moora tyjo tak ja ho jdu zapsat
Vše o těhotenství a dětech
Dnes sme zaniesli prihlášku do CVČ, prírodovedny krúžok Žabiatko. Plus pokračujeme na výtvarnej, len je možné že tieto dva krúžky budú kolidovat, čo je na figu, lebo potom by išiel na lego krúžok a to zas koliduje s mojím krúžkom
(doučovanie deviatakov). Tak hlavne aby krúžky boli offline!
Nás s bratom nenútili na žiadny krúžok, každý rok som chodila na dva podľa svojho výberu. A som rada, že to tak bolo, lebo som neambiciozna a dril mi je cudzí, ľahko sa vzdávam, keď mi niečo nejde.
DrowRanger No on právě ten dokument ukazuje, že rodiče s tím prckem tráví v podstatě 100% času a vlastně mu ukazují možnosti, takže co ho nebaví, to nedělají. Takže s přístupem tvých rodičů to nemá vůbec nic společného. Jinak teda trochu vypadá, že se jich zastávám, ale to vůbec není pravda, já mám naopak výchovu dost volnou. Jen mě to právě zaujalo, protože znám přístup mojí švagrové (která kamervédě nesahala ani na paty a i tak mě to už dost fascinovalo), setkala jsem se náhodně i s nějakou holkou (byly jsme spolu 1x na obědě), která tak vedla své děti, že jsem okamžitě dostala komplex a asi týden zpytovala svědomí....
prostě je to pro mě nějakým zvráceným způsobem hrozně fascinující, hlavně poté, co jsem viděla ten rozhovor s režisérkou, i ona do toho vstupovala trochu negativně (přišlo mi), ale po natáčení už mi s tak jasným názorem nepřišla.
continuity jinak s tebou vcelku souhlasím. Pamatuju si, že třeba na syna mé švagrové (která má asi k takovému přístupu nejblíž z mého okolí) si tchýně hrozně stěžovala, když ho měla jako malého na prázdninách-protože se vůbec nedokázal sám zabavit, pořád vyžadoval program....Mně to vůbec není blízké, u nás fungovala velmi volná výchova, možná až moc a dětství jsem měla extrémě hezké, ale někdy si zase říkám, co z toho....
On je miluje a vzhlíží k nim jako k bohyním.
já se snažím dětem nabídnout různé věci, ale nechávám je rozhodnout, jestli chtějí nebo ne. Jeden kroužek jsem teda řekla, že od nástupu do školy mít budou, ale jaký, je mi jedno. Občas se je snažím namotivovat, když se jim nechce, ale nucení je mi cizí. Ale ti dva prvorození jsou velmi konzervativní a nic nechtějí. Zato třetí vypadá, že ji budeme muset brzdit v rozletu, aby měla taky čas jen tak se poflakovat.
continuity k té gymnastce, náš nejstarší hraje fotbal, 4x týdně. v sobotu dopoledne zápas a po obědě přijde, jestli si s ním muž půjde zakopat. Ve volné chvíli si bere míč. Je pravda, že čím je starší, tím by youtube/hraní na pc tohle domácí kopání nahradilo. U něj je to opravdu vášeň pro fotbal, to jsem ještě u nikoho nezažila. Tak jestli to gymnastka nemá stejně. Jsou třeba děti, které pořád čtou, to mi přijde porovnatelné.
Garfie ja som to nepisala ani tak na margo toho dokumentu ale skor na to co si pisala ty a vo vztahu k tej svagrinej. Nie kazde dieta sa da tlacit/nutit k tomu aby chodilo na kruzky a nie vsetky ktore chodia su s tym spokojne. Inak na ten dokument som videla par reportazi, viem, ze so synom ti rodicia travia 100% casu, z ukazok vyzeralo, ze tym nejak zatial netrpi a dokonca ho to (a aj ich) bavi, zaujimalo by ma ako na tom bude o par rokov, ci sa to neodrazi niekde na socialnych zrucnostiach (na kamaratstva a klasicke detstvo asi cas mat nebude). A akurat ma napadlo, ze poznam pripad, kedy matka byvala gymnastka tak tlacila syna do treningov a sutazenia, ze tento radsej odisiel byvat k otcovi a s matkou sa odmietal stretavat. Smutne na tom bolo, ze mal aj sestru a s tou sa odcudzili tak, ze sa vobec nevidali. Jeden z mala pripadov, kedy mi sud po rozvode rozdelil surodencov jedneho jednemu rodicovi a druheho druhemu (dievca bolo mladsie, rovnako nadane na gymnastiku, dokonca asi viac nez brat, to zatiaľ matkine ambucie plnilo, ale ten denny rozvrh bol sialeny).
Já si vždycky říkám, jestli bych kluky neměla někam posílat, jestli by neměli chodit do nějaké sofistifikovanější školy než je naše vesnická, ale pak si řeknu, že já tam chodila taky a nějak mě to nepoznamenalo (ale třeba si to neuvědomuju). Takže kluci kromě skautu nechodí nikam. Vždycky, když se rozhodnou pro nějaký kroužek, tak chci, aby chodili aspoň pololetí. To nám díky koroně poslední dobou moc nejde, doufám, že teď to bude jinak. Aktuálně má starší vybraný šerm, mladší basket.
Jenom lituju, že jsme staršího neudrželi ve výtvarce, na kterou má talent a měl úžasnou učitelku. Akorát tam nebyli skoro žádní kluci, to byl důvod odchodu. No, aspoň se ke kreslení a grafice začal zase vracet.
Gatita Tos byla ty, kdo se ptal, co ve skautu vlastně dělají? Třeba u nás to vyloženě nehrotí po té vzdělávací strance, je to spíš takové dobrodružství s kamarády v přírodě. Uzly, zdravovědu a takové věci mají spíš bokem a lehce nenápadně. U nás jsou hlavně fajn ti lidi kolem, naše kluky vedou kluci kolem dvacítky, kteří se s nima moc nemažou a klidně je nechají pobíhat po tmě po lese, plazit se ve sněhu, atd. Děcka samozrejmě totalně nadšené.
Dneska byla zase tak silena noc, ze jsem se definitivne rozhodla. Ma nekdo nejake tipy, jak co nejlepe na noc odstavit dite? Odstehovat manzela na gauc, pripravit piti, navliknout se do rolaku a proste nevymeknout? Co na to prsa? Nebolely po ranu, kdyz se udela pauza na noc? Nebo si dat nejaky limit, ze treba kolem ctvrte uz klidne dostane mliko? Kdyby to dite aspon v noci pilo a spravne se prisavalo, ale ne. Jen me zuzla, okusuje, taha... Proste jsem zivy dudlik, kdyz ten umely nechce. Uz jsem tak bolava a nevyspala a dite tak hystericke, ze to nedavam. Jedinou pochybnost mam kvuli tomu, ze kdyz ma dobrou noc, tak se vzbudi jen jednou na napiti kolem ctvrte a zase hned spi. Ted se z nejakeho duvodu budi kazdou chvili se revem a uklinuje u prsa. Tak jestli spis nezkusit vyresit to, nejspis teda ty zuby, nez rovnou odstavit.
Zuzuli ja to zkousela dvakrat, povedlo se az podruhy. Pri vecernim kojeni jsem rikala ze pak dostane az rano. A kdyz se v noci vzbudil, rikala jsem, ze az rano. Pri prvnim pokusu to bylo hrozny, nosili jsme ho breciciho po obyvaku a nemoh usnout. Pak do toho vlezla nemoc a zkusila sem to az treba o 3-4mesice pozdejc. No a to mu stacilo rict, ze az rano a pritisknout si ho na hrudnik a spali jsme. On teda usina v postylce a pri prvnim probuzeni jde ke mne. Myslim si tudiz, ze to moc nasilim nejde, ze kdyz je na to to dite zraly, tak to prijme, jinak ne. Obdobi nonstop kojeni v noci bylo u nas dlouhy asi trictvrte roku....
Oproti vam to ma ale - Tonda ma dudlik a bez nej by to asi u nas nevyslo. A davala jsem mu rano nejdriv kolem 6., protoze misto aby ho to uspalo, dost ho to nakoplo - rikala jsem mu, ze je jeste tma. Jo a nemela bys to delat, kdyz je dite v nepohode, rostou mu zuby, je nemocny a tak.
Náš syn má trenink 2x denně a stejně je mu to málo
jako malý si vyzkoušel všechno možné (všechny možné sporty, hudebka, skaut, přírodovědný kroužek) a stejně skončil u toho sportu. A když má volno, tak lítá na kole nebo se psem. Do ničeho jsme ho netlačili, ale měli jsme to s manželem stejně, tak to chápeme..
711990 ten dudlik je prave ta blba vec. Nevadi mi nocni kojeni, ani ze se casto budi. Dokud mela dudlik, behem par minut bylo po vsem a ja spala dal. Ale ted me po kazdem probuzeni jeste tak pul hodiny ozuzlava, odpojit se nenecha, to je pak sileny rev. A ja u toho proste spat nedokazu. Nicmene zajem o dudlik jw u nas uz uplne nulovy, jeden nam lezel ctyri dny v obyvaku na zemi, schvalne jsem ho nechavala na ocich, jestli o nej jeste projevi zajem. No a moje dite, co do roka jak videlo dudlik, tak ho melo v puse, a jeste je kradlo ostatnim detem, si ho vubec nevsimalo. A do pusy se ji v noci nedal nacpat ani s pouzitim mirneho nasili
nenapadlo me, jak moc mi ten kus plastu a silikonu bude chybet
Zuzuli synovec se odstavil sám, z kojení každých 45 minut přešel že dne na den na nulu a stejně asi dvě noci prořval. Umí usnout i bez kojení?
Zuzuli To vypada spis na nejakou nepohodu se zubama, trva to uz takhle dlouho?
Kdyz jsem odstavovala dceru, probehlo nekolik marnych pokusu. Ona byla hodne umanuty kojenec a budila se od narozeni nekolikrat za noc. Az jsem otehotnela a kojeni se stalo velmi neprijemnym, tak jsem dokazala v noci vydrzet a prso nedat. Trvalo to asi tyden, kdy se jeste budila a byla u toho dost vztekla.
Jak uspavas? U nas jsme po odstavu zrusili spanek pres den, nebyla jsem schopna ji jinak uspat.
Zuzuli musíš se především pevné rozhodnout ty. Rev bude, s tím počítej, ale unas jen dvě noci, třetí stačilo jí říct, že nic a na čtvrtou jsme všichni spali.
V každém případě v tomto stavu uz je nutné zrušit všechna noční kojení, ona neví, že ve čtyři už může, akorát bude zmatená a bude řvát o to vic. Časem se treba vrátíš k tomu, že ji dáš v pět, ale teď to nebude fungovat. U nás se to povedlo taky napodruhé a to mi laktační poradila toto.
Co se týče prsou, prostě to v noci odstrikas, když tě budou bolet. to není zas tak velký problém, u mě se to srovnalo stejně rychle, jak je oficiální dítě v noci pít.
Moc ti držím palce, nám se všem neskutečně ulevilo. ( I tomu dítěti, jak začla v noci spát, najednou to bylo lepší i přes den).
Zuzuli ještě čtu,že když má dobrou noc, tak spí. Jak dlouho trva tohle nespani?
U nás se teda nespalo dobre vůbec nikdy a od narozeni to buď bylo stejný nebo se to spíš horsilo. celonoční pocuvanani trvalo třeba tři měsíce.
Pokud jsou to zuby, zkusila bych na noc nějaký Brufen a uvidíš. Každopádně, pokud váháte, tak to nedáš.
Dudlík není překážka, starší dudlík neměla nikdy a stejně se to povedlo.
Zuzuli nevim co je ve vzduchu, ale s nasi malou mam taky nekolik narocnych noci za sebou. Budi se s placem, koji se treba 8x za noc, ja to pricitam zubum, zatim ma venku jen 6, tak asi se klubou dalsi.
S odstavenim- u starsi jsem to udelala tak ze jsem ji vecer kojenim uspala a kdyz se v noci vzbudila, nosila jsem ji v naruci a rikala ze v noci se mlicko nepije, ale jsem tady s ni a kdyz ma zizen, muze se napit vody. Plakala nekolik noci, nekdy vic, nekdy min, cele to trvalo do 14 dnu, pote se prestala v noci budit. A jak jsem psala v nejakem predchozim prispevku, u nas to zabralo dokonale a vyznamne se nam vsem od te doby zlepsila kvalita zivota. Pote jsem ji kojila uz jen pres den a na uspavani, prijala to dobre, nebyla z toho nijak zmatena ze jednou ma mliko, jedno ne. Samozrejme nedavam to jako univerzalni navod, spis to beru tak ze jsme meli stesti ze toto u nas klaplo. Myslim ze nejhorsi je to kdyz matka chce odstavit, ale nevydrzi ten plac a tak povoli a zase nakoji, pak zas to zkusi, ale zase to nevydrzi a povoli, z toho asi to dite ma uplny chaos. Proto si to musis nejdriv ujasnit sama v sobe a byt storpocentne presvedcena ze nocni kojeni ukoncit chces.
Kamaradka treba odstavila neplanovane tak ze odesla na asi den a pul pryc a kdyz se vratila, syn uz se neprisal, jakoby na to zapomnel (byl ale mladsi, cca 10 mesicni). Ji to nijak extra nevadilo, akorat par dnu musela mliko odstrikavat
Já optimistická nebudu. Když jsem se v tomto stavu taky pokoušela o odstav, nevyšel. Řev se každou noc zhoršoval a prodlužoval, nakonec se Rosťa odstavil samovolně až o čtvrt roku později, ale byly mu už dva.
Zuzuli Já jsem si tu nedávno pochvalovala, jak se u nás zlepšilo uspávání i noční spánek. Tak to prosím trvalo asi týden a pak hopem zpátky. To celonoční dumlání tu trvá už několik měsíců přesně od doby, kdy začaly růst zuby. Radu bohužel nemám, ale moc ti přeju, ať se u vás situace rychle zlepší, moc dobře vím, jak je to na houby. Dost na sobě vidím, jak moc mi to ovlivňuje náladu a celkovou (ne)pohodu přes den.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY