Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:18

DrowRanger Co se mě týká, kojení samotné mi nijak problematické nepřišlo. Nicméně ta strava... Nemohla jsem chleba ani pečivo, perlivé nápoje kromě kvasnicoveho piva, citrusy, zeleninu kromě salatove okurky, cukety, mrkve a rajčat, jahody, oříšky...knedlíky. Naopak vůbec nevadilo kafe, čaj, mléčné výrobky.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:20

Karja Jojo, pivko bylo v pohodě, zato po grepovým birrelu nastalo noční rodeo...

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:24

bram eeee, to vsechno mam a delam, jen teda kojim I s.tou trhlinkou, protoze odsavacka mi odsaje hrozne malo, je to nejakej shit asi. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:25

Karja Super, tak nejak si to predstavujem. Perlivú vodu inak piješ? Lebo som tak nejak nepochopila, prečo sa piť nemá, pokiaľ z nej človeka nenadúva?

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:31

DrowRanger Nepiju, nemam na ni chut, ale LP rikala proc ne, ale s mirou, nepit jen to. Ja piju stavy, takove ty chemicke hnusy, jak maj radi deti, redi se vodou, ale nevim, jestli je to dobre. rA vodu, caj a karo, na kafe nemam chut.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:32

Mohučanka ok, tak toto ma nepotešilo . Čiže zrejme to bud individualne a záležať od dieťaťa čo zvládne a čo nie...Potraviny si pridávala postupne? Alebo si skôr postupne vyraďovala?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:32

Karja 

Nejlepší odaávačka je dítě. I před odsáváním masíruj pod teplou sprchou, ono to fakt rozproudí mlíkotok. Jinak znám případy, kdy holt musel odsát partner, ty stroje prostě nejsou tak dobrý.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:35

DrowRanger K perlivé vodě jsem nedávno trochu načítala po internetu a rozhodla jsem se, že se budu řídit tímhle názorem nějakého MUDr. Honzíka (ne že bych perlivou vodu konzumovala nějak často):

I já zastávám názor že pití jemně perlivých vod nevadí při kojení. Jsem přeci jen človek více zaměření na buněčné mechanismy (mou odborností jsou metabolické vady a nyní se připravuji i na atestaci z genetiky) a prostě mi nikdo nedokázal vysvětlit jak by taková bublinka z minerální vody přešla neporušená přes vaši střevní stěnu a žaludek, jak by byla unášená krví a dokonce se dostala do mateřského mléka a pak do kojencova střeva, kde by udělala plynatost.

A666 Já vzhledem ke své nevelikosti nakupuju podprsenky maximálně v HMku, na to nic opravdu speciálku nepotřebuju. Plánovala jsem tam koupit právě i nějaké bez kostic/nevyztužené na kojení, ale zatím se jen rozhlížím, obvod se už zvětšil, ale objem minimálně, tak ještě nevím, co všechno mě čeká. Tohle necháp asi úplně na poslední chvíli. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:40

DrowRanger 

Jídlo spíš budeš postupně odebírat, když se dítě osype nebo se bude hodně kroutit. Jako na to bolavý břicho, stehy atd. si nadýmavý potraviny neumím představit stejně. Ale pak uvidíš, co ti dovolí dítě. Některý se narodí se silným bříškem a umí prdět skoro hned, tak to pak ani řešit nemusíš. Jen bych to nepřeháněla s žádnou jednou složkou potravy. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:40

MP Meri ja som podprsenky na kojenie začala používať, keď mi už neboli príjemné klasické nevystužené s kosticami (boleli ma z nich prsia), cca od dákeho 7meho mesiaca, tak možno budeš potrebovať aj skôr. Ja mám inak kojacie z H & M a Lidlu, tie z H & M sa mi zdajú lepšie, aj keď boli trošku drahšie.

Online slniecko admin
19577 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:41

Gatita ten zmätok je normálny a na chvíľu sa zrovná, potom vždy zas príde s každou zmenou. Oblečenie sme aj my mali vždy v skrinke náhradné a odporúčam vždy večer spraviť dve kopičky oblečenia na ráno - na teplo a na chlad.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:44

MP Meri 

Já si vzpomněla - v M&S maj ty nevyztužený podprsenky na kojení s vyndavací vycpávkou, takže se tím dala řešit ta změna objemu.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. července 2018 10:46

Karja achjo, nojo, soucítím. Já jsem na ty retence trpěla ze začátku hrozně moc, snad dvakrát do týdne mi vylítla teplota a musela jsem to řešit (Ibalgin je lepší, jak tu padlo, je protizánětlivý a dítěti neublíží). Ještě teda ta horká sprcha, ta mi hodně pomáhala. A masírovat, uvolňovat. Ale to asi taky děláš. Tak držím palce, přejde to a pak je to super. Jídlo pro dítě furt po ruce, v provozní teplotě a v dostatečném množství. K nezaplacení.  

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 13. července 2018 11:08

Karja To mě mrzí, taky jsem na to trpěla, postupně jsem zjistila, že mi vadí chlad, takže každou návštěvu, která se nemohla rozloučit a přes moje upozornění, že fakt už musím zavřít dveře a jít do tepla, dlouze postávala ve dveřích a loučila se na pětkrát, jsem odnesla prsem jako kámen a bolestí. Vždycky mi pomohl ten obklad z tvarohu.

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 13. července 2018 11:12

DrowRanger Jedla jsem i pila úplně všechno, syn na nadýmání netrpěl. Ty bublinkové nápoje jsou jen pověra. Ale po pár týdnech jsem zjistila, že nemůžu mléčné výrobky, strašně po nic zvracel. Takže jsem klidně mohla mexické fazole s čerstvým chlebem zapít colou, ale jogurt jsem si dát nemohla 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 13. července 2018 11:46

Karja odsávat mi nikdy nešlo, nijak, ničím. jen dítě:-) no někdy to byl boj teda, ale určitě to půjde, a když ne, tak se taky nic strašnýho nestane, neboj.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. července 2018 11:57

DrowRanger Potraviny jsem odebírala postupně - dle reakce mimina. Například ořechy mi doporučila kamarádka jako super zdroj energie, ale to se nedalo, ten řev..Nebo jsem si na zahradě utrhla jahodu a dcera se chudák celá osypala. Je to fakt individuální.

Offline Karja
44726 příspěvků moje polička 13. července 2018 13:24

viktorka_od splavu Ani elektrickou? Zrovna mi nabizi sousedka, ze mi proda, ale aby to slo teda;-).

Online Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 13. července 2018 13:55
Reakce na MP Meri:

DrowRanger K perlivé vodě jsem nedávno trochu načítala po internetu a rozhodla jsem se, že se budu řídit tímhle názorem nějakého MUDr. Honzíka (ne že bych perlivou vodu konzumovala nějak často):

I já zastávám názor že pití jemně perlivých vod nevadí při kojení. Jsem přeci jen človek více zaměření na buněčné mechanismy (mou odborností jsou metabolické vady a nyní se připravuji i na atestaci z genetiky) a prostě mi nikdo nedokázal vysvětlit jak by taková bublinka z minerální vody přešla neporušená přes vaši střevní stěnu a žaludek, jak by byla unášená krví a dokonce se dostala do mateřského mléka a pak do kojencova střeva, kde by udělala plynatost.

A666 Já vzhledem ke své nevelikosti nakupuju podprsenky maximálně v HMku, na to nic opravdu speciálku nepotřebuju. Plánovala jsem tam koupit právě i nějaké bez kostic/nevyztužené na kojení, ale zatím se jen rozhlížím, obvod se už zvětšil, ale objem minimálně, tak ještě nevím, co všechno mě čeká. Tohle necháp asi úplně na poslední chvíli. 

​To o té perlivé vodě jsem taky četla, potvrdilo mi to moje laické teorie. Ale jsou zástupy žen, které ti na to řeknou, že teorie dobrá, ale v praxi měli po hltu čehokoli s bublinkami peklo.

Jedla jsem v podstatě všechno. Někdo v podstatě všechno vyřadil. Tohle dopředu nenaplánuješ. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 13. července 2018 14:25

Karja Ja nikdy odsavackou nic neodsala, ani elektrickou. Kdyz jsem mela nabeh na zanet, tak jsem si dala horkou sprchu a snazila se to masazi dostat ven, pak prikladala tvaroh. Od sestry na gynekologii jsem dostala radu, ze jakmile to zacne, tak dite nastavit tak, aby melo spodni ret u mista, ktere boli. Klidne at saje z boku prsa.To hodne zabiralo.