráno půjdu na vyvolávačku. Tak jsem si deset minut poté odskočila na záchod a ven jsem vyšla už rodící, na sál jsme to těch deset metrů stihli tak tak, takže opět bez jakéhokoli oblbováku. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:43

Garfie bože, ty si snáď sen všetkých tehotných 

Offline Garfie
28568 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:49

betsey Ani ti nevím, zase porvé jsem málem umřela, porodní asistentka mi říkala, že co se ubere na délce, přidá se na bolesti :-) ale podruhé už to byla relativně pohoda. Ale jo, asi lepší, než tam trčet 30 hodin 

Gellnerova v naší MŠ pouští paní učitelka dětem Mistra Beana! :-D

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 11. července 2018 13:52

Stará Stanová Kůže moj porod prebiehal velmi pomaly. Kazdu hodinu ma prisiel skontrolovat porodnik. Povodne som epiduralku nechcela a mala som to iba pre pripad ze by to bolo na mna moc. Ked doktor povedal ze to ide pomaly a bude to este n dlho tak som si ten oblbovak radsej vypytala a do 15 min dosli a napichli. Potom kazdu hodinu doplnili davku po kontrole porodnika. Tu sa personal staral a nic neflakali. 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 11. července 2018 14:15

Garfie smysl pro humor je třeba utvářet od nejútlejšího dětství. 

Offline brrr
12346 příspěvků moje polička 11. července 2018 14:32

Já jsem si z předpoorodních kurzů pamatovala, že se epidurál píchá jen dvakrát (vždycky pak pár hodin funguje). Druhý jsem si šetřila na "horší čas" tak dlouho, že mi řekli, že už je pozdě a nestihne zabrat.

U druhého porodu mi rovnou řekli, že to nemá cenu, že než zabere bude po všem. A bylo. (Jo a jsem houska, nemám ráda, když mě něco bolí.)

1333 příspěvků moje polička 11. července 2018 14:33

eless Tak to má být. U Apolináře při druhém porodu stačilo jen jednou říci, že bych asi chtěla epidurál, bez jakýchkoli keců okamžitě naběhl anesteziologický tým a začali hledat místo pro vpich. Nakonec to kvůli nečekaně rychle postupujícímu porodu a skolióze ani nestihli, ale to je fuk. Prostě peklo a nebe.

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 11. července 2018 15:54

Stará Stanová Kůže Tak zrovna u Apolináře bylo na epidurál pořád brzo, pak anesteziolog neměl čas, pak konečně přišel mladej vykulenej kluk, strašně dlouho se nemohl trefit a pak sestra řekla, teď už je pozdě...

V babyfriendly Thomayerce byl tak úžasnej anesteziolog, že se mi ulevilo, sotva jsem ho spatřila (ne, že by byl tak krásnej, ale půdobil tak profesionálně a charizmaticky), účtoval si teda dost, ale nelituju jediné koruny.

Takže peklo a nebe.

1333 příspěvků moje polička 11. července 2018 16:11

Sweet Potato Ono to asi nejvíc záleží na tom, kdo má právě směnu, ať je to jaká nemocnice... Když jsem se o tom prvním pekelném zážitku bavila s ženami, které ve stejné nemocnici byly, tak ty se špatnými zkušenostmi chytly přesně ty lidi, co já... Jiní tam byli v pohodě. No a u Apolináře jsem zase asi náhodou chytla jen samé příjemné, schopné a zkušené doktory i sestry, i když se tam prej taky najsou divný případy.

Offline Karja
44725 příspěvků moje polička 11. července 2018 17:00

Sweet Potato Ja chtela epidural, jsem to rekla snad driv nez svoje jmeno, kdyz se na prijmu otevrely dvere a ze jasny, vsechno bude, v prubehu asi trikrat rikali, ze volali na ARO anesteziologovi a uz jde. No nikdo neprisel, oni mi to takhle nakecavali abych byla v klidu, to mi doslo az kdyz dite bylo venku. Pak si delej nejakej porodni plan, uplne zbytecny! Hlavne, ze mi dali rajskej plyn, hahahaha, ani jako placebo to nefungovalo, protoze na kurzu nam neprozirave prozradili jeho ucinnost, je to jak foukat do pytliku:-D.