Do vcera jsem si myslela, ze pujdu na CS, ale nove to vypada s nejvetsi pravdepodobnosti na prirozeny (vyvolavany - ale to bych jim jeste rada rozmluvila) porod. Mela jsem za to, ze to je to, co si preju, ale po precteni tehle diskuse... Nechte toho, fakt ![]()
![]()
Vše o těhotenství a dětech
MP Meri Promiň. Tak snad tě trochu uklidní, že mě chtěli taky vyvolávat, což se mi taky moc dnechtělo. Bylo to dohodnuté na pátek, já v pondělí vygruntovala dětský pokoj, o pulnoci na úterý začaly kontrakce, ve tři ráno jsme odjeli do porodnice a před sedmou bylo hotovo. Jestli váhám s druhým těhotenstvím, tak to opravdu není kvůli porodu ![]()
MP Meri já jsem měla porod vyvolávaný, v osm ráno zavedli tabletu, v 8,30 první kontrakce a v 11,50 byla malá venku. Super. A odpadly strachy, jak poznám, jestli to je už to ono nebo jen planý poplach a kdy je ten nejvhodnější čas zajet do porodnice. :) Hlavně klid. Všecko dobře dopadne. :)
MP Meri Já jsem měla vyvolávané oba porody a teda mám pocit, že to nic hrozného nebylo a šlo to rychle.
MP Meri mne vyvolavat museli. Ale bez tablety. Dohodli sme sa ze to popozenieme bez chemie a ta bude az posledna moznost. Najskor otvaranie krcka balonikom a potom 2x hamilton. Kazde rano len jedno z toho. Potom mi dali den pauzu a vtedy som zacala mat kontrakcie tak slabe ze som ani nevedela ci uz je to ono. Tabletu som teda nedostala ale oxytocin uz hej kedze prva doba porodna trvala moc dlho. Ono to potom uz ide rychlo. Krpec bol zaseknuty o pupocnu snuru takze sa do porodnych ciest nedostal ani s 30sekunovym intervalom kontrakcii
MP Meri to bude v pohodě, hlavně nic nečíst!![]()
MP Meri Moje mama trikrat a pohoda! Takze to bude pohoda, ti tady doporucovali tu psychickou pripravu prece!!!
Pro kupujici vybavu: moje dite miluje perovou perinu, delam z toho takove hnizdo a uplne si lebedi (laktacni poradkyne rikala, ze si ma jednou za cas hovet v mekkem nejen na boku na tvrdem, ale nevim jak presne je to spravne). Ted jsme dostali jednu detskou perovou a asi tu nacpu do kocarku, nebot kocarek nesnasi a ja bych se docela rada podivala nekam ven.
Karja je ji z tech veci co jsem ti poslala aspon neco? :D
Karja Já jsem dávala do hlubokého kočárku peřovy polštář a mimino si v klidu hovělo. Poradila mi to máma a dost to pomohlo klidnemu spánku - i to "hnízdo" z perinky doma.
Věř sobě i doktorům, jsi sledovaná, někdo se nad tvým porodem vážně zamyslel, bude to dobrý a odměna je sladká. I během porodu se může změnit názor na to, jak ho vést, i s tím je třeba počítat. Teď už to ven nějak musí
A třeba začneš rodit dřív, než by vyvolávali, stačí o den, o půl dne?
Taky jsem stavěla synovi hnízdečka, nejčastěji kojící polštář (ten tamten!! ![]()
) a přes to chlupatou deku nebo peřinku z postýlky, případně rychlozavinovačku).
Já bych měla zas jeden tip pro zvědavá batolata. Učící věž! To je tak senzační vynález, přitom taková blbost hotová za odpoledne za pár korun. Dítě se mnou vaří, kramaří si na lince a v šuplících s příbory, kouká z okna a nemusím ho držet, obědvá v ní, když ho nudí vysoká židlička. Nečastěji v ní jen tak stojí a rozpráví. Velmi doporučuji!
rasaNori Jo, urcite je, ale ja mam hroznej bordel v tom, co je od koho:-D. Jen ty overaly na vraceni mam vyfocene abych vedela a ty nosi stopro a zbytek fakt nevim od koho se vzal:-D". Jen teda barvama jsem se netrefila v zadnym ohozu, ona je hrozne sneda a ty klasicky mimini barvy ji moc nejdou, takze uz nakupuju poradny barevny, pi Oravcova by ze me mela radost. je to proste jizan, no!
žluťásek Co to je? Představuju si miniaturu obléhací věže.![]()
Sweet Potato Něco takového:

žluťásek Taky jsem o ní uvažovala, určitě by měla úspěch, ale úvahy se táhly tak dlouho, až si syn začal přistavováním židlí vytvářet učící věže, kde se mu zlíbí ![]()
Nějak nechápu, k čemu je ta věž dobrá. Ke znehybnění dítěte na jednom vyvýšeném místě? ![]()
Stará Stanová Kůže Tak můj syn rád takhle stojí u linky a něco míchá, vysypává špunty z misky, přerovnává ovoce v košíku a tak. A stačí, že přestane dávat pozor, udělá úkrok a letí na dlažbu. Z tohohle tak lehce nespadne.
brrr Třeba to jenom hrála a dítě vzala kdovíkde
Taky si to neumím představit.
brrr Aby to s tím porodem nebylo jako v Příběhu služebnice
Modelka s kámoškama "dýchala" v peřinách a mezitím porodila jiná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.