Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 15:57

Jinak bych moc ráda poděkovala někomu odsud za inspiraci s vozíkem na výtvarnické potřeby. Už je smontovaný a naplněný. 

Ten vozík je koncentrované zlo na kolečkách! Jestli chcete, aby to děti přivezly do obýváku a začaly tahat ty největší špeky - gelové voskovky, fixy, vodovky, razítka s polštářkama a všechno to po vás matlat, když se díváte na lezeckou soutěž na olympiádě a do posledního chytu není jasný... tak si ho taky pořiďte .

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 16:00

Mě teda překvapuje, že byl v tolika rodinách rozšířený zvyk nečistit mléčné zuby. Ne, že by se to u nás se zubní hygienou přehánělo, o mezizubním kartáčku jsem se dozvěděla tak v patnácti:) Ale zuby jsme si čistit museli. Školním prohlídkám jsme se vyhly, protože jsme nosily rovnátka. U ségry teda nastalo prozření, když ortodontistka mezi řečí zmínila, že má asi nějaké kazy, máma si do té doby myslela, že to taky řeší ona. Byl pak problém jí ty zuby ošetřit, hrozně se bránila. Já mám naštěstí zuby až na pár kazů dobré, díky genům, určitě ne kvůli péči, bych řekla;)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 16:15
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 16:28

dynda ehm, asi ja, davala jsem tu fotku s vozickem... toz nemas zac

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 16:33

dynda koncentrované zlo na kolečkách

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 16:36

dynda nehezky mluvíš o sloníkovi...

Offline Potrefenáhusa
39003 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 16:54

Evaeva ony se mléčný zuby cistily, ale až pozdejc, malejm miminum ne, já mám mamu zubařku a i ta se divila, proč to dite trapim a prej hlavně ať ji neudělám z čištění nejakej blok

už asi zapomněla, jak jsem u toho spravování vyvadela já a  ze mi ty zuby spravovala všecky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:10

dynda Mě se to řešení taky líbilo. A pak jsem si vzpomněla, proč máme všechno kromě pastelek někde vysoko

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:13

Potrefenáhusa my to s hygienou u dětí taky nepřeháníme, ale čistíme od mimina. U mladšího je to fakt jen šudlání, oba jsou zatím bez kazu. Docela obdivuju všechny, co tu používáte u dětí mezizubní kartáčky a podobné věci. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:39

Evaeva syn má snad už čtyři? kazy v mezizubních prostorech, takže je to nutnost.

Ale je vidět, že genetika hraje roli velkou, petiletak bez kazu a zuby jako perličky, ten starší tam toho má dost, přitom čistím poctivě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:42

tv určitě je super, když se dítě naučí na tu správnou hygienu

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:45

Evaeva A já mám navíc štěstí na děti, co si nechají všecko líbit, takže chudáci fakt drží.

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:46

Pinot Noir a ještě někdo další, nevím, kdo .... vy jste nechodily povinně 2x ročně k zubaři ve školce? Protože to určitě i v 80. letech bylo normální i na vesnici.

Já mám se zubaři štěstí, že mamka je dětská a teď se o kluky stará její nástupkyně. Obě dvě mají vyprávění o tom, co v té puse budou dělat (bacily si vyvrtali domeček, teď je sprchou vyženema a zamkneme dvířka, ....), proto tady na ty historky zírám jak telátko na nová vrata.

Offline brrr
12389 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:51

Pavlena Aranel Vidíte, musím jít hodit povlečení zase do pračky. Zatím klepu na dřevo, ale dryják v podobě atb zřejmě zabírá, teď jde o to, aby se zhojily ty plochy sloupnuté kůže, ale jde to docela dobře. Naštěstí. A máme i nějaké desinfekční mádlo od paní doktorky a to příjmeně voní po borovicové smůle.

Offline viktorka_od splavu
49434 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:52

Evaeva Já jsem si určitě zuby čistit musela co pamatuju zubní pastou Tutti-Frutti ale miminum se necistily

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:54

viktorka_od splavu já jsem jiná generace, my měli perličku

Offline Pinot Noir
30023 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:54

brrr ne, my jsme chodili až se školou.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 17:56

viktorka_od splavu no to sice jo, ale nasi me nechali samotnou smrdlat od chvile, kdy jsem kartacek udrzela a ze jsem se na to zahy uplne vybodla je nenapadlo kontrolovat...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 18:02

viktorka_od splavu Evaeva 

My měli hodobóžovou Putzi z DDR.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 18:02

brrr

My taky až ve škole, dokonce tam byla zařízená zubárna.

A pamatuju Tutti Frutti i Perličku, ale stejně jako Pavlena naši nechali čištění na mne s občasnou poznámkou Když si zuby nevycistis, budeš je mít zkažený. Večer jsem si nečistila zuby vůbec, ráno jsem to nějak vošudlala.