Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:42

Karja a ona rve ako že sa jeduje/nervaci? A robí to len u vás či aj u iných? Sorry, že sa pýtam ako dement ale mňa by fakt zaujímalo čo jej u vás doma vadí, či je také exteriérové dieťa alebo sa jej nepozdávajú farby na stenách alebo čo :))) 

U nás má stále zaseky a revy za každú blbinu starší, mladši sa vždy ukľudní vidinou nejakého jedla , Holt má svoje priority. Ale teda zo staršieho som už tiež riadne na nervy občas. A jak sa furt hádajú o nejakú vec, tak ho mladší začal hryzt .

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:46

Karja To je super! A vzácný, řekla bych. Anebo jsem nevděčná hydra.Ale to oblečení od tchyně, to je taky super story. My jsme nic nepodědili a možná je to dobře.

Třeba ten klip na dudlík, ten by mě asi štval, protože naše dítě dudlík nikdy nechtělo, takže kdyby byl ten klip zvlášť krásnej, štvalo by mě to snad o to víc.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:47

Len Já si vetsinu připravuju večer, takze ráno za mě vetsinou už vaří jen sporák nebo trouba;-). Jako ona asi jak je starší, tak je mi to řvaní asi protivnejsi, že nějak když ji člověk vnímal jako mimino, tak to bral, teď je to už holčička a to je úplně fakt nervy drásající. Ale četla jsem teď nějaký článek o bývalém vojakovi, co vzpomínal na zraněné děti za války a že má posttraumatickou stresovou poruchu, která se spouští při dětském pláči a že teď má tříměsíční dítě a že ho to doslova privádí k šílenství. Jako to musí být peklo, fakt peklo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:48

Len starší syn ochotně jedl miminkovskou stravu, takže až do dvou a půl let přes týden jedl zeleninu na páře, podušené maso a přílohu. Zní to nezajímavě, ale nakonec to měl pestřejší než teď, střídala jsem různé druhy masa a zeleniny, přílohu dostával třeba i pohanku, kterou mladší ještě nechutnal. A příprava zabrala chvilku.Nevýhoda teda byla, že pro sebe jsem vařila zvlášť, ale to jsem dělala až když spal a docela jsem se odbývala. Teď vařím oběma normální jídla, kolikrát kvůli tomu nejedeme dopoledne vůbec ven, protože nestíhám. Nejrychlejší je ryba z trouby a pečená zelenina, je to i spolu s vajíčkem na tvrdo nejoblíbenější jídlo.

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:50

Mrakoplas Nevím, jak Karja, ale mám doma podobný kus. Podle mě syn potřebuje neustálý přísun podnětů, doma má jen okoukaný prostředí a matku (a kočku, ale  ta mučení nevydrží dlouho).

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:50

Karja jak ja ti rozumim. Hele a chces si poslechnout, jak se u nas prave ted jeci? Des bes, uz jsme precetli milion pohadek, psali na zada, povidali...v devet jsem se pokusila nenapadne vyplizit a od te doby krik, zastavy dechu, svijeni na koberci, vlajici nudle. Uz jsem nevedela co, tak jsem sla vedle, ja teda tu nehu v techhle momentech taky vykresavam horko tezko, jestli si budes pripadat min hrozne;) 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:54

Len nejses nevdecna hydra, nektery darky sou proste zoufaly. Ja jich dostala jen par - v praci a od vzdalenejsoch pribuznejch, ale muselo to hned do popelnice. Umelohmotnej plysak s umelohmotnou dekou, blefuj:D nejlepsi darek dostal sambo od kolegu v praci, poukazku do Chodova, kde jsem si za to nakoupila v COSu

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:56

Evaeva Já právě taky synovi vařím pestře a myslím i chutně, ale sebe trochu odbývám, musí to být skoro bez přípravy. Jak nemá stoprocentní pozornost, spouští ječící mód a já na to nemám nervy. Jako jo, je ještě malej a uklidňuju se tím, že je to jen období, ale moc mě to teda nebaví (nejhorší je, když svůj oběd nejím zároveň s ním, to pak zhltnu a ani nevnímám, co jím). 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:56

Karja tlapkam a pridavam, ze jsem dneska na Tondu kricela "proc porad rves, nemuzes bejt chvili ticho?" Pote, co vsechno bylo spatne a rval kvuli vsemu. Chtel housku, dostal ji-rev. Chtel banan, dostal ho- rev...atd dokud mi neruply nervy.

Online Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:56

Len my na klipu na dudlik vozime v kočáru nějakou hračku, tuhle to vyhodila někde cely i s tím klipem, krásným dřevěným, tak má teď modrej s nějakým bagrem, protože jinej v deemku nemeli 

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:59

Len Tak bys ho někomu dala;-).

Mrakoplas Ona prostě rve. To je asi nejvýstižnější definice. Ráno se vzbudí, hned na mě leze na mazleni, tak ji donesu do kuchyně, tam udělám snídani a nápoje napůl s ní v náručí a napůl že sedí u stolu. Již po dvouminutach snídaně si vyžádá, že chce sedět mě na klíně, jinak rve. Takže si takhle sedíme, pak chci dělat i další ranní úkony, při kterých teda rve, že chce abych byla u ni, nebo se jí věnovala. Občas teda odběhne k něčemu, ale to je minimum casu. Ovšem jen pouhá moje přítomnost, že bych ji teda pochovala ji taky kolikrát nestačí, začne se různé ošívat a řvát taky:-D. Asi ještě abych dělala nějaké kejkle asi. Venku je hodně podnětů a zábavy a zároveň já tam asi nedělám nic moc jiného než že jsem s dětma, tak ji to asi moc nestve. Tam se zlobí jen když jí něco zábavním/zákazu/chci jít jinam atp.Proste když není po jejím. Pak je jídlo, to jde, ona ráda ji. Pak po poledním spánku, následuje zase čas kdy rve a vyžaduje mě, než jdeme ven a tam je opět spokojenejsi. Ale jít ven znamená něco vc spesl než jít k nám na zahradu, tam taky dost rve. Ona prostě chce podněty a zábavu a moji bezvýhradne zapojení, mi tak přijde. U babičky na hlídání prý moc nebrecela, ale tam měla ten nonstop servis zábavy a toho bratrance, starší děti má hodně ráda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2021 21:59

Len já měla/mám obě děti hodné, i když taky měli období, kdy nesnášeli, když jsem byla v kuchyni;) Ale když seš venku, tak těžko uvaříš, že jo a večer se mi už zase nechce. Obzvlášť v tom období, kdy jsem byla podruhé těhotná, jsem fakt ocenila, že syn nechce kuře na paprice a má rád dušené hovězí a k tomu brokolici a kuskus.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:02

Karja na to, že je mladší a ještě neplánovaná si dost vyskakuje, co?

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:03

711990 Tos mi připomněla, že jsem ty umělý deky dostala dvě.Ta druhá byla v balení s body a hračkou, všechno s Mickey mousem (já tu Disney tématiku vůbec nemůžu). A děsně nevkusný dětský povlečení od mojí babičky.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:04

Len jejda. Jinak ten klip na dudlik je super na kousatko nebo hracku do kocaru, to jeste zkus:)

Offline MPLee
3050 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:05

ice já bych koupila něco pro dítě od půl roku dál. Všichni nosí věci pro miminko a je toho po hromada. Nám se v jednu dobu sešlo 7 oball balonků  Teď kolem půl roku ale už ty miminí hračky nechce a musíme dokupovat. Takže klidně vkládačku, kartonovou krabičkovou věž, duplo, pěkné leporelo nebo pohádkovou knížku. Co mě potěšilo byl krmící dudlík na ovoce, učicí hrneček od Nuk, bryndák s rukávy a  termoska a termo taštička na jídlo. Jinak teda co využíváme od jara denně je skládací pěnová podložka a užili bychom klidně dvě. Něco Takového. látkové pleny taky nemám na co použít. Mám jich asi 20 a stačily by mi 2. Z některých jsem si ušila menší ubrousky a ty mám ráda, ale celé pleny použiju akorát u doktora. Ráda mám jednu mušelínovou velkou z Lindexu a pak bambusovou, co jsem dostala jako dárek. Zbytek už mám připravený pro kamarádku.

edit: Ale nejvíc bych asi stejně ocenila dárkovou pokázku do nějakého dětského obchodu - Ondálek, Feedo, Malvík...  

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:06

711990 No tak já už ji podobne věci říkám dost běžné, nebo si je říkám jako pro sebe. Já teda nez bych křičela tak už jsem spis rezignovana:-D. Já běžne třeba říkám, že je to nejhorší dítě ve vesnici, což není moc hezké. jenže ono to fakt nejde udržet se v zenu, možná kdybych měla jedno, tak bych si víc ofrkla přes to jeji spani, ale takhle je to celodenní směna a těch klidných chvil doma mnoho není. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:08

Karja jako ty ses fakt svata totiz!!!! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:08

Len Nevkusný povlečení bych taky neocenila, ale bodýčka s mickymausem dávám synovi na spaní, to mi nevadí. Na větší dárky k narozeninám a Vánocům máme seznam, takže většina dárků je z něho. Ale třeba teď jsme jen tak dostali takové ty nejlevnější "jako duplo" kostky ještě se slovy "já vím, že kostičky máte, ale chtěla jsem něco klukům koupit." No vzali jsme je ke tchýni, kde už takové mají, co s tím jiného, stavět se z toho prakticky nedá.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:09

Evaeva Ty vaďo, ony jsou prostě jak sambo no, ale ten takhle vyspěl až ve třiceti, do té doby docela držel ,,hubu a krok,,:-D. My jsme tuto fázi ,,snažím se být konformní,, nějak přeskočily. Nejlepší tchýně se mě tuhle zeptala, jestli jsem teda já nebyla taková jako malá! Až mě to urazilo, já byla hrozně hodná, všichni na to dojemné vzpomínají!