Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:33

Pinot Noir

Ach jo, přesně tak. První zubař se zánětem v 4 nebo 5 letech, vytržení zaživa. Pak "péče", školní zubařky, taktéž zaživa a bez rodičů - prostě provedla zákrok, řvala "neřvi" a pak jen na papír nečitelně pro rodiče naškrábala, o co šlo. Když školního zubaře zrušili, nepáchla jsem tam asi 10 let. Samosebou že následky nesu navždycky.

Uff, úplně se mi udělalo zle. I když teď mám zlatou paní doktorku a vím, že nic nebolí, o zuby se starám a už několik let nebylo nic potřeba, a taky už se dokážu domluvit s "autoritou v bílém plášti", stejně se vždycky bojím.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:38

Mohučanka Pinot Noir 

Mně je váš všech, co vám trhali zuby se zánětem bez anestezie hrozně líto a mrzí mě, že si něco takovýho (a tak zbytečnýho!!) zažívají už malý děti.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:47

Pinot Noir dočítám, chudák Ríša. Ať se mu to rychle zahojí, bude to chtít určitě spoustu zmrzliny!

Mně v dětství zrasovali zubaři přední zuby hrozným způsobem, byly to už druhé a děkuju za moderní materiály, ze kterých mi ty domodelované chybějící části vždycky dost dlouho drží.

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:51

Kokoska děkuju, ho už nic nebolí, už se to zahojilo. Nejhorší byly ty tři dny, kdy s těmi bolavými zuby čekal na to ošetření. Ale myslím, že i to je zapomenuto.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 14:55

eless ach jo, je to zoufalý... Čas utíká a ač děláš, co můžeš, tak výsledek na nic. Držím palce, ať se to pohne, jasně, je to blbý, ale škola ještě není úplně za rohem, to ještě vylepšíte moc.

Pinot Noir to je teda taky hukot, zvlášť ty peníze mě teda dostaly docela! Co dělají lidi, co na to nemají?

Aranel no teda, taky pěkný s dobrým načasováním... Já se o impetigu docela poučila, když první žena mýho bývalýho muže chtěla k tatínkovi poslat jejich dítě s rozjetým impetigem (překvapivě po táboře) v době, kdy moje dcera byla vše-olizující-vše-ošmatlávající-po všech-lezoucí batole. Takže jsem byla opět za krávu macechu.

Offline Kokoska
35152 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:18

Tak já nemám vnoučata - děti, mám Bizona a Žížalu. Přinesli domů miminko, říkáme Podívej, kdo to je? "Fúj, žížala!" A kdo jsi ty, když tohle je žížala? "Já jsem Honzík Bizon!"

Pak si mohl Žížalku pohladit po hlavičce a už se zamiloval, sice spala, ale nosil jí "ukázat" svoje oblíbené hračky a završil to špinavýma kraťasama, které jí láskyplně položil na hlavu... No, bude mít maminka co hlídat.

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:21
Reakce na crazydaisy:

Pro me osobne je horsi ztuhla huba bez citu 12 hodin nez trocha te bolesti a nepohody. Ale kazdy to mame jinak.

​promiň, ale píšeš jako někdo, koho to fakt nebolí, mne bolelo vzdycky všechno hodně a i totálně umrtvena huba, ze který mi zbytek dne vytejka kafe čůrkem, mi za to stojí 

jsem rada, ze už to ty děti (ani dospěly) bolet nemusi 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:21

Pinot Noir

Jauvajs! Ať je to zdárně za vámi.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:26

Potrefenáhusa mě u minulého zubaře bolela i ta injekce, dokonce jsem měla 14 dní oteklou tvář a pěknou modřinu, asi se mu podařilo to píchnout nějak blbě. Moje nová zubařka byla hodně překvapená, že se mi do injekce vůbec nechce. Nakonec mě přemluvila, nic mě nebolelo, dokonce jsem skoro nic necítila. Díky bohu za ní.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:29

Mohučanka Pinot Noir presne takove zazitky jeste z predskolniho veku mam i ja, kazy ponechane az do stadia kdy zasahovaly do drene a zpusobily velky zanet a bolest, nasledne velmi bolestive osetreni. Ale pamatuji si ze to bylo ,,normalni", ze kdyz jsme sli cela trida ke skolni zubarce, tak treba jen 3 deti byly bez kazu a ostatnim musela neco spravovat. az kdyz jsem zacala pracovat a mohla si to sama financovat, nasla jsem si centrum kde mi postupne dali zuby dohromady a moje mila dentalni hygienistka mi nezapomene pri kazde navsteve zopakovat jakou spoust  i ve smyslu ruznych nepodarenych oprav) jsem v puse mela. Nyni mam temer v kazdem druhem zubu vypln, nektere pekne hluboke a k tomu 3 korunky  a i kdyz mam skveleho lekare, porad uz k nemu budu chodit se strachem, co zas najde a kdyz nenajde nic, mam z toho normalne Vanoce svoje deti chci usetrit vsi te bolesti, pocitu trapnosti a studu v zubarskem kresle a vyhozenych desetitisicu 

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:29

Kokoska

Bizon a Žížala

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:31

Starší má zas horúčku. Za posledné tri týždne boli dva dni, kedy nemal ani jeden teplotu alebo zranenie. Komu som čo urobila

Edit. Kecam vlastne, boli to štyri ale aj tak

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:38

Potrefenáhusa Ale jo, bolelo a hodne. Do devadesatych let jsem trpela u zubare jako zvire. Kdo tehdy zazil endo - cisteni korenovych kanalku vi o cem mluvim. Jeste dnes bych to mohla detailne popsat. Je dobre, ze ted uz to nikoho neboli. Zaroven, bohuzel, na me anestezie pusobi hrozne dlouho a je mi to moc neprijemny ta necitliva huba. Tak, jak jsem psala, u mensich veci, ne tak bolestivych, radeji nic nechci. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:39

Kokoska bizon a zizala

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:45

Kokoska Bizon a Žížala? Tak to vypadá, že se z tebe stala indiánská babička

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:46

mnum taky mám vždycky Vánoce! A jdu si koupit něco za odměnu No a "nejlepší" byla moje máma, která obracela oči v sloup, když zjistila, že trvám na čištění zubů u dcery 2x denně od té doby, co měla asi 4 zuby, a že jí čistím i mezizubní prostory!!! Prej proč...

A že jí chci chudince malinké odebrat flašku s mlíčkem na noc...(chudince byly 3 ) A že jsem čistila zuby až po tom mlíku, to už nepobrala vůbec.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:49

Mohučanka 

Já teda chápu, že se dřív některý věci neřešily nebo řešily jinak, ale moc nechápu to neprozření . My jsme naštěstí tak staří rodiče, že naši rodiče už si nic nepamatujou a berou to tak, že dneska už je všechno jinak. 

Offline Aranel
6683 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:49

Pavlena A ještě bylo dobrý, že tatínek telefonoval nějaké známé-kožařce, popisoval jí do telefonu příznaky a ona do sluchátka hulákala: "No joooo! To je impetigo! To maj ze špíny!!"

Potrefenáhusa Souhlasím, je to "zbytečná" bolest, která nic nenapoví, je jasný, z čeho to je... takovou myslím není potřeba trpět.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:50

Mohučanka jj, nasi na to taky koukali a komentovali, zvlast kdyz dcera cca mezi 1 a 2 lety u toho cisteni vyvadela, ze proc ji zbytecne trapim... no uz jsme si to vysvetlili

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:53

Kokoska to je hezký, sourozenecká láska.me to připomnělo ty moje, už to budou dva roky.