Darci nerikam, ze jeho darek stal za prd, ale fakt me nepotesi. Prave kvuli tomu uplne zbytecnemu plastu, energii a vsemu. Nastesti se uz ale vsichni radeji ptaji, co by malou zajimalo. Naposled jsem tchanovi zakazala kupovat plastovy detsky laptop, snazila jsem se mu vysvetlit, ze male spis porizujeme nejake hracky, ktere ji rozviji, a ne neco, kde pasivne macka na tlacitka a ono to hraje. A spis ze dreva, mene kvalitnich veci, co vydrzi, vzpominka na bratruv pokoj (on je narozeny 1999),kde se valel vsude plastovy srot, hracky z kindervajicek, rozpadla levna auticka a tak, me doted desi. Nebo hromady hracek u svagru pro netere. V obyvaku trampolina, pod ni baby bordel, vedle plastovy detsky domek plny plastoveho bordelu a jedna detska postylka narvana az po okraj dalsim plastovym bordelem. Malou stejne drtiva vetsina hracek, co dostala, nebo co ja koupila jeste tehotna, nikdy nezajimala. Vsechny chrastitka, hracky na kocar, kontrastni plysaci, multifunkcni plysove hracky, kousatka, to tu vsechno mame nepouzite. Bavil ji akorat sustici plysak z dm, drevene retro chrastitko, co ji nasi privezli z nejakeho skanzenu, opici kousatko a latkove leporelo. Ted ma drevenou skladaci vez, provlekaci jablko s cervikem, pocitadlo, mini nakupni kosik, vkladacku se zviratky, mic a male nositko a latkovou panenku do nej. Dalsich veci si nevsima. Mam pocit, ze moje dite je minimalista 
I kdyz celkove bych mohla rict, ze u nas jsou sazka na jistotu knizky. Uz kdyz jen lezela na brise, hrozne rada si cetla ty knizky Jaro, Leto... Takze jakekoliv obrazkove leporelo udela radost. Kostky ji zatim nezajimaji, jen je rozmeta okolo a pak ignoruje, plysakum obcas da par pusinek a zase si jich tyden nevsimne. Oball micek se ji strasne libil venku na hristi, porad ho kamaradovi brala, tak jsem sehnala jeden pro ni a vubec ji nezajima. Ma detsky plastovy mobil, uz je nonstop v aute a ani tam si neni ochotna s nim hrat. Dostala plastove odrazedlo... No dopadlo to stejne, jednou za par dni ho preveze na druhou stranu obyvaku a dal si ho nevsima. Porad lezi v knizkach a hrackama se ji nezavdecime.
Takze ja vazne vsechny prosim, at nevozi zadne hracky jako darky. A kdyz uz, tak neco, o cem vim, ze ji nekde moc bavilo a doma to nemame. Ted mame na wishlistu treba drevene krajeci ovoce, z nej byla u nasich nadsena. Nebo pekne magnetky, tech neni nikdy dost.