Karja
. To si přesně pamatuju u sebe a i švagrová má stejný zážitek. Myslím s tím, že už volali na ARO. A to jsme každá rodily jinde. Hlavně si myslím, že se to dává jen u těch pomalu postupujících porodů a jen do určitého času. Potom už je prostě pozdě na všechny přípravy. Všichni kromě tebe ví, že už se to nestihne, ale nechtějí tě stresovat.
Vše o těhotenství a dětech
Karja To na mě teda rajskej plyn účinkoval dobře, sama jsem si ho "davkovala", jak bylo třeba. Kvůli alergii nemohli umrtvovat injekcí při šití, tak mi nechali ten plyn a tam jsem teda okamžitě pocítila, když klesla hladinka. Epidurál jsem moc nechtěla, mám vůči němu trochu mentální blok.
Renusatko Hele, ale to není pravda, s tím epidurálem jen u pomalu postupujících porodů - ten druhý u Apolináře jsem měla bleskový, epidurál jsem si vyžádala, protože jak trochu nastoupily bolesti, vybavila jsem si tu hrůzu u prvního, a rozhodně si ji nechtěla zopakovat. A hned tam přiběhli dva nebo tři lidi s anestezií.
Keco o "pomalu postupujících porodech... a pak je už pozdě" spíš považuju za výmluvy těch, kteří z nějakého důvodu (limit pojišťovny?, anesteziologovi se nechce vstávat?) ženě epidurál poskytnout nechtějí. Vždyť to nemá logiku - jaktože se jim tak často "nepodaří" si ten správný čas ohlídat??
Renusatko Ano, to bylo furt nic nic (z pohledu doktora teda) a najednou uz to prekvapive slo, takze ve fazi nic nic to asi neslo aplikovat. Blby je, ze podruhy uz jim to nebudu verit:-D.
Mohučanka Ja jsem si ho taky davkovala sama, a fakt nic to nedelalo, ale mozna to bylo tim, ze kdyz jsem to videla, tak jsem si rekla sakra, vzdyt tohle nic nedela! Kdybych si rekla jeee super parada, treba by to ucinkovalo:-)
Karja Já jsem až doteď nevěděla, že mi o tom rajském plynu lhali, ale mělo to na mě úplně stejné účinky jako na tebe, tj. nulové.
Stará Stanová Kůže Tak pokud asi vyrukuješ s epidurálem hned při příchodu do nemocnice a prostě ho vyžaduješ, tak ti ho dají. Jenže většina chce přirozený porod a o epidurál si řeknou ve fázi, kdy už ho není možné dát nebo personál vidí, že bude dítě dřív na světě než vše zařídí.
Renusatko Nebo mu ten epidural "vnuti" neboli doporuci, jako mne u vyvolavacky (prvni porod). Tehdy bych podepsala i ze si dobrovolne beru za manzela Okamuru, kdyby uz to desny utrpeni skoncilo!
A to byl porod necelych 8 hodin, nechapu, jak chudery prezijou ty dvoudenni, to musi byt peklo!
Luna
. Okamuru bych ti teda nepřála.
No jo, když já ty porody měla v pohodě. U prvního jsem dostala taky něco na vyvolání. Odtekla mi voda a nic se nedělo. Po injekci se syn narodil za necelých 5 hodin. Bolesti jsem měla tak poslední hodinu a to jsem chtěla epidurál...to už jim bylo jasné, že to nemá cenu. A druhé dítě se narodilo naprosto nečekaně, bez bolestí cestou na sál
. Jen jsem se šla zeptat sestřičky, jestli mě může prohlídnout, že mi asi začaly bolesti. Náhodou jsem byla už v porodnici též s odteklou vodou, protože jinak by se narodil v kuchyni a byla bych obviněná za nezodpovědnost při domácím porodu.
Nedávají na porod nemocniční košilku, to je divný ne? To jsem viděla fakt jenom u tý kamarádky, kterou nestihli převlíct.
EDIT: Teď to tu čtu z dalšího zdroje. No mě to hlava nebere, přijde mi, že na operaci se oblečení z domova nehodí. Protože mě třeba celkem na tom křesle odoperovali zaživa... A všechny fotky, co jsem kdy viděla z porodního sálu byly v nemocničním. Až na tu jednu.
Já o rajském plynu nevěděla, jak má fungovat, takže mi ho dali s tím, že mě to bude bolet, ale bude mi to jedno. Což nevím, co má v praxi znamenat. Bolelo to neskutečně, křičela jsem na celý patro, už vím, proč mi to vyšetření dělali, když manžel odešel pro věci. Každopádně mi řekli, že když bude potřeba to zopakovat, uspí mě. Tak asi tak, někdy zkoušej, co člověk vydrží.
Pro nastávající rodičky - tohle bylo až PO komplikovaném porodu, u kterého se zapotily dvě doktorky, vám se to nestane.
dynda já rodila v cizině, ale ve svém vlastní košili. Manžel byl u porodu celou dobu a také ve vlastním.
Pokud by byl třeba císař, předpokládám by mi vyhrnuli košili nad prsa, vydezinfikovali břicho a bylo by.
Já jsem u Aplináře epidurál dostala /po 16 hodinách kontrakcí kdy dítěti začaly padat ozvy/ a zabral u mně krásně. Normálně jsem si o něj porodní asistentce řekla, ona mi ho stejně chtěla nabídnout kvůli popostrčení porodu (což jsem v té chvíli velmi ocenila :), anesteziolog byl u mně asi za 20 minut. Poté co začal účinkovat, jsem asi hodinu podřimovala a následně za další půlhodinu porodila. Samotné tlačení a následné šití jsem měla asi díky němu bezbolestné, samotnou mě to překvapilo, vůbec jsem nečekala takové super finále :) Takže za mě epidurál = vynález století :)
Člověku je asi lepší ve svém, to je jasný. Já byla ráda, když jsem ten jejich hadr shodila a už ho nikdy neviděla, i když mi připadal hodně praktickej pro svoje účely. Moje triko by mi tak neposloužilo, noční košile už vůbec ne.
dynda já dostala od kolegyně dvě poměrně obrovské noční košile ve vhodných barvách. U prvního porodu jsem ji měla jen za začátku, pak jsem byla ve vaně a potom jsem si ji už na sebe nebrala. Takže jsem ji využila u druhého porodu, pak vyhodila. A tu druhou košili u třetího. Ale jak jsem normálně stydlivá, tak u porodu mi bylo všechno jedno a vlastně jsem to absolvovala téměř nahá. aspoň mi nikde nic překáželo
Souhlas, ta nemocniční košilka se zavazovala na zádech a končila mi pod zadkem, tak se mi to nějak hodilo, že jsem chodila vlastně zahalená, ale nikde mi nic nepřekáželo. Větší ženská by ji teda měla asi k pupíku, ale to není můj případ.
dynda V porodnici, kde jsem byla, vážně žádné košile nebyly, všechno vlastní. Zato pro miminko jsem nepotřebovala nic, všechno mi dali/půjčili. Asi je to různé.
Nám na miminko dali první body, několik látkových plínek a zavinovačku. Pak už byl ve svém. Já teda byla úplně mimo, řekla bych tak 2 týdny po porodu určitě. Vůbec jsem nevěděla, do čeho to dítě oblíkat, přitom jsem v porodnici měla hromadu oblečení. Taky jsme tam málem umrzli, protože mi někdo v pokoji nedovřel okno, což nebylo vidět, a hodně se ochladilo přes noc, byly zrovna velký mrazy. Zpětně se divím, že ten začátek syn přežil, ale to bylo asi tím, že jsem měla fakt hodně mlíka a netrpěl nouzí.![]()
dynda Já hlavně neměla DO ČEHO oblíkat. V porodnici super, tam jsme si mohli říct kdykoliv o výměnu overalu, měli i ty nejmenší, ale pak doma katastrofa. Skočila jsem na řeči o tom, že nejmenší velikost není třeba a měla dva overaly vel. 52, a i ty byly veliké! V porodnici jsme měli vedro, topilo se jak v pekle a nějak hodně větrat na mimino v půlce listopadu jsem se bála ![]()
Pokud by byl třeba císař, předpokládám by mi vyhrnuli košili nad prsa, vydezinfikovali břicho a bylo by.
ja som si to v kontrakciach odkracala z porodneho salu na operacku po svojich. kosela isla prec a dostala som od sanitara plachtu ktorou som sa mala zakryt. ta potom sluzila aj na operacke ako stena cez ktoru som nic nevidela. sanitar bol starsi pan a pomahal mi. ze som bola hanbliva a naha mi v tej chvili bolo uplne jedno. beztak tam uz videl kadeco. obliekli ma az sestry na pooperacnom.
fun fact: to rodiace kreslo/lezadlo aj po nastaveni na najmensiu zenu mi bolo stale velke a zosmykovala som sa dole. chudak sanitar bol uz zufaly. nakoniec ma trochu uviazal za ruky a nohy inak by som sa uprostred zakroku asi zosuchla na zem ![]()
Dyť říkám, vůbec mi to nemyslelo, všichni říkali, že se tam hodně topí, tak mě vůbec nenapadlo, že v mém pokoji je to jinak. Já jsem okno neotvírala a vůbec by mě nenapadlo, že uprostřed zimy není úplně zavřené. Oblečená jsem byla jako ostatní, košile plus župan.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.