Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 10:20

I nas spani taky na nic. Starsi odmita usinat sam, vyzaduje, aby tam s nim nekdo byl, dokud neusne. Ze pry se boji. Je mu skoro sest a ja nevim... Muze se fakt bat, i kdyz ma rozsviceno a ja jsem prakticky par metru od nej, ve vedlejsi mistnosti s otevrenyma dverma? Je to nejaky regres, zda se mi. Takze ho mam nalezleho az do jedenacti vedle sebe, cist si poradne nemuzu, film nemuzu. Do toho se zacal budit ten mladsi, takze spime vsichni v jedne posteli a ja to fakt nedavam, jsem typ, co potrebuje spat v klidu. Uz me to stve, starsi nas chodil v noci okopavat az skoro do 4 let, pak se to srovnalo. A ted zas, a pridal se mladsi.

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 10:22

Gatita nám lezla starší do postele až snad do druhé třídy. Říká se, že dokud jim nezačnou padat zuby. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 10:27

Gatita muj mladsi bracha chodil za rodici do loznice asi do 10-11 let. V polospanku tam dosel, lehl si napric k jejich noham a spal, rano tvrdil ze si vubec nepamatuje jak se tam dostal. Pritom jsme meli vsichni 3 sourozenci spolecny detsky pokoj, takze nikdy tam nebyl sam

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2021 10:36

Gatita starší podle mě už zapomněl, že dřív usínal sám. Jak mají společný pokoj, zůstáváme tam večer kvůli mladšímu, ale starší už to asi bere jako normu. Zrovna on ale usne deset minut po zhasnutí, mladší straší třeba i tři čtvrtě hodiny. Teď se snažím ho naučit usínat samotného po obědě, ale je to větší oříšek než se starším. Musím mít nějakou výmluvu, třeba když zapípá minutka, odejít můžu. Klidně bych ho uspávala dál, ale přijde mi, že ho ruším, beze mě usne rychleji.

A nemůžeš teda se starším počkat než usne ve své posteli a pak prostě odejít?

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 10:40

Evaeva jo, casto to tak delam, ale jemu trva nez zabere, kolikrat se tam v deset jeste mele...a ja tam vytuhnu s nim. Pak se probudim pred pulnoci jako prastena palici, doma mraky nedodelku, proste zabity vecer. A jako bonus nemuzu pak zabrat ja, kvuli tomu vecernimu slofiku. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 10:58

Gatita starší sa tiež boji, sám nezaspi a ak sa v noci zobudi, plače od strachu. Tak spí s nami v izbe a už mi to ani nevadí. Našťastie ich už uspavam oboch naraz a zvykli si, že pri tom cumim do mobilu alebo kindlu. Ja musím, inak by som buď zaspala alebo bola nervna, že nechcú zabrať. Sambo ten vytuhne vždy ale on nemá problém spať do rána alebo ak ho zobudím, byť dve hodiny hore a zase hneď zaspať. 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 11:04

ziginka continuity mnum dzizisketa Len ona celkem dobre spala v noci uz jako novorozene, to ale usinala az tak v jedenact, kolem roku to bylo horsi a casteji se budila, ale vzdycky stacilo nakojit, dat dudlik a spala dal. Pripadne jen dat ten dudlik. Kdyz oslavila ctrnact mesicu, nemela jeste ani jeden zub, vcera mela sestnact mesicu a zubu ma sest, dva bych rekla uz komplet venku, zbytek prorezany. V te dobe taky zacala chodit a jak se unavi, tak usina kolem osme. Za ty dva mesice mela nekolik dobrych noci, kdy se vzbudila jednou, napila a spala dal, klidne i do osmi. To je uplne bozi. Vzdycky me ta jedna noc nejak doda energii na ty dalsi priserne, co nasleduji. Jinak bezne v noci nespi, place, budi se kazdou chvili, obcas ja ani nestihnu usnout a je zase vzhuru, chce kojit, kdyz se ji po case snazim odpojit, tak rve a jedeme nanovo, ne tedy vzdy, tak dvakrat za noc se napije, odpoji, prevali se k sobe do postylky a usne. Ja jsem nevyspala, mala cele dopoledne protivna a uplakana, jak je taky unavena. Pak usne po obede prumerne na dve hodiny a odpoledne je zlata. Zkousela jsem ji dat parkrat nurofen, kdyz se prorezavaly jednicky a bylo to lepsi, ale zadny zazrak se nekonal.

Osciluju tak trochu mezi "mam toho uz fakt dost, je dost velka na to se v noci nekojit" a "je mi ji lito, ze ji asi hodne boli ty zuby, sama by chtela spat a nemuze" 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 11:09

Zuzuli ehm a ja este pridam nahlad aj z druhej strany, syn sa uplne od kojenia odstavil v necelych 11 mesiacoch, v noci potom uz mlieko nepil a teda kvalitu spanku to nezl psilo, dokonca sa to potom este zhorsilo. Pred tym ako som prestala kojit som skusala 2x prestat kojit v noci ale vzdala som to, nedokazala som tie prerevane noci vydrzat, na rozdiel od kontrolovaneho placu reval kazdu noc rovnako, vobec sa to nezmiernovalo.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 11:15

Zuzuli a este ma napadla jedna vec, presne v tom veku v akom je tvoja so mnou syn zacal v noci mavat. Nevedel sam zaspat, primprechode z jednej spankovej fazy do druhej sa zobudil a chcel ako pomoc pri zaspavani mna. Na mne zaspal hned, ako som hompolozila do postielky, ro 20 minut sa zobudil a zacal revat a volat na mna. Muza neakceptoval, len mna. Musela som na neho ist s metodou kontrolovaneho placu, lebo takto bol hore za noc aj 20-30x a ja som bola hore s nim a mala som uz problem fungovat pri uplne zakladnych veciach. Pri tom kontrolovanom placi sa to po 3 nociach zlepsilo a na nejaku dobu zacal spat celu noc. Potom teda prisli nocne mory a nicne desy a to trvalo skoro doteraz, ale tam som si ho iz bravala k sebe do postele, strasne sa kvoli tym snim bal v izbe a uz tam nezaspal.

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 11:22

DrowRanger ona spi s nami v posteli, svoji postylku ma bez bocnice prirazenou vedle ni. Obcas do ni sama odleze a spi v ni, nekdy spi u nas celou noc. Vzdali jsme spani ditete oddelene pred par mesici, kdy mela separacku a spala jen nalepena na me, pri pokusu ji odlozit do postylky byla okamzite vzhuru. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2021 11:35

Gatita jo, to je blbé, když usíná tak pozdě. 

Online continuity
43576 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 11:47

Zuzuli jak tě tak čtu, ja bych to noční kojení utla. Je už velká, v noci spát potřebuje a vidíš, že ani ji to nesvědčí. Pokud se bojíš, že vymeknes, domluv si spaní na 1-2 noci mimo byt. muz zadne prsa nemá, tato diskuze úplně odpadne. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. srpna 2021 12:19

Zeptam se asi dost blbe. Ale zkusim to. Syn ma za par dni rok a pomalu koncime s kojenim. Tak nejak prirozene a postupne. Cca mesic kouim rano a vecer pred usnutim. Ted posledni tyden vetsinou usina uz bez kojeni, jak je unaveny z toho chozeni a hrani. Zajem o kojeni, ze by se na me sapal nemel nikdy, kdyz nabidnu da si, ale neiniciuje. No a ted mi prijde, ze ten zajem uz moc ani nema. Pres den ji dost mlecnych veci jako jogurty, zakysana smetana atd., ale umele mleko nedavam. Tak jestli to staci? Jestli preci jen neco nedavat? Pres tyden ma treba 3xvecer mlecnou kasi, to je tak vsechno jidlo pro mimina. Dik

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. srpna 2021 12:23

Jos moji kluci jedli úplně stejně. Umělé mléko nikdy ani nechtěli, dostavili se v 15m. Ze začátku jsem jim dávala víc mlíka do té kaše. Na internetu najdeš, kolik mléčných dávek má mít, počítá se nejen mléko na jogurt, ale třeba i sýr. Starší syn to snědl skoro jen v jogurtu. Od 18m jsem jim pak dávala normální kravské mléko, ale vypijí maximálně deci denně.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 12:40

Jos staci bohate, rozhodne nemusis davat UM

Offline Karja
44908 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 13:10

Jos Umělé mléko bych nedávala, ani ti ho asi nebude pit. Moje doktorka říká, ze od roka se může dávat kravské mléko, tam jestli ti to přijde málo můžeš dávat ráno nebo večer.

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 13:32

Zuzuli

Rosťa měl tohle období v zimě, to bylo strašné, i jsem si na to stěžovala tady. U nás to spravil vážně až ten čas, musel si tím projít a do celoročního spánku dozrát. A rozhodně není pravda, že už by se v tomhle věku nepotřebovaly kojit. To je blbost. Pořád jsou to maličké děti a bohužel tohle si zrovna rozhodne každé dítě individuálně, asi jako kdy se naučí chodit, kdy mluvit, kdy na nočník... Rozhodně můžeš noční odstav vyzkoušet, ale buď připravená, že to nemusí vyjít. 

Offline Kokoska
35156 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 13:34

dzizisketa celorocni spanek by myslim nektere zoufale matky braly

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 13:36
Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 28. srpna 2021 14:29

dzizisketa ja prave presvedcena nejsem. Zase jsem od rana vymekla, presvedcena jsem byla asi ve ctyri rano I proto, ze porad vsichni resi, jak je mala mala a jak ji mam vykrmovat, aby pribrala a rostla, tak mi prijde divne ji na skoro 12 hodin odeprit mliko, protoze by se uz nemela v noci kojit.