Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2021 14:06

Sairon tyhle velké věci mají dohromady, starší si buď nepamatuje, že je dostal jen on nebo je už dostali dohromady (i když byl mladší třeba novorozeně), což si teda taky nepamatuje;) Svoje mají akorát některé plyšáky nebo auta. Starší teda není moc majetnický.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 25. července 2021 14:41

Sairon Nakonec se pohádaj/porvou o něco, u čeho to třeba vůbec nečekáš. Po starší chci trochu víc, aby byla ta rozumná, a mladší zase dědí věci. Obojí má svý výhody i negativa a vybrat pořadí si nemohly

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. července 2021 14:41

Díky všem za reakce. Já si právě pamatuji když jsem byla malá, jak jsem nesnášela, že všechny svoje věci musím půjčovat mladšímu bratrovi, tak se snažím to dělat jinak,ale občas nevím jak.  Každý má pár věcí, které si ten druhý půjčit nesmí,  příšerka si je vybrala sama na kterých hračkách jí nejvíc záleží, u krtka jsem jsem je určila já,  duplo a vláčky dostali oba takže to maji v krabici dohromady.   U "malých " hraček to tak nějak celkem funguje ta výměna právě díky tomu že už i krtek má nějaké zajímavé, které chce i příšerka.Ale úhrady těch 2 si nevím rady, protože domeček jsme ji přestěhovali tak aby se měla kam před krtkem schovat, tak celkem chápu že ho tam nechce pouštět a u kuchyňky je zas problém že tam má věčně něco "rozvařeno " a on ji to ničí.  Jinak je teda příšerka hodně majetnická,  půjčování hraček je pro ní problém,  každé ráno se spolu musíme dohodnout že si budou hračky spolu půjčovat, kdy napřed odmítá a teprve až ji vyjmenuji hračky které si určitě bude chtít půjčit,Tak pak souhlasí, ale i tak je to hrozný boj. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 25. července 2021 14:50

Sairon To je pak určitě těžší, naše se většinou podělily i s cizíma na hřišti, nějaký období MOJE asi proběhlo, ale moc si ho nepamatuju, tak asi nebylo vůbec výrazný. Teď jsou to už takový komplikovanější sesterský hádky, kdy nejde jen o konkretní věc. Kolik let jsou po sobě? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2021 14:52

Sairon já bych se určitě zaměřila na to, aby jí neničil stavby nebo to rozvařené jídlo a podobně. To mi přijde nejvíc frustrující (zároveň je to teda nejnáročnější uhlídat). Klidně bych mu provizorně vyrobila sporák z krabice, příšerka mu bude muset půjčovat třeba hrnce, které nepotřebuje. Ten domeček asi bere jako svůj prostor, to chápu, že nechce, aby jí tam lezl. Jinak se holt obrnit trpělivostí.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 25. července 2021 15:33

Sairon Tak jestli není problém místo, tak co třeba mladšímu místo domku pořídit týpí nebo stan, ať má taky svůj prostor? Až se naučej hrát společně, tak jistě využijí obojí :o)

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 25. července 2021 16:37

Myrtila Tlapkam a soucítim! U nás taky řezáky a taky hrozný. Moje mamka je teda zlatá babička, a až teď dokážu plně docenit, jak moc.Dokonce nám i navařila a cca obden si malýho vezme i na dvě hodiny, takže zešílení odkládám na neurčito. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. července 2021 16:54

Sairon 

Hlavně nekupujte nic velkého dvakrát, tím se nic neřeší, oni by se stejně tahali o tu kuchyňku, co je vlevo v rohu / blíž k mámě, doplň si podle libovůle. Náš starší je hodně majetnický, i si dost přesně pamatuje svoje věci (= asi 400 tisíc autíček ). Trošku se to zlepšilo s jeho nástupem do školky, ale žádná pohoda to teda není. Ono je těžký to mladší dítě zase držet od těch věcí, které ho obklopují, pakárna no.

Offline Myrtila
5421 příspěvků moje polička 25. července 2021 16:59

Len To ti muzu jen zavidet, u nas kvuli vzdalenosti hlidani nehrozi. Popravde uz si ani nepamatuju, kdy byl s malym venku aspon manzel, ma ted dlouhodobe hodne prace, myslim, ze to byl syn jeste ve fusaku. Mama nam aspon navari na domu, kdyz k nim jedeme na navstevu, ale to je tak jednou za 3 tydny. 
No, tak jeste 18 zubu a budem mit klid...

Online Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. července 2021 17:17

Takže hlásím, že vesmír je opět v rovnováze. Chvilku po ranním slunickovem postu volali prarodiče, že dítě zvraci, zda pro něj můžu přijet. I naložila jsem malého a frčeli jsme do Poděbrad, což by normálně bylo v pohodě, ovšem nesměla by být zavřena D11  takže mám za sebou 5 hodin řízení v totalnich tramtarijich, ve vedru, s hladovym unaveným prckem a pak i smrdicim starším dozadujicim se jídla, že má hlad, protože snídani vyblinkal. Navíc očekávám pokutu z Říčan, kde jsem z nadšeni z možnosti zařadit konečně 4 nějak v poli zapomněla, ze to je stále obec, samozřejmě tam z kopce je radar. Po příjezdu domu oba spustili řev z milionu důvodů, já se snažila většího umluvit k vyčištění zubu a převlečení, mladší spadl mezitím ze schodů a oba se dozadovali tepleho jídla. V pracce je vyprane prádlo a já měla ráno jogurt. Vzhůru k běžnému životu.

Offline SunEclipse
3506 příspěvků moje polička 25. července 2021 17:31

Malenge tomu se říká ukázkové "zakřiknutí" ..lituji a přeji, ať je zbytek večera už v klidu

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 25. července 2021 18:18

Malenge D11! Vcera k veceru na ni nekde za Podebradama najel manzel, ktery vezl do Prahy 3 deti a jejich maminku. Volal mi, ze kolem pul osmy bude doma. Prijel ve ctvrt na 12 v noci. Totalni zacpa v delce asi 8 km, zadne varovani na najezdech na dalnici, na sjezdu ke stare podebradske silnici stopka a kolona aut, kterym se podarilo na dalnici nenajet. Cimz se ucpal i ten sjezd... ze by to snad usmernovala a ridila ci aspon varovala policie, to ani nahodou. Nas*anej byl jeste dneska v poledne.

Online Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. července 2021 19:30

SunEclipse ryba a br. kaše utišila nejhorší řev, pak už bylo lépe, i když už jsem řešila asi 4 vzájemné rozbroje a strkanice plus 3 zcela zbytečné scény menšího, jaké za ten tyden neměl ani jednou   Snad se kluci dobře vyspí!

Online Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. července 2021 19:37

Kokoska můžeš muže uklidnit, že dnes to není o moc lepší  tu šílenou křižovatku v Jirnach řídí polonahý kluk odhadem 17 let, dost jsem koukala. Ono vůbec svést celou dálnici ke křižovatce, kde jsou všichni pak na vedlejší, je úplně super. Značení objížděk bídné. To, že kamiony zaclani na objizdce jen pro osobní auta, už je jen detail, ovšem nepotěší, když se člověk nevejde ve vesnici do zatáčky, protože kamion...

ale pobavil syn: říkám, tahle vesnice se jmenuje Masojedy, to je legrační, viď? O 10 minut později se dítě probere a říká, mami, tady byla přeškrtnuta cedule, to asi skončil ten masožer

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 25. července 2021 19:41

Myrtila Tlapkam ještě víc, hlavně kvůli manželovi, mít dítě na krku 24/7 je fakt na paliciJá jsem včera po hodně dlouhý době uspávala rozbolavělý dítě kolem půlnoci, jinak než v náručí to nešlo. Těch 9 kg cítím ještě teď. Snad to bude dneska lepší, u obou bych prosila.

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 25. července 2021 19:42

Malenge ted to ukazovali ve zpravach, na Prahu to otevrou az v noci a na Hradec rano. Nejake problemy s bouranim mostu.. 

Offline Pinot Noir
30021 příspěvků moje polička 25. července 2021 19:45

Malenge Masožer

Ríša zas pobavil v řeznictví, brala jsem šunkovou pomazánku a prodavačka prý, jestli čistou, nebo tu s nivou. Tak říkám čistou a Ríša: "A proč si nekoupíme tu špinavou?"

Offline Kokoska
35144 příspěvků moje polička 25. července 2021 19:56

Malenge Pinot Noir nas ted vnoucek oslovuje Pani Gazelo (postavicka z prasatka Peppy, jiste racite znat), coz je vtipny u jeho maminky, ktera uz ma bricho proklate nizko, a u me, ktera tu cejchu mam snad uz od krku po rozkrok. Fakt gazely

Online Malenge
4857 příspěvků moje polička 25. července 2021 20:04

Pinot Noir Kokoska ty dětské hlášky jsou naprosto dokonalé

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 25. července 2021 20:04

Kokoska Jj to jednou odpovídala prodavačka v obchodě, soused ji říkal ,,ty se tady protahnes ty seš jako laňka,,. ,,Jo to jsem laňka, takova ta dva dny zdechla a nafouknutá,,. Je to o úhlu pohledu všechno;-)