Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:06

ted docitam,ze uz radila kytku Kokoska :-)

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:08
Reakce na Zarinya:

ice kdyz ji moc neznas tak co treba peknou velkou rezanou kytku?

ta snad potesi kazdeho a zaroven to jednou zvadne.

mimco nevim a masaz by me taky nepotesila.

​Nejlepsi tip vazne, a pro mimco klidne nic, kdyz nad tim premyslim, tak bych ve finale byla radeji, kdyby nikdo nic nenosil, protoze uz jsme to bude meli a nebo se nam to nehodilo. Nepocitam darky od blizkych, kteri se uz teda trefili nebo domluvili, ale takove ty od kolegu a tak. Ted tu mam akorat krabici veci, co bych si nekoupila a je mi blbe to vyhodit. 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:09

ice já miminam nosím takové ty edukatovni plyšové hračky, co různě šustí. Dětem se to libi, moje měli každá ty plyšáky dva. To snad nemůže nikoho uraziť a když se to jo nehodí, lze to posunout jinému miminku dál. 

Offline Malenge
4859 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:11

Zuzuli nijak špatně to nemyslím, ale jsi první, u koho slyším, že by pro ty velké pleny nenašel využití . Vůbec za ně nelobuji, ale přijde mi, že to je věc, pro kterou se využití najde vždycky, i kdyby to mělo být třeba taková blbost, že ji položím k vaničce, když se dítě koupe, abych pak neměla potopu nebo si měla do čeho utřít ruce, nebo s ní utirat stůl, cokoli. Pro někoho "cizího" mi to přijde mnohem lepší než cokoli speciálního pro miminko od dudliku, kousatek, bryndaku apod. To všechno má jeden účel a na nic moc jiného to využitelné není (ještě tak na hraní). 

Offline Malenge
4859 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:17
Reakce na Zuzuli:

ve finale byla radeji, kdyby nikdo nic nenosil, 

​a to je naprosto přesné! To není žádná rozmazlenost nebo nevděk, ale musela jsem už návštěvy začít prosit, ať klukům nic nenosí, protože skoro každý má pocit, ze jako nemůže přijít jen tak, tak donese třicátý bagr a osmdesáté autíčko a to prostě nechceš. Já nosím spotřební věci. Jídlo nebo omalovánky

Online Jos
příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:18

Ja se teda priznam, ze me i bylo trapne, kdyby mi nekdo dal tady tu zminovanou kombinaci velka rezana kytka+poukaz a neco "vetsiho"pro dite. Ze od nej kamosky asi ok (a s tou si davame vetsinou max lahudkove syry a dalsi dobroty navzajem). Ze by mi to prislo tak nejak moc a zavazne, ze priste se musim nejak predvest ja. Mozna je to ale jen muj problem. 

Online Potrefenáhusa
39012 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:26

Zuzuli já jsem blici dite taky neměla, takže jsem se bála, ze mi ty obyc starý časy budou lezet ladem, aĺe teď jak ji sama jako když jsem nasla, utiram tím všechno a spotřebu mám velkou 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:28

Zarinya a spol co jste navrhly kytku, my kytku vozime pokazdy jako proste vstupni darek :D takze ta bude taky. nejaky hracky taky koupim. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:34

ice Pro miminko bych koupila lego pro nejmenší, asi nějaké zvířátkové Duplo (kupovala jsem Primo, které se už nevyrábí), nebo tu šustivou hračku jako radila continuity . A holčičkám jsem kupovala nějaké šatičky ve velikosti cca na rok, většinou to byly jejich první šaty, tak to u u maminek mělo taky úspěch.

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:44

Ja dostala parkrat tricka nebo saticky na lezici/lezouci mimina. To je fakt na nic, nekupovat!

Online Potrefenáhusa
39012 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:44

Emi naší je 14m a jeste nechodi, saty se hrozne pletou u lezení po čtyřech, saty užije nejdriv příští jaro, skoro dvouletá 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:49

Emija jako matka chlapecka bych rada dovalila celou satnu saticek :D, ale ono to asi pro mimino fakt neni prakticky. to ji nakoupim az bude vetsi a treba paradnice a bude z toho mit trochu rozum.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:49

Mne vsechny plysovy a sustivy hracky spis vytocily:D ale myslim, ze je lepsi koupit neco pro vetsi, treba Duplo nebo nejaky leporelo. Nebo takovy ty cernobily karticky. A matchstick kousatko se u nas zaclo vyuzivat ted, kdyz rostou stolicky. 

Jinak ja obvykle davam nejakou tu hezkou plinu, knizku nebo zavinovaci body z Lindexu ve vel.68, tj. ne uplne na novorozence.

Online Potrefenáhusa
39012 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:55

U toho dupla mi přijde fajn, ze si člověk muže dobře vybrat tu cenovou relaci 

Offline Zuzuli
3861 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:57

Potrefenáhusa s tim souhlasim. Dokud mala nechodila, byly saty spis pro zlost, porad se do nich motala pri lezeni a rvala. A na lezeni v kocare mi prisly pro mimino zbytecne, proste proc, kdyz muze mit body a kalhoty. A ani nevim, jestli by me potesily prvni saticky dle vkusu nekoho jineho. Zatim vedeme jen jednobarevne jednoduche bezove, zlute a vinove.

Jak to tu tak ctu, jsem strasne nevdecna ale zase me vazne nikdo neurazi, kdyz mi neda darek. Naopak to ocenim

ziginka ja malem loni dostala na dvoumesicni mimino s velikosti 50 dzinove saty s laclem a pod ne v sade ruzove tricko. Nastesti tchyne poslala prvne fotku, ze se ji moc libi, tak jestli je ma koupit. Radeji pak koupila body, co se fakt nosila. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 19:58

Myslím, že pro miminko by byl fajn montessori úchopový míček, ty se dají uplatnit i jako dekorace a imho si ho v určitém období oblíbí všechna miminka. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 20:02

Potrefenáhusa Máš pravdu, ta velikost na cca 1 rok někdy nemusí vyjít na dobu, kdy už dítě chodí a na dobré počasí k tomu. Záleží na výrobci, na jeho číslování i na velikosti dítěte. A taky je potřeba vybrat dobrý střih. Dcera měla šatičky s raglánovým rukávem ve velikosti na rok až 18 měsíců, pak je nosila do školky jako tuniku a pak do školy jako tričko. A vám by se šaty možná mohly hodit už v 18 měsících na vánoce.  

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 20:03

dzizisketa to je dobry tip,asi koupim pro Marcela.:-)

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 20:05

ice Jasně, šatičky můžete koupit i později. A opravdu jsem nemyslela šatičky pro miminko, ale pro chodící dítě.

Online Karja
44912 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 20:13

ice Kup ji nějaky dobrý čokolády, hodně čokolád:-D. A to co navrhuje Kokoška ten poukaz na nákup kosmetiky je taky hrozně fajn. Člověk si udělá radost, dopřeje si ale nestojí ho to zadnej čas ani plánování. A miminku bych bud koupila Duplo, nebo já jsem třeba dostala takovej pěknej klip na dudlík od Elodie details, což bych si sama v životě nekoupila, takže mě vlastně potěšilo cokoliv hezkyho, co bych sama vyhodnotila jako drahou zbytecnost:-D. V tom samém duchu třeba bodycka na roční dítě z Lindexu, nebo šat na příští rok, tam mají pěkné vzory a jsou takové lepší. Ale to záleží, no, já měla samé takové obyčejné věci ani jsem ty pěkne tehdy moc neznala, takže něco takového jako fakt ,,cute,, mě vždycky potěšilo, ale někdo to má jako takovej standard, tak ho to extra nevytrhne.