Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Candance
5635 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 13:44

Karja vodni omalovanky, vyskrabovaci obrazky, obrazky, co se dolepuji flitty a kaminky, 

Sesity s obrazky panenek, zviratek , kde se dolepuje obleceni, doplnky, neco se dokresli

Prstove barvy

Modelovaci pisek

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 13:45

Karja kromě těch vodových obrázku mě ještě napadly nálepky všeho druhu.

Jinak jsem s dětma, kterým ještě nešlo kreslení, udelala výbornou zkušenost s magnetickou stavebnici detoa - mají to na mallu jako magnetické puzzle.  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2021 13:57

Karja ty vodní omalovánky doporučuju taky, staršího to hrozně baví. Kup takové, co jsou použitelné opakovatelně, dělají i papírové na jedno použití, ale to je na pět minut:) Pak máme ještě takové vysouvací "pastelky", takové měkčí voskovky, mechanismus mají jako tužka na oči nebo pomáda na rty. Malují silně, hodně výrazně.

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 14:02

Karja Knížky s přelepovacími nákepkami

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 14:28

Evaeva To musím někde najít, ty znovupouzitelne, ty papírové má dcera hrozbe ráda, ale leze to fakt do peněz!

continuity No to je super ale! 

Sweet Potato Jj, to je taky dobrý nápad, jednu takovou dcera měla a měla ji moc ráda. Teď poztrácela ty nalepky a už stejná nejde koupit;-((((

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2021 14:39

Karja my máme tyhle, mají to i v knihkupectvích a tak. Akorát ta tužka nemá pořádný závit, mladší to otevře za pět vteřin, on je teda hrozný vylívač všeho.

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 14:39

Karja jeste jsme měli knížky, které neměly nálepky, ale taky magnetky. Myslím, že to mívali i v levných knihách. 

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 14:42

continuity Jé, na ty už jsem zapomněla, ty byly skvělé.

A taková ta "magická" kreslicí a mazací tabulka, jak jen se to jmenuje?

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 14:44
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 15:07

continuity Joo, tak ty magnetické knížky jsou skvělé, máme krtka a nějaké kouzelné poníky/jednorožce, a zabaví to (hlavně v autě).

A ty vodové omalovánky na vícero použití, jak postovala Evaeva výše, ty taky můžu doporučit.

Karja 

Pak máme tzv. "paneny", taky magnetické, v kovové krabičce, od djeca, zkusím najít.

Edit: https://www.skibi.cz/magneticka-hra-na-cesty-djeco-vily?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 16:12

Karja moju najviac baví ta magnetická tabuľka a Nálepkove knižky 

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 16:22

Nevím jak bych to přesně popsala, vy co máte dvě děti, také to mladší tak nějak automaticky srovnáváte se starším ve smyslu, že by se měli třeba chovat stejně = jako to starší, tedy pak logicky to mladší zlobí a já se zlobím na něj. Např. potřebuju v klidu hodinu pracovat, nachystám jim malování, stavění, pohádku, cokoliv, k tomu pití, vykrojené jablko atd. Starší bez problému maluje, dívá se, mladší po 10 minutách přijde že chce něco dělat se mnou, nechce se dívat na pohádku, chce broskev místo jablka/cokoliv jiného, a proto jsem na něj zlá, i když vím že to nedělá naschvál. Dětem jsou 4 a 7. Snažím se to korigovat, ale v první chvíli vyrušení jsem fakt protivná. Snažím se vzpomenout si, jaká byla starší když měla 4 roky, ale to jsem byla na RD, mladší měl rok, starší se hodně věnoval sambo, prostě úplně nesrovnatelná konstelace. Asi to nemá moc řešení. Z původní rodiny nemám porovnání, jsme se sestrou jen o rok a rodiče k nám přistupovali dle mého názoru co pamatuju stejně.       

Offline Sweet Potato
40634 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 16:27

JankaM Já to takhle neměla i nemám, já si až s mladší uvědomila, že k starší jsem měla přehnaná očekávání, ve 2,3,...7... mi přišla už velká, kdežto mladší pořád miminko. Zároveň mladší byla proti starší zcela bezúdržbová. Takže se paradoxně vše přizpůsobovalo spíš té starší.

Offline Tabea
8246 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 16:35

Sweet Potato líp bych to o mých dětech nenapsala...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2021 17:00

JankaM já se potácím mezi oběma výše zmíněnými. Na jednu stranu se občas přistihnu při tom, co popisuješ. Na druhou stranu staršího jsem ve věku mladšího viděla jako většího/schopnějšího

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 17:23

JankaM s čerstvo 5-rocnym hovorím, že správanie tvojho 4-rocneho je v norme.

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 20:36

Narodil sa nám nový tučniak a máme nový kočík 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 20:39

letfenixa jak ho má přikrytého pečlivě tak gratuluju!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 20:49

letfenixa on je proste

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 20:58

letfenixa To je týpek! Jak ty tučňáky rodíte, prosím tě?

My teď po eskapadach se ztrátou pejska, máme pejsky dva, toho novyho zabrala mladší ségra a je na něj také značně fixována. Takže nejenže hledám a hlídám neustále dva plyšový čokly, protoze cokolove samozřejmě musej všude s náma, ale začaly platit i dost divný pravidla, jakože kdo komu pejska může/nemůže podat a atak.