Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 09:26
Reakce na Evaeva:

Zarinya neslušný to je, ale zase když jde "pravidelného dárce" tak je škoda, když utrácí za něco, co nikdo nepoužije. Sama nevím, jak takové věci řešit.

​Ale to jsou jeho penize a jemu se to libi a chtel by tim udelat radost....

Ja nemam Problem,kdyz se netrefim do vkusu a on to nekomu da nebo vyhodi,ale nemusi mi to rikat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 09:47

Zarinya ale třeba ta babička nemá peněz na zbyt a já se rozhodně neumím přetvařovat tak dokonale, takže i ona pozná, že se tak úpkně netrefila. Přijde mi to škoda, nic víc.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 09:51

Zarinya Akorat je blby, ze zrovna ty babičky se na to pak ptaj a hledaj to...ale mne fakt vadej asi jen ty úplně nepoužitelný věci, co mi je blby je jít nasypat rovnou do popelnice (a srdce ekologa u toho zbytecnyho smradlavyho plastu fakt place)

plus teda muž tuhle filozofii nesdílí, takže ačkoliv furt nadává na mnozstvi krámů, tak dárky se vyhodit nesmi a pak mi furt cpe, ať vyhodim ty hezky věci, co jsem koupila já  

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 09:55
Reakce na INCOM1:

Karja moc ti teda nevěřím, že bys sprdla toho dědka, ale pobavilo. Mě se minule takovej jeden pokoušel předběhnout v DM u pokladny a taky jsem to promarnila. 

letfenixa tak aspoň tady se ventiluj! 

​Verim, ze za urcite situace by sprdla. Vzpomnela jsem si na svou prvni sefku, decentni damu. Kdyz mela malyho syna, tak s nim nemohla jit kolem hrackarstvi. Pokud nesla dovnitr a neco mu nekoupila, dostal zachvat vzteku, valel se po zemi, rval, atd. Tak se vzdycky hrackarstvi vyhybala obloukem. No a jednou spechala, nedala pozor a sli kolem. Nasledovala hrozna scena a ji ruply nervy a dala synkovi par na zadek. Kolem sel pan a napomenul ji. Jak byla v razi, tak mu rekla  - neser me nebo chces taky jednu, dedku. 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 09:55

Evaeva tak zrovna babičkám tedy nemam sebemenší problém říct, co jsou totální kraviny a plastový šrot, který netřeba pořizovat. To jsme si vyjasnili velmi brzy, hrubé ani nevhodné mi to nepřijde. Místo toho se daji koupit jakékoli omalovánky, vystrihovacky, samolepky, z toho je užitku mnohem víc a nesežere to pak chudák nějaká želva. Představa, jak babička 20 let kupuje nevhodné dary, které obratem vyhodim ci daruji jinam, je mi normálně ouzko. Ta představa zbytečně energie, peněz a žádné radosti na straně obdarovaného, auuu.

A tchyně je trochu jako prarodiče od Gatita , taky veliké opulentni dary, které do našeho malého domu nic moc, takže hodně věci si kluci nechávají tam.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:01

Bezvadna hračka pro ty prtata je taky balonek, s tím jsme užili hodně legrace a pak taky doporucuju tatru, my máme malou fialovou, fakt skvele jezdí a dite teď baví něco nakládat a vozit.a ty papírový vkladaci kostky jsou teď od toho roku taky super a delaj se moc krásný 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:02

crazydaisy neser me, dědku

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:07

crazydaisy nám se kdysi tohle stalo se psem v narvany tramvaji, prosinec po povodních 2002, nejezdilo ještě metro, všechno narvany, potřebovali jsme se stenetem, co jelo prvne a vzpouzelo se, přejet celou Prahu na smichovsky nádraží, ve vodickove, kde už to bylo fakt nesnesitelny, jsme vystoupili, ze si dame na chvíli oraz a přistoupila bába a zacala nám kázat, ze tak malý štěně musí mít svetr, aby nenastydlo.... na našeho předchozího psa, prezdivanyho kvůli houni kožešinové zvíře, si asi pamatujete....  taky si to chudák pani za rámeček nedala

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:15

Malenge v tomhle případě se jedná o mojí babičku, kluků prababičku. Takže ta už se samozřejmě tolik neorientuje ve změti hraček v obchodě. Mrzí mě, že se nezeptá. Velké dary bez optání nám naštěstí nikdo nedává, to by mě fakt štvalo, dostat něco za několik tisíc, co nechci. Já na vánoce a narozeniny připravím obsáhlý seznam, kde si zatím každý vybral.

Offline Myrtila
5433 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:16

No, my máme jednu polovinu rodiny takovou hodně darovací, daruje se často a ve velkém, což teda není úplně moje a mužovo nastavení, a taky se očekává, že recipročně i my budeme takhle darovat. Takže z toho vychází, že naše dítě by od nás (dle našeho vnitřního nastavení) dostávalo skromnější dary než jiné děti v rodině. Což je zatím jedno, syn je ještě mimino, ale brzy to budem muset nějak vymyslet, a já teda fakt nevím jak. Už jsem se několikrát jemně snažila to nějak zkorigovat, ale bez úspěchu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:33

Myrtila Ty jo, to je blbá situace. Asi bych klidně byla za divnou moderní matku a řekla, že nechcete podporovat konzum. Kdyby mě někdo nutil darovat drahé dárky, to by mě dost štvalo.

Online Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:38

Potrefenáhusa a uznavam, ze na nektere hracky jeste dojde, myslim, ze minimalne ty dreveny kostky cekaj na svuj cas. Nicmene proc skladovat mesice nejake plastove hracky a doufat, ze o ne jednou projevi zajem. Staci se zeptat, co ji zajima, nebo klidne koupit ty omalovanky, ty se neztrati. Ale treba to odrazedlo je to nejlevnejsi, co koupili nekde v tescu. Nejdriv privezli na narozeniny tatru plnou veci na pisek (kdo byl na srazu, mel s nimi tu cest), coz byl fajn darek. Dva mesice na to privezou jako k svatku to odrazedlo. Muz jim za nej regulerne vynadal, ze takhle velke veci nam do bytu bez predchozi domluvy tahat nebudou a ze jestli tohle tahaj k svatku, tak co proboha chtej maly dat treba k vanocum. Nacez tchan prohlasil, ze ji chteji koupit takove to gumova skakadlo. Okamzite dostal od muze zakaz kupovat jakekoliv hracky, ze skakadlo v byte s parketami a sousedy pod nami je uplne pitomy darek. A s odrazedlem jsme se mohli treba k vanocum domluvit a slozit se na nejake poradne, co bude moct i na ven. No problem se zbavit tohodle nebude, mame v planu to pak nekdy odnest na nejake blizke hriste, tam se vyuziji hodne.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:53

Zuzuli my tu v sousední vsi máme hřiště, který vypadá jak smetiště, jsou tam ruzne nahazeny tyhle velký ruzne polamany velký hračky, včetně plastovyho stolku z ikey s ulomenou nohou, vůbec to nechapu, přijde mi to i dost nebezpecny

plus teda maj zabijacky vysoko klouzacku  

Online Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:57

Potrefenáhusa tady se to na hristich celkem udrzuje, polamane hracky jsou jen na jednom. Naopak nase deti zboznuji, jak na kazdem hristi jsou jine hracky, na jednom bagr, na dalsim traktor s valnikem, jinde zase motorka nebo tatra. Vsude plno babovicek, lopaticek, kyblicku, nic neni nijak nebezpecne. A je bozi, ze s sebou nemusime nic nosit.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 10:59

Zuzuli já mám defaultne v kočáru lopatku, ta bejva nedostatkova 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 11:08

Potrefenáhusa lopatky tu nejsou nikde, i když je tam třeba pět hrabiček. U nás je někde spousta hraček a někde třeba nic, takže obvykle něco nosím, pokud nejdu na větší nákup.

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 11:15
Reakce na crazydaisy:

​ Jak byla v razi, tak mu rekla  - neser me nebo chces taky jednu, dedku. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 11:40

Tak jsem v porodnici - v půl třetí ráno "ruup" a praskla mi plodová voda - to bylo vody!
Jenže pořád se nic neděje, jsem z toho krapet přešlá, obavy vzrůstají a nedokážu se uvolnit, abych si alespoň třeba zdřímla . Alespoň byl volný nadstandard, tak mám relativně klid.

Prosím o povzbuzení!

Online continuity
43577 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 11:50

Rhaenys máš čas 24 hodin, buď v klidu, vevnitř nezůstane. 

A držím palce, dobře to dopadne.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 11:51

Rhaenys drzime palce! Ja mela totez, v pul 3 praskla voda a v 8 vecer byl Tonda na svete:)))