Keď vo štvrtok reval, že nechce vstať, lebo si nepamätá, čo sa mu snívalo, aby to mohol nakresliť, tak som bola trikrát empatická, že áno, mrzí ma to, že si to nepamätá, aj mne sa to stáva, že zabudnem sen, ale že dnes naozaj musíme vstať, lebo idem na kontrolu a som objednaná na presný čas. Okrem plaču žiadna reakcia. Tak mi praskli nervy, že na toto nemám čas a vstáva, či sa mu chce, alebo nechce a odchádzame. Na to má informoval, že sa potrebuje pritulit, a po chvíli sa zdvihol so slovami, že už sa mu snívalo, ide to nakresliť, prišiel s obrázkom a fungoval. Toto by pred takým mesiacom ešte sa nestalo.
Vše o těhotenství a dětech
betsey separacna úzkosť je veľmi náročná, pre obe strany ![]()
Gatita Znám osobně jednu paní a ta měla do své smrti ve 106 letech kompletní chrup a asi dvě plomby. Ale ona byla vůbec celkově vyjímečná.
letfenixa No plac mě taky nedojme, ale ony tak řvou, že se v tom nedá bejt a celkově je to hysterie největšího kalibru a pak se to se.e celej den
to mame to same. U nas je ten rev tak strasny, ze to opravdu znamena treba pul den v pytli. Rev teda uz neresim, protoze vim, ze ve skolce funguje normalne a mam za to, ze je to jen zpusob, jak si na nas neco vymoci. Dlouho jsem si stejne jako dynda myslela, ze za tim je neco "vic", ze ho treba nekdo sikanuje a takhle se ventiluje doma, ale ve skolce se zda, ze je vse naprosto ok. I ta psycholozka mi potvrdila, ze za tim nemusi nic byt. Co ale resim dost, je naprosto priserne komandovani a provokovani vseho druhu, to tu ani nechci popisovat;) Mela jsem dlouhodoby tik v oku z toho. Ted clovek nechce kricet, nechce mlatit, nechce rikat ty pitomosti predchozich generaci, tak to v sobe dusi a ovlada se, snazi se vykresat posledni zbytky empatie....A prave ta psycholozka mi rekla, ze ty deti testuji hranice a potrebuji zjistit, kde jsou. A ze je treba se smirit s tim, ze nebudu vzdycky za tu hodnou, ze deti to vnimaji trochu jinak nez my. A pak ty reci o vnitrnim nastaveni, ze dite z tebe musi citit, ze pres neco nejede vlak. A s tim mam prave problem. U nekterych "objektivnich" pozadavku (treba ze ho nebudu nosit, kdyz jsem byla tehotna,) to zafungovalo, to syn pochopil hned, ze to neudelam, a rychle prestal delat i sceny. Muze s tim ale prudil jeste donedavna. U tech ostatnich veci (treba aby nam nepistel do obliceje) nam to ale hapruje, proste jsme slaby kusy a muzem si jit tak kopnout do te stodoly;)
Ja mam v okoli taky par neuveritelnych lidi (106 jim teda neni), zrovna v sousedstvi takovou damu mam. Je vysoka, drzi se vzprima, jezdi na kole v cyklodresu, ma asi deset vnoucat, ktere velmi aktivne hlida a bere je na vylety, organizuje ruzne lokalni spolecenske akce. Zrovna nedavno jsem nad ni premyslela, jak je uzasna a ze je to proste takovy nadclovek. Nevim teda, kolik ma plomb:)), ale usmev ma krasnej a ne uplne dokonalej, tak to taky tipuju na vlastni zuby. To je proste uplne jinej zivocisnej druh.
Gatita áno, o testovaní hraníc sa všade píše/hovorí. Len naozaj silný jedinec necuvne za žiadnych okolností. V škole je to ľahké, mám ich 45 minút a potom mám pauzu
ale doma pauzu nemám, hm, jedine pri vysavani ![]()
A keď som vycucnuta, tak vymakknem.
A ešte k tyranosaurovi, deti potrebujú poznať aj krik, všetky emócie.
A stodolu máte?:-D
No, ale tak to seš dobrá, že jsi se sla někam poradit. No já jsem slabej kus a navíc mi dost věcí nevadí tak nějak samo o sobě, takže ty děti jsou fakt tak nějak volnější no.
Karja nemame
. Beru to jako mistni vyraz pro opak marieudne. Hele, ja bych asi nikam nesla, ale potrebovala jsem prosustrovat benefity od zamestnavatele a taky uz jsem byla v koncich. Protoze mne uz to prave vadilo, uz to doma nebylo prijemne. A uplne zbytecne, protoze syn neni zadny satan, on je prave fakt hodnej, tak me stve, ze to mame doma takove, jako to mame, to je jak kazuistika z nejake prirucky o zlobivych detech...
Děkuju vám, poslední dobou mám pocit, že jako matka stojím za hovno, všechno mi nějak přerůstá přes hlavu... Trochu povzbuzení jste mi dodaly, když vidím, že i jinde je to podobné. Karja Mně taky hodně věcí nevadí, jsem doma vlastně salámista, což bych dřív nepředpokládala. Jenomže se pak často za ty děti a jejich (a svoje) chování stydím před lidmi. Nejradši bych nikam nechodila, je mi nejlíp, když jsme sami, většina našich (a mých vnitřních) konfliktů vlastně plyne ze střetů s okolím (a rodinou). Přestože mi vlastně nikdo nikdy nic neřekl, mám pořád pocit, že selhávám, že ty děti musím nějak korigovat, že se chovají blbě, že ostatním vadíme... No, nevím, asi to nedává smysl, ale potřebovala jsem to říct ![]()
Gatita Jj já myslím, že ta ,,stodola,, je úplně geniální;-). Taky to ráda používám. My stodolu mame, ale pwtsetmetru od baráku, to už i člověk vychladne, kdyby tam měl jít sám;-).
letfenixa Já jsem si opravdu silného jedince, co když něco řekne, tak necouvne, vzala za muže a je to teda pěkně na prd! Dneska jsem se strašně těšila, jak s dcerou odpoledne půjdou na kolo a já budu mít chvíli klidu a ticha... a dcera mu ráno v čemsi odmlouvala a odporovala, tak prohlásil, že když to ona neudělá, tak spolu odpoledne nepůjdou ven a protože on si za svým slovem stojí, tak nešli. A moje chvíle klidu a ticha byla v čudu :o(
Já jsem teda taky slabej kus a pevná jsem jenom v tom, že se nesmí ubližovat ostatním a v otázkách bezpečnosti jako nehrát si se sirkama a silnici přecházet na zelenou ;o) Jinak to dítě pod mým dohledem roste jak dříví v lese.
Karja Já chci stodolu! Tady si můžu jít kopnout maximálně do přístešku na popelnice!
Pinot Noir Jo, já si myslím, že ti rozumím, co tím chceš říct;-). Ale není to zčásti taky dané tím, že ty seš introvert a třeba se venku prostě už ze zásady necejtis tak nějak ve svém živlu, i kdyby kluci měli bílé košile a dělali pukrlata?
Já to takhle teda nemám, protože moje holky jsou většinou venku v 90procentech kouzelné, ostatni je obdivuji, dokonce občas pronesou slova jako ,,zlobí taky někdy?(včetně prodavačky v místním coopu, kde jsme obden, takže to není první dojem:-D. (Ale třeba naší nejbližší sousedi to neříkají, fakt ne, ty jako říkají, že fakt řvou a že jsem chudák:-D). Protoze doma je to peklo:-D. Přesně si říkám, že jako selhávam, že nejsem schopná ty děti donutit v klidu k základním jakoby až automatickym věcem jako nějaká úroveň hygieny, najíst se, naučit je jít nějak spát. A tak. No někdy se to tak sejde.
DruI Tak si obloz jednu zeď polystyrenem:-D.
Karja Hele mně je jasný jak by ten polystyren dopadl. Moje zvídavé dítko by ho rozložilo na kuličky a já bych si ani neměla do čeho ze zoufalství kopnout ;o)
Karja To s tou introverzí je docela přesný. To mám já. Já strašně nerada budím pozornost, tak mě ten pobyt venku s dítětem, co se s každým baví a furt hledá společnost, děsně vyčerpává.
Ale dcera se teda chová stejně doma jako venku, takže u nás v Normě jsem "ta s tou divokou holčičkou" ;o)
Tak člověk má pořád za standard to dospělé chování, k tomu ty děti dospějí až za dlouho. Někdy taky musím uklidňovat sama sebe, že moje děti určitě nejsou tak strašný, i to vidím na jiných rodičích, přitom objektivně ty děti nedělají nic hrozného. Jsou to děti. Ty moje teda rozhodně vyvádějí víc doma, než někde na veřejnosti. Někdy si říkám, jestli už nepřiběhne někdo od sousedů zachraňovat. I si pamatuju, když jsem ještě neměla děti, že jsem někdy slyšela sousedku, jak na ty svoje hrozně řve. Má je ve stejné sestavě jako my, akorát o nějakých 7 let dříve. A už dávno neřve, asi to už není potřeba. Bude to dobrý.
dynda Jo, mně říkala sousedka, že jednou tak brečely, že opravdu doma dlouho přešlapovala a váhala, zda k nám nemá jít, jestli se neco nestalo:-D. Asi bych měla pro jistotu, když řvou, řvát i já zpátky na ně, jakože jsme tu všichni při vědomí:-D
dynda presne, naši susedia za stenou, tam bolo toľko kriku! Ale teda nielen na deti, ale aj rodičia sa medzi sebou hrozne hádali. Ale teda že fakt hnusné, aj vulgarizmy. A teraz už nič, deti sú už školáci. My s partnerom sa v podstate nehadame, nemáme ani kedy, keď tu je málo. Ja sa veľa hádam s mamou, veď už som to často písala. Ona to stále berie tak, že syn musí poslúchať na prvý šup, nemá rozťahovať veci, má všetko zjesť bez odvravania, a už je veľký na plač. A trvá na Tom a trvá. Ona nepozná vôbec kompromis. Tých 16 dní u našich bolo veľmi náročných.
@drul tak také niečo by som dodržala aj ja, lebo vidím, že keď sa povolí, vedie to len k horšiemu. Vidím to teda v škole na žiakoch.
A syn je vonku v podstate bezproblémový, tým že sa stráni kontaktu s inými, tak sa drží pri mne. Včera v tom Trenčíne sme boli vlakom a nebol jediný zadrhel.
Neni zac
. My to mame sice naopak (venku ok, doma peklo), ale chapu, co chces rict.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY