Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:48

Gatita já nevím, babička dala dítěti k desátým narozeninám krabici plnou bonbónů jaký to byl výborný dárek. Všude to sebou nosila, dokonce se zhadala se ségrou o kus margotky, aby mi teď slavnostně oznámila,že to můžeme sníst, protože ji margotka nechutná. 

Druhým prarodičům bych řekla, ať dítě vezmou na výlet někam, po čem touží. Třeba do kina se vší parádou v podobě toho popcornu a tak.  A je to. Někdy mám pocit, že my dospělí se v tom patlame víc než ty děti. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:49
Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:53

Len mel to tak od zacatku. V sestinedeli myslim jeste moc nebrecel (on byl takove slabe miminko, tak na to nejdriv nemel asi ani silu), ale pak spustil a uz ho to uplne nepreslo. Mne to je taky lito, jednak to je teda kolikrat dost narocne i pro nas rodice, ale hlavne to musi byt hrozne pro nej. Ale ted se mi zda, ze se trochu mění, je ochotnejsi vykrocit ze sve komfortni zony a je na sebe pak pysny.  A ani u toho tak netrpi, uz kolikrat i zapadne mezi cizi deti a uzije si to, obcas se i zepta, jestli zas pujdeme tam a tam, ze to bylo hezke. Ale teda plac je u nas stale na dennim poradku, vsechny jeho druhy;) Na druhe dite jsem se pripravovala jak na valku, mela jsem nasprtane Nejstastnejsi miminko v okoli, koupeny satek, ze budu tisit a nahrazovat ten 4.trimestr....a vubec to nebylo treba!

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 22:56

letfenixa Asi se ventiluj na těch cizích dětech:-D:-D. Já si kolikrát taky říkám, at se na mě už třeba někdo cizí venku ohradi, že mu to vrátím za to všechno i se všema svejma frustracema!!! Pošlu nějakýho dedka třeba do p.dele a bude mi líp. No jo, jenže moje děti v obchodě zlobej a povykujou a důchodci ještě na mě za pokladnou čekají a daj mi body za nákup na plyšáky pro děti. Hrozny tyhlety lidi tady, hrozny! :-D

Offline Len
2678 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 23:00

Gatita To zní jako hezký progres!Já v těch hodně náročných dětech teď všude vidím děti s blokádami, jak jsem to mohla sledovat v přímém přenosu, tak jsem děsně paranoidní.

Nejvíc mě právě drtila představa, že to takhle náročný bude pořád a že nebude nikdy spokojený. Já jsem založením taky spíš chronicky nespokojená a je to hrozný mindset, dost na tom aktivně pracuju a stejně mi přijde, že to základní nastavení úplně změnit nedokážu. Moc se mi líbilo, jak tu psala myslím Evaeva , že děti nemusí vést k tomu být "úspěšní", ale hlavně být spokojení. To je i můj cíl. 

A mladší si vás určitě vybral jako doplněk k náročnýmu bráchovi. Jako jestli bude někdy další potomek, tak budu očekávat jen to nehorší.Aspoň může přijít max. příjemné překvapení.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 23:00

Zarinya mne to třeba vadí kvůli tomu, ze je to tuna lacinyho plastovyho šrotu, kterej ani nemá atest pro tak malý dite. Mám tu něco ještě nevybaleny od Vánoc.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 23:01

Karja moc ti teda nevěřím, že bys sprdla toho dědka, ale pobavilo. Mě se minule takovej jeden pokoušel předběhnout v DM u pokladny a taky jsem to promarnila. 

letfenixa tak aspoň tady se ventiluj! 

Offline continuity
43576 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 23:09

Zarinya

Mám to úplně stejně. Kdysi mi jedna příbuzná, samoživitelka, neměla ani maturitu, koupila ke svadbe takovej set laciných nerezových tácku. Prostě koupila něco,co si myslela, že využiji. A taky že jo. dlouho jsem je používala jako podklad pod všemožné dekorace, nebyly vůbec vidět, ale byly hodně potreba abych to mohla zalévat a neznicila jsem stul. Vždy jsem si na ni vzpomněla.

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 23:11

INCOM1 to je stále dookola sťažnosti na moju mamu. Som si dnes uvedomila, že všetko vidí pesimisticky. A prestala som sa jej so všeličím zverovat, lebo sa mi nechce počúvať, že to nie je dobrý nápad a že nerobím dobré a že sa mi nechce montovať do života (ha ha ha ha), ale že ona by to tak určite nerobila. A takto reaguje na 99% mojich návrhov a plánov, po väčšine na menšie, nie až tak dôležité veci. Tak som jej to prestala hovoriť a zas mi vyčíta, že som tajnostkarka. Na to jej odpoviem len 'ano', a netankuje ma to. Pri veľkých, dôležitých veciach sa vieme porozprávať normálne. 

A syn. Nedávno som písala, že je protivny a ubližuje, ale mne nie. Tak už áno. Kefy sa dá, vtedy ma ustipne a ešte všeličo. A mne to teda riadne vadí. Plus so stále žiada pomoc napr pri obliekaní a obuvani. Celé leto počúvam, že mu musím pomôcť pri vyzliekani trička s krátkym rukávom, lebo on sa v škôlke naučil vyzliekať len s dlhým (lebo doma ho asi nič neucime). A dnes si vyžiadal pomoc s vyzlecenim trička s dlhým rukávom totalne je lenivý. Robí len to, čo chce. Som mu teraz upratala bordel a ráno sa dozvie, že tu bol škriatok poriadok chachá!

Offline letfenixa
10935 příspěvků moje polička 29. srpna 2021 23:13

Karja tak to ja zas mám príležitosti sa povadit aj v obchode a nikto nám nič nedáva, lebo syn sa s nikým nebaví a schováva sa za mňa.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 02:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Zarinya mne to třeba vadí kvůli tomu, ze je to tuna lacinyho plastovyho šrotu, kterej ani nemá atest pro tak malý dite. Mám tu něco ještě nevybaleny od Vánoc.

​ale to i chapu,ale darci to rikas?

Ja bych to proste darci nikdy nerekla,protoze mi to prijde prinejmensim neslusny.

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 03:35

Zarinya neříkám, snažila jsem se trochu nasměrovat dopředu, ale nemelo to kyzenej efekt (dostali jsme oboje)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 08:06

Zarinya neslušný to je, ale zase když jde "pravidelného dárce" tak je škoda, když utrácí za něco, co nikdo nepoužije. Sama nevím, jak takové věci řešit.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 08:08

Darci nerikam, ze jeho darek stal za prd, ale fakt me nepotesi. Prave kvuli tomu uplne zbytecnemu plastu, energii a vsemu. Nastesti se uz ale vsichni radeji ptaji, co by malou zajimalo. Naposled jsem tchanovi zakazala kupovat plastovy detsky laptop, snazila jsem se mu vysvetlit, ze male spis porizujeme nejake hracky, ktere ji rozviji, a ne neco, kde pasivne macka na tlacitka a ono to hraje. A spis ze dreva, mene kvalitnich veci, co vydrzi, vzpominka na bratruv pokoj (on je narozeny 1999),kde se valel vsude plastovy srot, hracky z kindervajicek, rozpadla levna auticka a tak, me doted desi. Nebo hromady hracek u svagru pro netere. V obyvaku trampolina, pod ni baby bordel, vedle plastovy detsky domek plny plastoveho bordelu a jedna detska postylka narvana az po okraj dalsim plastovym bordelem. Malou stejne drtiva vetsina hracek, co dostala, nebo co ja koupila jeste tehotna, nikdy nezajimala. Vsechny chrastitka, hracky na kocar, kontrastni plysaci, multifunkcni plysove hracky, kousatka, to tu vsechno mame nepouzite. Bavil ji akorat sustici plysak z dm, drevene retro chrastitko, co ji nasi privezli z nejakeho skanzenu, opici kousatko a latkove leporelo. Ted ma drevenou skladaci vez, provlekaci jablko s cervikem, pocitadlo, mini nakupni kosik, vkladacku se zviratky, mic a male nositko a latkovou panenku do nej. Dalsich veci si nevsima. Mam pocit, ze moje dite je minimalista

I kdyz celkove bych mohla rict, ze u nas jsou sazka na jistotu knizky. Uz kdyz jen lezela na brise, hrozne rada si cetla ty knizky Jaro, Leto... Takze jakekoliv obrazkove leporelo udela radost. Kostky ji zatim nezajimaji, jen je rozmeta okolo a pak ignoruje, plysakum obcas da par pusinek a zase si jich tyden nevsimne. Oball micek se ji strasne libil venku na hristi, porad ho kamaradovi brala, tak jsem sehnala jeden pro ni a vubec ji nezajima. Ma detsky plastovy mobil, uz je nonstop v aute a ani tam si neni ochotna s nim hrat. Dostala plastove odrazedlo... No dopadlo to stejne, jednou za par dni ho preveze na druhou stranu obyvaku a dal si ho nevsima. Porad lezi v knizkach a hrackama se ji nezavdecime.

Takze ja vazne vsechny prosim, at nevozi zadne hracky jako darky. A kdyz uz, tak neco, o cem vim, ze ji nekde moc bavilo a doma to nemame. Ted mame na wishlistu treba drevene krajeci ovoce, z nej byla u nasich nadsena. Nebo pekne magnetky, tech neni nikdy dost. 

Offline Potrefenáhusa
39013 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 08:14

Zuzuli u nás knížky taky jednoznačně vedou. 
Ale na většinu hraček, co jsk vyjmenovala, mi naše dite přijde ještě moc male, ze jejich čas ještě přijde 

Ještě je teď u nás strašně oblibenej hodně retro tahaci drevenej pejsek s plechovym bubinkem 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 08:20

Zuzuli krájecí ovoce je super! Moje děti začali hračky zajímat až tak okolo roku a půl, dvou let, do té doby je zajímali spíš věci, které používám já. Obzvlášť starší je fakt míjel, třeba věž z kelímků postavil až ve třech, protože v roce ho nic nezajímalo a pak už na to byl zase velký.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 08:20

Potrefenáhusa toho pejska máme u našich a mladší ho taky miluje.

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 08:23

Len zlepsi se to, neboj. Co mala chodi, je s ni pohoda. Pred par mesici jsem ji mela porad na ruce, ona jecela, jak jsem se vzdalila, o nejakem jidle v klidu jsem si mohla nechat zdat. A sedet s ni doma, protoze je hnusne a co venku s ditetem, co ani neleze. No tak ted ji navliknu dopoledne nepromokavy overal a holinky a jdeme na nakup, nez cestou prozkouma vsechny louze je dopoledne skoro pryc, pak uvarim obed, zatimco si cte a obcas se na me pribehne podivat, sama se nakrmi a ja jim u stolu s ni. Pak si da slofika a ja mam aspon hodinu a pul volno. Odpoledne jdeme zase ven, kdyz se vyvali v louzi, dostane nahradni obleceni a jdeme domu. Trvalo to, ale zacala jsem si tu materskou fakt uzivat. Uz dokonce ani nerve, kdyz jdu na zachod

A jako ultimatni tip, kam v Praze s detmi za hnusneho pocasi, davam zemedelske muzeum. Byly jsme tam s kamaradkou pred mesicem, s malymi chodci, a protoze to je spis obri herna, nez muzeum, uz resime permici a budem tam chodit casto, kdyz bude hnusne. 

Offline Zuzuli
3862 příspěvků moje polička 30. srpna 2021 08:24

Potrefenáhusa na tahaci drevenou housenku jsem zapomnela tu taky zboznuje

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. srpna 2021 09:21

Potrefenáhusa Knizek mam mraky, ale zatim ma syn zajem je jen vytahat z knihovny a vsude roztahat. Prohlizeni nehrozi. U nas vedou drevene kostky a vlastne vse, co se da borit a nove davat na sebe (zvladne 3kostky). A uplne nejvic ze vseho miluje moji mini kaberlku furla na popruh, se kterou vsude pobiha. A jeste ovladace od televize, vzdycky zmackne neco a trva hodiny, nez najdu, co prenastavil K prvnim narozkam jsem chtela od nasich duplo a na srot je taky embargo. Nemame toho moc, ale i tak myslim bohate staci.Zuzuli tahaci housenka . Tu mame a taky ji  rad.