Potrefenáhusa souhlasím
Vše o těhotenství a dětech
Garfie cetla jsem o tom clanek nekdy o vikendu a od te doby mi to vrta hlavou, vubec nechapu co ty lidi k tomu vede. Podle mne nici synovi detstvi a svoje zivoty take. Ale dokument jsem nevidela, mozna po jeho shlednuti bych pozmenila nazor...
Garfie No, i kdybych věděla, že to je jediný způsob jak zajistit dítěti v životě úspěch, tak bych se nezvládla tolik tomu obětovat. Jsem obecně málo ambiciozní :o)
DruI tak hlavně co je to úspěch, ze jo
Potrefenáhusa Taky fakt.
Já se přiznám, že jsem měla období, kdy jsem rodičům trochu zazlívala, že nebyli při naší výchově ctižádostivější a trochu víc nás nepostrkovali k využití našeho potenciálu, ale nakonec jsem stejně dospěla k názoru, že můj nedostatek ambicí vyčnívat nad ostatní je spíš záležitost vrozené povahy než výchovy.
Mrakoplas ja som malú zatiaľ nahlásila na lezecký krúžok. Niežeby sme ju nevedeli naučiť liezť sami, ale som chcela, aby išla medzi decká. Ďalej som nepatrala, čo tu všetko je, ale taky Klub ochrancov prírody, to by sa mi moc páčilo. A snáď aj jej, ale na to bude ešte malá.
DruI Potrefenáhusa mnum 711990 Sdílím všechny vaše pocity, ale úplně přesně! :-) Já včera koukala na rozhovor s tou režisérkou a ta mě trochu rozvrtala, protože se k tomu postavila podobně jako DruI -možná to není špatné, ale já na to nemám. Shodou okolností má doma stejně starého syna, takže to pro ni muselo být o to zajímavější.
Jsem hrozně zvědavá, co s tím klukem bude dál, škoda, že to není časosběr. Moje švagrová je typ, který kdyby o tomto způsobu věděl a měl vhodnějšího partnera, možná by k výchově takto přistoupil. Už tak mi připadlo, že jsou její kluci příliš vedení, jednou mi i při nějakém rozhovoru o budoucím životě řekla, že se snaží jím "vymýt mozek" (v nadsázce teda, ale stejně). Zatím jsou na prahu dospělosti, vypadají spokojeně, mají spoustu kamarádů, holky, jeden studuje vysokou v Utrechtu, druhý aspiruje na klavírního génia....asi budeme v rodině loseři!
betsey no ale vy leziete, však? Tak to je super, budetr moc spolu. My nelezieme nikto, krúžok tu na to máme ale syn sa hrozne bojí výšok, takže týmto smerom ísť nemôžeme :))
Já dneska přemýšlím, že kdybych byla v domácnosti, tak by to bylo pro všechny super.
Syn jde od 14.9. do první třídy. Od 1.9. bude chodit na celý den do družiny, potom už jen po škole. Děti se tu musí 2x týdne testovat při příchodu do instituce a pak bude ještě celý den trávit v masce. Kdybych nechodila do práce, mohl by trávit prázdniny doma a pak by nemusel sedět x hodin ve škole a pak ještě v družině v masce. Doma by to nevypadalo jak po výbuchu.
Taky lehce chytám nerv z toho, že školka dcery otevírá v 7:30 a syn aby byl ve škole, co je odtama 15 minut pěšky dle Google Maps, tak v 7:45. Asi holku budu házet do školky přes plot, až poběžíme kolem.![]()
Já vím, že to půjde, jen to na mě dneska nějak padlo.
Garfie tu mieru je fakt asi ťažké odhadnúť. Naši na to tiež piekli a k ničomu ma neviedli, oni teda nemajú žiadne koníčky doteraz. Ale aj školu som si vyberala systémom, že strednú podľa toho, kam išli moje kamošky a vysokú podľa toho, čo som mala najpohodlnejšie. Niekedy mám pocit, že nič neviem robiť poriadne a keby ma naši trochu viedli, nebolo by na škodu. No ale ťažko povedať, keďže z druhej strany som to nikdy nezažila
Mrakoplas jaj, no tak to je jasne, ze keď sa bojí výšok, tadiaľ cesta nepovedie ![]()
Garfie :-D:-D Tak dobře je asi vedla. To jsou ti hladovi viď. Jako já bych na to neměla, když jsem sama loser, jak jako povedou někoho aby nebyl? Prostě když sama nic neumím, jak bych to jako dělala:-D:-D. Sambo ten je ještě vyloserovanejsi, ten je nadanej na jazyky a denně čte něco v angličtině nebo spanelstine, ale už několikrát řekl, že s jazykama to rozhodně u holek nebudeme přehánět, aby mu prej někam neodjely a občas tak nahlas přemítá, s kým to tady na vsi pak dají dohromady:-D:-D. Chudinky.
betsey Jj tak přesně to bylo s našima i mým životem:-D. Ale tak asi si říkám, že prostě stejně nemám tu povahu a žádnej talent, tak to vezmeme střední cestou života, stejně bych k ní nějak došla;-)
Karja tak to si vystihla
tiez nemám na to ani povahu ani talent, a keby ma k niečomu nútili, je možné, bola by som z toho akurát frustrovana
Tabea no ja budu za chvili resit neco podobneho. Ne teda se skolou, jen s predskolni tridou. Bude to hrozneho stresu, financne se to jakoby zas az tak "nevyplati", ale furt mi prijde jako mensi zlo nastoupit ted zpet do dobre a prorodinne orientovane prace na pul uvazku, nez za rok za dva kdo vi kam. Ale teda obcas z toho nemuzu spat. Kdyby aspon nebyl ten covid.
betsey Já to mám podobně, naši mi dávali spoustu volnosti, na kroužky jsem chodila, ale když mě něco nebavilo, mohla jsem toho nechat, takže třeba jsem tak přestala chodit na němčinu-ale kamarádka, co chodila se mnou má dnes státnice, já umím tak akorát pozdravit....Ani ke studiu mě úplně nevedli, taky jsem to pořádně flákala, vystudovaný obor nedělám, přitom kariéru jsem měla nastartovanou hodně dobře, pak jsem se trochu stáhla kvůli dětem a teď ambice prakticky na nule, ale někdy je mi to líto. A to jsem se přivdala do tak strašně ambiciózní rodiny, až to hezké není, takže občas mám trochu komplex.
Karja Chaha, to s těma jazykama je dobrej poznatek, to můj muž taky řekl kamarádovi, který nás tlačil, abychom vozili děti do Brna do anglické školy...že nechce, aby se mu odstěhovaly na druhý konec světa!
Oni zase ti lidi, o kterých je film, říkají, že z něj nemusí mít já nevím...třeba sportovce nebo top managera....že kdyby chtěl být třeba kuchař, tak ok, seženou mu stáž u toho nejlepšího kuchaře na světě, prostě takhle. Aby dostal co nejlepší podmínky pro to, co si vyber...(říkají, jaká je praxe, těžko říct). Ale pak jsem se docela bavila, když ten táta někde říkal, že mají se ženou spor-on by ho chtěl učit doma, žena chce, aby chodil do školy-no vůbec se jí nedivím!!!! ![]()
Garfie privdanie do ambicióznej rodiny musí byť teda ťažké. Ja som sa našťastie privdala do rodiny, kde som za hviezdu ja, už len tým, že dokážem kamkoľvek od šoférovať ![]()
Ale ta stredná ma celkom mrzí doteraz, išla som na takú malú, nezaujímavu školu, kde napríklad ani nebola možnosť vybrať si z niekoľkých cudzích jazykov a celkovo sa tam nič nedialo. Čiže aj keby som žiadnu dieru do sveta neurobila, na lepšej škole by aspoň ta škála skúsenosti bola zaujímavejšia
Garfie Ono to půjde asi nejdřív do kin, že? Zatím jsem o tom jen četla a jsem zvědavá, až to uvidím. Myslím, že k tomu musí mít dítě předpoklady se takto nechat ovládat. S naší dcerou si to vůbec nedovedu představit. Určitě je to výchovou od mala, ale některé věci si myslím, že jsou náturou.
Já to právě občas v určitých životních etapách u dcery řeším. Jak moc na něco tlačit a v čem jí nechat volnou ruku. Ona třeba má úplně bez svého přičinění výborné výsledky ve škole. Ale jakmile zjistí, že to není povinné, odmítá udělat cokoliv. Olympiády apod vracela prázdné papíry. Celou dobu nad tím seděla a přemýšlela si o svém. Už jí to ani nedávají. Mně to přijde škoda, ale měla jsem to podobně. Akorát já jsem si nedovolila to neudělat, když už mi to dali. Tohle má po muži tu "drzost". Takže jí vlastně chápeme oba. Aspoň poslední dobou opustila plán, že školou po základce končí, protože není povinnost mít vyšší vzdělání ![]()
notna Hahaha, vrátí prázdnej papír, no tak ta si bude vědět rady sama i bez vás;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY