711990 ještě pořád, jo? My už tohle sebevražedné období máme dávno za sebou. Ne že by nevymýšlel různé chujoviny, ale ze stolu dolů obvykle nespadne.
Vše o těhotenství a dětech
Prosím jak řešíte prázdniny při 20 dnech dovolené, zavřené škole, školce a prarodičích 2x ochotných hlídat max. týden? Příměstský tábor budeme zkoušet letos poprvé.
JankaM Tohle je pro mě taky záhada. Doufám, že kluci budou mít příměstské tábory v oblibě, vidím to na celou sérii![]()
JankaM Tabor, příměstský tábor a jednou byli na týden v lesní skolce, vlastně to byl takový příměsťák.
Jo a máme týden dovolenou společně a týden jen jeden rodic a děti, hned máš tři týdny pokryté.
JankaM tábor (min 2 tydeni), příměstský tábor, společna dovolená, dovolená s každým rodičem zvlášť a babička. Nakonec je dcera pořád někde a babička se o ni dere, ze ji má málo :)
Zuzuli Tak tohle mám s malou malou už tak přes rok!!! Těžký to je. Těžký! Ale teď si třeba umí i třeba pět minut sama hrát:-D
ten komplet vymotanej toaletak mi za to stojí!
Jenomže se pak často za ty děti a jejich (a svoje) chování stydím před lidmi. Nejradši bych nikam nechodila, je mi nejlíp, když jsme sami, většina našich (a mých vnitřních) konfliktů vlastně plyne ze střetů s okolím (a rodinou). Přestože mi vlastně nikdo nikdy nic neřekl, mám pořád pocit, že selhávám, že ty děti musím nějak korigovat, že se chovají blbě, že ostatním vadíme... No, nevím, asi to nedává smysl, ale potřebovala jsem to říct
už je ta debata asi jinde, ale velmi ti rozumím. myslím si, že nesouvisí jen s introverzí, ale i snahou neobtěžovat okolí ( ještě umocněno těmi hejty na MP, kde si někteří mysleli, že děti se maji vychovávat nejlip v jeskyni, že které kolem 15 vypustíme hotové lidi způsobilé konverzovat s kralovnou.
Na to mi velmi pomohlo pár dovolených v jižních krajinách, u nás Řecko, ale Itálie by tady měla fungovat. Tam domácí berou ty děti tak, jak jsou. Teda běhají, dělají hluk a občas pláčou a řvou. A i ty děti tam zlobily mnohem, mnohem míň. Kdyz z nás opadlo to pnutí, aby náhodou neobtěžovali, najednou to byla pohoda. Trochu mi to pomohlo změnit ten přístup i tady a tolik se nestresovat tim, co si asi tak myslí nějaká bába na ulici.
JankaM naše děti byly na prvním pobytovem táboře ještě ve školce. Ale byl to skolkovy, vlastně takový výjezd s učitelkami, které znaly. Pak už se to dalo s nějakým primestakem, dovolenou a sem tam babičkou docela polepit. Ted už jsou nám prázdniny i krátké.
Ale já bych je vrzla na příměstský tábor i teď, kdyby měly trávit vetsi cast prázdnin doma, i když si doma zvládnou sami i obstarat obed. Mám pocit, že když nemají žádný program, docela vlci a tráví u počítače víc času, než by bylo zdtavo.
Takovej trapnej dotaz
Udělaly se mi na zadku takový hrozně svědivý červený fleky, hnusná vyrážka, nic mi na to nezabírá, a už mám dojem, že mě žere všechno. Stalo se vám to někomu? Mám se tím nějak víc zabývat? Na netu se píše, že svědění na konci těhotenství může značit problém s játry.
Rhaenys nahlas to na poradne v porodnici radsi. Ale vzala bych si lek na alergii
Evaeva porad:( uz to neni takovy to bezmozkovy obdobi, ale dostane chut na chleba, tak si pristavi zidli k lince, otevre suplik, vynda nuz na chleba a zacne se snazit o krajeni....pripadne vyleze na stul a zacne tahat za lustr. A tak dale a tak dale. Fakt ho nemuzu nikde doma nechat ani na vterinu bez dozoru. V pokojicku leze na nabytek a skace dolu po hlave na polstare. Jo a taky uz dosahne na kliku a odchazi z bytu
711990 odcházení z bytu máme teď taky, na to stačí zamknout:) Já za ním právě stojím minimálně. Jasně, kuchyň je blbá, párkrát jsem ho taky přistihla na stoličce s nožem... Ale jinak se už naučil, že když spadne, tak to bolí;)
Svědění je celkem běžné, ale fleky a vyrážka bych neřekla, zvlášť jestli na to normálně netrpíš.
No netrpím, no. Reakce známé kožařky byla, že je to běžna těhotenská vyrážka a že mi dá recept na slabou kortikoidovou mast
, tak určitě. Radši zítra zavolám do poradny, ať mi vezmou krev na ty jaterní testy.
Rhaenys u toho svědění souvisejícího s játry se myslím žádné fleky nedělají.
Pinot Noir To jsem právě taky někde četla
. Tak já nevím, rozškrábu si před porodem zadek k smrti ![]()
![]()
Rhaenys a je to na zadku jako někde na svalu na kůži, nebo okolo konečníku?
viktorka_od splavu Normálně na kůži na půlce.
Rhaenys kopřivka?
JankaM to mi přijde taky jako jedna z největších záhad- u nás nebývá ani hlídání 2x týdně, spíš bych řekla tak 2x měsíčně o víkendu
, někdy ani to ne. Budu to řeslit za rok- starší nastupuje do 1. třídy, mladší do školky. Rýsuje se snad příměstský tábor od zaměstnavatele, dovolenou budem vybírat nejspíš podle uzávěry ve školce, což bývají 3 týdny. Zatím si vůbec nechci představovat dovolenou každý zvlášť- na to máme opravdu málo společného času přes rok (víkendové služby - zatím jen manžel)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY