Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:01

Pinot Noir vidis a to by byl asi problem, on o vaze nerika pravdu!

Offline continuity
43554 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:03

viktorka_od splavu kdyz si ubere, tak nebude spát. To je myslím celkem motivační.

Offline JankaM
3130 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:03

Jsem jediná kdo doteď nevěděl co je ta analgoněco?

Offline Vilemina
2364 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:05

JankaM nejsi

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:06

JankaM tak pokud jste to doteď nepotřebovali? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:39

JankaM hlasim sa 

Offline letfenixa
10932 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:42

Včera ráno mi syn nakreslil, čo sa mu snívalo. Dnes sa zobudil a nepamätal si sen, tak odmietol vstať a chcel znova spať, aby sa mu snívalo. Veľa plaču, lebo som mala dnes kontrolu, takže sme sa nemohli váľať. 

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:43
Reakce na JankaM:

Jsem jediná kdo doteď nevěděl co je ta analgoněco?

​nejsi, ja to musela googlovat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:26

letfenixa to zamrzí, viď, když nechce vstávat zrovna, když se musí.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:41

viktorka_od splavu uz to za me napsala @Pinot Noir. Plati se hodinove anesteziolog a jeho prace + prace zubare. Prekvapive je dnes hodne ( skoro vetsina) deti a vyjimecne i par dospelych neosetritelnych. To se pak deje prave v te analgosedaci. Nevim, cim to je. Za meho detstvi a mladi se to neresilo a vse se delalo " nazivo" a vsichni byli osetritelni. Proste bylo jasny, ze u zubare to boli a nekdy hodne. Je ovsem taky pravda, ze z te doby ma zas dost lidi fobii ze zubare.

Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:43
Reakce na Pavlena:

brrr impetigo ou... Ja spis nez podle fotky tipovala podle tabora. Typicky suvenyr... Tak at je brzy fit!

​Dočítám trochu zpětně - jo jo joooo , taky jsme to jednou se sestrou dotáhly z tábora, teda spíš ona, ale měla to ošklivě na obličeji, vypadalo to jako velký spečený opar. Než se to víc vysypalo, stihli jsme odjet do Chorvatska, tam ve venkovské lékárně rukama nohama sháněli prothazin, resp. ta lékárna telefonovala do Záhřebu, ať něco pošlou. Pak jsem to chytla já, měla jsem to v ohybech, pod koleny, naplácaná černou mastí seděla během nejhezčích letních dnů doma na staré pleně a ven chodila na zdravotní procházku až po setmění! Utrpení.

Dezinfikovat určitě všechno, šíří se to jak mor. Ale rodiče to udrželi v mezích, každý měl jen dva tři ty puchejře.

Fuj, teď mě všechno svědí, jak si na to vzpomenu

Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:44

crazydaisy No právě, pak se k tomu zubaři bojí chodit, pak mají v puse strašné situace a desetitisíce lítají.

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:53

crazydaisy No víš co, že to bolí.....ale třeba moje starší neotevře ani pusu, tam se ani nedostaneme. Já myslím ze spousta dětí spíš nespolupracuje, než že by vůbec došlo k té bolesti.

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:55

Aranel dnes se fakt nikdo bat nemusi. Ja se naopak branim pri mensich vecech injekci, kterou mi muj laskavy zubar nabizi,abych netrpela. Pro me osobne je horsi ztuhla huba bez citu 12 hodin nez trocha te bolesti a nepohody. Ale kazdy to mame jinak.

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:57

crazydaisy To má asi každý různé,já třeba hubu rozhýbou už za dvě hodiny, minule mi to přestávalo už v době zákroku....ale já nemám ráda bolest. Já do sebe naperu kde co...

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:04

Karja přesně tak. Ríša si nechal zub i vrtat, ale mu se hrozně navaluje, nesnese v puse tampony ani odsávačku... Naše zubařka není specializovaná na děti, je milá, ale tak úplně to s nimi asi neumí, např. mluví před ním o věcech, které by on neměl slyšet, protože ho děsí... Opravit vypadlou plombu už si nenechal, pusu vůbec neotevřel. V té klinice otevřel, ani si nevšiml, že je u zubaře, oni to prostě umějí. Další návštěvu si nepamatuje, to mu úplně vymazali vzpomínky a při třetí, kontrole po zákroku, vyskočil sám do křesla, hubu dokořán, vesele konverzoval... Peněz je to dost, ale nelituju. On měl ještě nedávno problém i vyzkoušet boty. Měla jsem povolat Katrin a mohla ho v tom spánku rovnou i ostříhat, to je další problém

A jak to bývalo dřív... No já byla poprvé u zubaře právě v jeho věku a se zánětem, pusu jsem otevřela, protože jsem vůbec netušila, kdo to zubař je a co bude dělat, k zubaři se nechodilo, však mléčné zuby... Vytrhl mi to zaživa, každou další návštěvu zubaře jsem drkotala zuby strachem. Spousta spolužáků byla poprvé u zubaře až ve škole, jak se chodilo hromadně.

Offline Karja
44900 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:10

Pinot Noir No snad máte na dlouho vybráno. Já jak mám děti nepřizpůsobivé, mám z toho strach. Navíc sambo tu ústní hygienu dost znevažuje, on je ještě tým 1970 ,,jablíčko na noc se může, to čistí,,. Jen bílej cukr je zabiják a když ho nebudou holky jíst, tak celej jejich život bude nádhernej....... In

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:23

crazydaisy jo dekuju, on taky ma kazdy ty zuby jinak citlive, ja mela jednou nejakou epizodku ze me bolela i dentalni hygiena a tak uz jsem "hladovym" uverila plus jeste ten davici reflex je svina a ten neovlivnis

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:24

Pinot Noir Už bude dobře.

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:24

Pinot Noir Jo ja v praci vidavala tu skvelou detskou peci po desitkach let. Skoro kazdy druhy mel zuby sileny, sileny! Ono co se zanedba v detstvi se v dospelosti uz nedozene. Vcetne me. Mama se ted skoro smala, ze synovi ani ne v roce cistim zuby a nechapala jako proc. Ze zkazeny mlecnak se proste vytrhl. Mimochodem prvni anestezii provedl zubar! v roce 1846 . crazydaisy Ta nevysetritelnost je samozrejme relativni, ne kazdy tu sedaci potrebuje. Ale najit zubare pro dite byt v Praze je slusna bojovka. Ja kdysi v praveku chodila jako cela trida k mistnimu reznikovi ve zdravotnim stredisku. Na to teda s nostalgii nevzpominam.