Muslik Mně se po porodu zřejmě vytvořilo spoustu endorfinů a jela jsem na šťastné vlně. Ač dítě bylo prvního půl roku nosící, unavená jsem byla šíleně, byla jsem v pohodě. Ale taky jsem řešila jen dítě. A práci, protože jsem nepřestala pracovat, ale jen tak lehce. Dítě jsem měla jako prioritu. V šestinedělí se o jídlo staral muž nebo babičky. Jsou obě ze staré školy a tak mi vařily vývary a další jídla na objednávku. I jedna stará teta zabila slepici a poslala mi neskutečně silný a dobrý vývar. Mně ten starý model, kdy rodička odpočívala a ostatní ženský v rodině jí pomáhaly přijde dost smysluplnej, ač to teda teď není vůbec moderní. I u nás po příchodu z porodnice byla moje porodní asistentka a to bylo taky moc fajn. Zkontrolovala mě, dítě, spoustu věcí poradila. Jsme za jeden den doma popsali s mužem dotazama A4 :-)
Mě ta PA po porodu přijde hrozně fajn. Má čas na věci, na které v porodnici čas není nebo se ještě nevyvrbily. Kamarádka měla poporodní depresi, což si myslím, že by třeba PA při hovoru s ní poznala. Mně kamarádka přišla zvláštní, ale vůbec jsem si netroufla jí to říct. A moje opatrné šťouchání, ať se svěří gynekoložce nebo praktické, odbývala, že je nebude otravovat tím, že se cítí mizerně. Nakonec to za ni vyřešil až její manžel, který naštěstí chodil na psychoterapii kvůli něčemu jinému, svěřil se a pak se to začalo řešit.