Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
11007 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 10:27

Potrefenáhusa to triedenie so urobila teraz v rámci vybalovania po dovolenke, ale ja to robím rada a doniesla som do školy obrovskú tašku vyradeneho oblecenia, mám viac kolegýň s malými chlapcami. 

Offline MPLee
3066 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 10:29

Potrefenáhusa jo, to je super. My právě pak ty nerozebrané věci posíláme všude možně. Dětské do pěstounských skladů a samoživitelkám - podle tpho o co si konkrétně napíšou. Jenže právě třeba loni psali hlavně o velikosti 134+ a to nezbylo. Moderní dámské a pánské chce i jeden středočeský dětský domov, pak si jezdí vybírát perzonál z místního domova důchodců pro klienty... tak mě to těší, že se ty věci ještě znlvu využijí a neskončí v kontejneru. Jen teda jak všechno darované přebíráme a vyřazujeme to oprané a děravé, tak se mi pak o hadfech ještě 14 dní zdá

Evaeva já si tu už navrhla i reuse point. Návrh v participativním rozpočtu vyhrál a už pár měsíců funguje

Offline MPLee
3066 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 10:59

A teda silně jsem podcenila objednávání do PPP. V Praze nás nevezmou, protože dcera chodí do školky tady a tady je čekačka 5-6 měsíců

Offline Malenge
4899 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 10:59

MPLee počkej, vážně? Ty bys měla někoho, komu bych to mohla někde v Praze předat? To by bylo super. Ja to vecer doma zkontroluji, podívám se, co tam všechno muž naházel a napsala bych ti SZ? Jsem ale přesvědčena, ze ty veci budou ok...

Online Karja
45145 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 10:59

MPLee Nás vzali na okrese kdysi cca za měsíc, tak držím palce;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:54

MPLee ty jseš hustá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:57

MPLee v Praze je ta čekačka taky delší. A hlavně nechápu ten systém. Chtěla jsem objednat syna, psala jsem jim v červnu, že začátkem dalšího školního roku. Přišla mi odpověď, že do konce školního roku mají plno a ať napíšu v záříTak jsem zvědavá, kdy ho objednají. U nás je to teda jedno, ale už mohl být objednaný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 11:59

continuity ségra pořád roste, takže vyřazují a vyřazují. I se jí mění vkus. Dávám to švagrové a pak se mi to zase vrací. Doufám, že už to brzy půjde k ségře

Online barbucha blogger
36437 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:14

MPLee 

To je zajímavý. Když jsem nabízela věci do dětských domovů apod., pěkný oblečení ale i hračky včetně kufru Lega, koloběžky, kola, pěkný drahý encyklopedie atd., tak na mě koukali jak na obtížný hmyz a všude žádali jen peníze, jestli teda jako chci udělat dobrej skutek

Offline Pinot Noir
30267 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:38

barbucha když oni tady v těch zařízeních těch hraček, her a vybavení mají opravdu hodně, a to i úplně nové přímo od výrobců, nebo řetězců. A třeba oblečení, byť sebekrásnější, nemají např. v tom Klokánku kde skladovat v takovém množství. Drží od každého velikosti základní sadu, kdyby přivezli policajti dítě zabalené v dece, ale nemají žádné sklady, kde by toho mohli držet víc. Proto vždycky poptávají konkrétní věci konkrétní velikosti. 

Offline Potrefenáhusa
39254 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:39

barbucha zrovna detsky domovy mi prijde, ze ty hmotný věci dost maj 

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 12:59

MPLee myslim, ze vaše horská obec musí být nadšena, že jste se tam přistěhovali. Takoví super tahouni a inovátoři.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:04

barbucha tyhle věci spíš berou pěstounské sklady. Nebo charita.

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:16

Ja, poté, co jsem se tu poradila, jsem se osmělila a kontaktovala dětský domov v pidiměstě na vysočině. Oblečení od 134 chtěli, tak jsem tam už 2x byla. Loni o prázdninách jsem koupila i pěkný pastelky, tužky a další věci do školy. Letos jsem měla v aute zrovna nový fotbalový míč, tak jsem ho tam taky nechala. To jsou takový spotřební věci, co jsou třeba pořád. Ale viděla jsem, že tam na chodbě staly tašky s plyšákama, co tam někdo donesl. Je to malinký domov, skoro na vesnici, tak třeba nemají takový přísun věcí, jak ve větším městě. 

Offline Tabea
8452 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:31

Teď jsem koukla do emailu azrovna mi tam přistál email od Patrona dětí. Shání příspěvky pro spoustu dětí na výbavu do začátku školního roku. Přiznám se, že když čtu, jak otec pracovat moc nemůže ze zdravotních důvodů a matka je na rodičáku se 4., 5., 6. dítětem, tak mám chuť ty rodiče popadnout a pořádně s nima zatřást. Chudáci děti, co se narodí tvorům, co sekaj děti jak Baťa cvičky, aniž by je dokázali byť jen základně zabezpečit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:35

Tabea plyšáky prý chtějí záchranné složky a taky psí útulky. Jinak jsou tím asi všude přehlcení. 

Offline Malenge
4899 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:43

Evaeva to je pravda s těmi plyšáky v útulcích pro zvířata.

jinak já věci vozím do skladu pěstounů, včetně třeba kočárku, ale mám to jednak  dost daleko, je to výprava, a naposledy jsem tam byla svědkem celkem nepříjemné scény, kdy tam naběhlo několik mužských členů romské rodiny a začali se dožadovat všeho možného dost nevybíravým způsobem (bylo před Vánoci), a to včetně pro děti zabalených dárků a velkých spotřebičů - sušičky, kterou tam zrovna někdo dovezl. Manžel organizátorky už vypadal, že je bude muset vynést v zubech. Pak se mi omlouval a říkal, že už se chtějí vrátit jen k těm pěstounům, že za covidu podali pomocný prst sociálně slabším a teď už nemají půl ruky... že už je to unavuje.

Online continuity
44174 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:46

Evaeva

Teď jsem našla článek, že záchranné složky plysaky taky ne, prý musí k nehodě nosit čisté věci, takže plyšáky se pro ně dělají někde v chráněné dílně. Že to byla n jaká dezinformace. 

Drobnější hračky jsme zkraje dávali příbuzné, co má dětskou ordinaci, ale ta už byla časem taky úplně zavalená kinderbordelem. Prostě je těch krámů všude moc. Lepší je to vůbec nepořizovat než doufat, že někomu svoje přebytky poskytnu a ten bude jásat nadšením. 

Já měla problém udat i společenské hry v dobrém stavu (kompletní a v zachovalých krabicích). 

Offline notna
9659 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:47

barbucha Mám stejnou zkušenost jako Tabea Dětské a azylové domovy v Brně nechtěly použité ani nové oblečení a hračky, kočáry apod. nebo se tvářily velmi neochotně. Ale už pár let vozím věci po dceři do dětského domova v menším městečku a tam jsou rádi. Ale vždycky tam zavolám, řeknu zhruba velikost a druh oblečení. Mají malý sklad a berou podle aktuálních velikostí dětí. Tam jsou vždycky moc rádi. I jsme tam párkrát vezli nějaké přebytky ovoce. Podle mě ve velkých městech mají těch sponzorů hodně.

Offline Myrtila
5622 příspěvků moje polička 26. srpna 2026 13:58

My občas dovezeme něco do skládku pro pěstouny a rodiče v nouzi, ale vždycky si předem řeknou na fb, co zrovna potřebují - mají skládek, nekecám, asi 4 m2, tak berou jenom to, co opravdu potřebují. Vezla jsem tam třeba i nespotřebované plenky nebo nenačnuté kojenecké mléko, co jsme nakonec nepotřebovali. 
Jinak nedávno jsem dělala čistku u tchyně, máme tam jednu skříň jako takový soukromý swap dětských věcí mezi nejbližšími příbuznými, a spoustu jsem toho rovnou vzala do kontejneru, těch všech dětských věcí je tolik, že s flíčkem už to nikdo nechce.