Venku jo, ale doma jsem na to měla extra mističku, nedávno mi ji dcera rozbila, normálně jsem slzu zamáčkla...
Vše o těhotenství a dětech
Děkuji všem za odpovědi, teď už to nějak doklepeme, ale v příštím roce to holt musíme detailně rozplánovat. My jsme měli obě babičky učitelky, tak o prázdninách nebyl moc problém, taky jsme chodili do nějaké prázdninové družiny pak ve škole.
marieu bylo to myšleno o prázdninách jeden týden u mojich a jeden u sambovych rodičů. V běžném týdnu vzhledem ke vzdálenosti hlídání nehrozí vůbec.
Mohučanka specialni misticka na vitacit![]()
Potrefenáhusa Jo, tak u nás to není jen se záchodem, ale se vsim. Jdu něco málo udělat a za minutu slyším ,,mami,mami,, a sápe se po mně nahoru. Takže já i s 20 měsíčním dítětem stále sedím na koberecku nebo ji tahám v náručí. Ale mně to nějak nevadí, jen když je doma fakt extrémní bordel, tak mě to fakt štve. Už jsem zavedla i to odseparacni období, kdy jsem ji nechavala fakt řvát, ale nepomohlo to, stejně jsem po týdnu nějak vymekla, hlavně jsem z toho byli doma všichni na nervy, takhle jsem na nervy jen já;-)
JankaM aha, četla jsem ve spěchu a nevšimla si toho. Tohle zas nehrozí u nás- manželově mamince je přes 80 a bydlí 350km daleko. S našima pro jistotu nepočítám vůbec. Ti už můžou jen příjemně překvapit. A nebo taky ne...
betsey una stiez nastupilo dalsie kolo separacky, dva tyzdne prazdnin v jalsiach a muz, ktory cele dni maloval sam byt tomu nepomohli. Dnes sa uz strohla scena "zajtta nechcem ist do jasliciek"... No, postupne budem musiet zacat praktizovat vecerne odchody z domu aby sj zvykol na uspavanoe muzom a teda netusim ako ho za sprelifrujem do izby bez mojej prítomnosti...
DrowRanger Hele my jsme to uspávání měli ze začátku taky veselý, prostě dcera rvala a rvala a rvala ,,já chci maminku, já chci maminku,,. No a jednoho dne, tak po čtrnácti dnech přestala. A teď pro změnu rve ,,já chci taťku, kde je můj taťka, já ho miluju, je to můj miláček,,. No aspoň budou mít učitelky ve školce trošku změnu repertoáru:-D. Jako to je tak individuální no, kámoška ta zas doposud nemusela nikdy uspávat mimino (8mesicu), takže si v klidu uspí toho staršího, mimino usíná samo. Ono těžko se na to připravit, zvlášť s tvým synem, mně přijde takovej dost citlivej, jakože spát samotnýho ho jen tak nenaucite.
Karja on uz mal obdobia, ked spal sam, ked sam aj bez problemov zaspavala ale vytrvalo sa to strieda s obdobiami, kedy sam spat nevie, pretoze trpi nocnymi morami a desmi a zobudi sa dolakany a s placom ( pri tych desoch teda s tym nejde nic robit). Teraz uz skoro dva mesiace spim u svokrovcov s nim v izbe, mam pri nom prirazenu nizku manzelsku postel a moje dieta spava krasne 11-12 hosin celu noc. Ale aspon dva- tri razy za tyzdne sa stane, ze sa z postielky ozve mama, ked sa mu prihovorim, spi dalej. Alebo len zasmatra ruckou, chyti sa ma a spi dalej. Realne rozmyslam nad tym, ze si ho necham u seba v spalni, alebo kupim este postel pre seba k nemu do izby (teraz tam mam matrac na zemi, ale z toho sa podla mna o dva mesiac budem velmi tazko dvihat
). A teraz bude mat vela zmien, zas stahovanie spat do bytu, po dvoch tyzdnoch jasle, od septembra nastup do skolky...ten oktober vidim realne na to, ze teda nieco skusim a uvidim co z toho vlastne bude. Ale minule ked som bola vecer v praci honsuspaval muz a v pohode, tak mozno si len zbytocne robim starosti.
A inak, dost sa ma poslednu dobu dotykaju poznamky mojej svokry o tom, ze si od syna nechavame skakat po hlave. Syn je podla mna celkom dobra povaha a aj ako tak vychovany. Nemusim po nom ziapat, fyzicke tresty som nikdy nepouzila, zakaz staci doraznejsie povedat a skoro vzdy pocuvne na prvy raz. Nebije ine deti, nebije/nekope/nehryzie nas, nevynucuje si placom sladkosti, nehadze sa o zem ak nie je po jeho. Ked mu poviem, ze si moze vybrat nanuk alebo kolac, akceptuje to. Jedine cirkusy su u nas kvoli jasliam a vecernemu umyvaniu zubov. Vie pouzivat pribor, vacsinou sa dobre naje, jedava aj ovocie a zeleninu, pozicia hracky a o veci sa vie podelit. Zvlada sa sam obliect a obut (aj ked nie vzdy sa mu chce), vie si po sebe upratat a tiez trebars pozametat ak rozsype alebo poutierat ak nieco vyleje. Svokra ma ale neustale pripomienky, ze je nie uplne vychovany a poslednu dobu aj to, ze je rozmaznany (samozrejme len hadze poznamky a naznacuje), ze ked pride cudzi clovek, tak syn nepozdravi (to, ze ma necele tri roky a sttasne sa cudzich hanbi a trva mu 15-20minut kym sa pri nich osmely ignoruje), ze rano okamzite po zobudeni nezazela dobre rano. Neustale ma pripomienky k tomu, ze syna nenechavame s u nich sameho (nechce to, vzdy sa zosype, uz sme na to s muzom rezignovali), takze je podla nej mojou vinou na mna nezdravu fixovany ( lebo je sen kazdej pracujucej matky mat na sebe dieta prisate 24 hodin denne). Nepaci sa jej, ze synovi davam na vyber, aby so vybral co by on chcel jest na ranajky/obed/veceru, ze mu davam moznost volby aby si vybral aktivitu, ci chce byt doma alebo chce iat von. Dnes som mu slubila nanuk po obednom spanku, ked som mu ho davala, tak sa opytal, ci nemam orieskovy, povedal to teda slovami "orieskovy by nebol mama?" A ako som sa na tom smiala a vravela,ze je maly vyjednavac, svokra si neodpustila poznamku, ze tak ako synovi dovolim, potom tak mam. A pritom syn vobec nestrihol ziadnu scenu, akceptoval moje vysvetlenie, ze orieskovy nanuk uz nemame. Aj minule mala nejaku poznamku na mna a muza, ze si od syna nechavame skakat po hlave a pritom fakt neslo o nic podstatne, jednalo sa o nejaku prkotinu ohladne toho, ze si vyberal aku rozpravku chce pozerat
. No kazdopadne, uz len 6 noci a 7 dni a ideme domov. Konecne.
DrowRanger No problém bude někde jinde:-D a ten se za sedm dní vyřeší:-D. To moje dcera by řekla ,,eeeeeee chci oriskovej,,
Karjatiez si myslim, ze za ten týždeň sa to cele vyriesi :)
DrowRanger nevím, co má tvoje tchýně za problém
podle toho, co píšeš, je tvůj syn zlatý. Za chvíli budete ve svém, tak to vůbec neřeš.
To uspávání miminka a syna je nějak utřepe, třeba miminko nebude vyžadovat tvojí přítomnost a tobě zbyde starší. My se od narození střídali, jednou jsem uspávala staršího, druhý den mladšího.
DrowRanger tak svokra by chcela asi toho poslusneho panacka ako moja mama, a to je tvoj syn oveľa šikovnejší ako bol môj v jeho veku. A vieš čo, ja si to trojlozko pochvalujem. Akurát teda nebudem mať novorodenca, to neviem ako by som riešila ![]()
letfenixa čtyřlůžkem![]()
Příšerka spala sama v pokoji od cca roku a asi půl roku před narozením malého jsem příšerku naučila i samotnou usínat, právě aby to bylo pak s miminem jednodušší. Dopadlo to tak že od narození krtka je potřeba ji uspavat a spí v pokoji s mužem občas se mnou. To uspavani mi nakonec nevadí, střídame se s mužem a beru to jako jedno z mála času který máme jen pro sebe. To společné spaní mi vadí dost, občas podniknu nějaké kroky k opětovnému získání ložnice, ale zatím jsem nebyla úspěšná.
Evaeva 'žiš, to už by sa nám nevoslo!
Potrefenáhusa Jo, tak u nás to není jen se záchodem, ale se vsim. Jdu něco málo udělat a za minutu slyším ,,mami,mami,, a sápe se po mně nahoru. Takže já i s 20 měsíčním dítětem stále sedím na koberecku nebo ji tahám v náručí. Ale mně to nějak nevadí, jen když je doma fakt extrémní bordel, tak mě to fakt štve. Už jsem zavedla i to odseparacni období, kdy jsem ji nechavala fakt řvát, ale nepomohlo to, stejně jsem po týdnu nějak vymekla, hlavně jsem z toho byli doma všichni na nervy, takhle jsem na nervy jen já;-)
jo, já myslím, ze máme docela podobnej model, jen u nás je to zatím mamamama, pripadne memememe :-)
DrowRanger já myslím, ze tyhle řeči patrej (u nekterejch) už k takovýmu folkloru
DrowRanger haha tchyne je teda fakt "dobra". Ale to asi bude takova povaha no.Tchan se taky nedavno rozciloval, ze si Tonda mohl vybrat, jestli chce ke svacine banan nebo kapsicku![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY