Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:13

Evaeva Tak možná bychom tomu měly říkat spíš podpora, nebo směrování. Ty případy, co popisuješ, znám taky, často pochopitelně i ve variantě nucení do věcí, které nemohl (a chtěl) dělat rofič...

Pinot Noir  Já o tom vůbec nepochybuju!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:16

Garfie mě právě zaujalo to, co říkala ségra, oni prý i uvažují, že zruší talentovky, protože vlastně nemají smysl.

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:19

Sweet Potato Tak já taky neuměla hrát ani tehdy, ale aspoň jsem měla něco vydřené...a s notama pochopitelně! 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:25

Muslik Moje šestinedělí bylo z pohledu toho, co tu píší jiné pohoda. Chvíli trvalo, než jsme se zaběhli všichni dohromady, ale je fakt že mi hodně pomohlo, že jsem se domluvila s mámou, že mi uvaří a taky partner se hodně zapojil, takže se šel třeba ráno sám projít s kočárkem a já si mohla trochu vydechnout. Junior sice plakal, ale většinou se to dalo snadno vyřešit, ale měla jsem ho na sobě nalepeného celý den, šátek odmítal, takže já protábořila šestinedělí na sedačce s dítětem na klíně, nebo v náručí. Teď s odstupem roku jsem skoro slzu zatlačila, kam zmizelo to moje malé miminko. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:26

Evaeva talentovky na ZUS mi prijdou uchylny! Prece to je o tom, ze chces, aby si to to dite uzilo, neni tvym cilem vychovat virtuoza

Offline Garfie
28635 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:28

Evaeva No mě vlastně ty talentovky na ZUŠ taky dost derou, přijde mi, že v tom věku základní školy by děti měly dostat šanci dělat věci jen pro radost. To samé i různé sportovní kroužky, které se dnes často dají dělat v podstatě jen profesionálně. 

A jinak, ty tvoje příklady jsou spíš o tom nucení ze strany rodičů (i když já bych dnes asi zpětně ocenila i to), ale continuity mluvila asi spíš o nezájmu, nebo jak to říct. I takových dětí je spousta. Zrovna včera tady byla spolužačka mojí dcery, která ještě ve 4. třídě patřila k totálním propadlíkům, nosila trojky už takhle brzy, prostě "hloupá". Pak se jí ujala ve třídě taková partička...psaly úkoly u nás, začaly se kamarádit. A ta holka má dnes jedničky/dvojky, v angličtině třeba je prý nejlepší. 

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:31

711990 Když ona je to ta "základní (umělecká) škola". Bere se to pořád strašně vážně. Naštěstí jsou i jiné možnosti, v DDM bývají dobré kroužky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:35

711990 no, já na tohle téma se ségrou kolikrát diskutovala, ale není to tak. Je to státní vzdělávací instituce, příprava na konzervatoř. U nich nakonec o přijetí hodně rozhoduje nadšení, snaží se tu výuku dělat jinak, ale pořád tam jde o tu techniku a podobně. Syn nějaký talent docela projevuje, ale důrazně mi nedoporučuju ho dávat třeba do DDM, protože tam ho tu techniku naučí blbě a už se toho bude blbě zbavovat, zatímco když se po pár letech rozhodne, že ho to nebaví, tak klidně může chodit jinam. Ona vede nauku, učí se s nimi fakt jinak, bere je ven, prý se k ní těší. A bicí, má i soubor, bere ty děti na různé festivaly i do zahraničí a tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:39

Sweet Potato já jsem se třeba bavila o tom, jestli nevedou něco pro batolata, malé děti. Kromě toho, že nemají tu potřebu, protože mají převis, tak prý ani ze zákona nemůžou. Vzdělávat se tam můžou děti od 5 let, každý rok musí něco splnit, dostávající klasické vysvědčení. Dá se to dělat různě, mezi ZUŠ jsou rozdíly, někde to budou samé etudy a někde zábava, ale pořád mají celkem striktní pravidla.

Offline Pinot Noir
30030 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:43
Reakce na Karja:

​Tohle heslo si sem snad neměla ani psát! Se bojim, že se teď jím budu značně řídit:-D:-D

​Hele, ale to mělo znamenat "šlo to ve třiceti, půjde to kdykoliv znovu", nikoliv "odkládám to už deset let, tak to klidně dalších deset let počká".

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:55

Sweet Potato jako jo no. Kdyz jsem byla ja mala, tak u nas zadne hudebni krouzky v DDM neexistovaly, chodila jsem na balet i kytaru do ZUS a bylo to super. Narazila jsem na fajn ucitele, ktery pochopil. Ani jsem nedelala talentovky. A pak jsem byla dost prekvapena, ze ted se delaj. Ale treba v baletu se to projevilo i tehdy, kvuli vaze a postave jsem uz nemohla v 6.tride chodit

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 14:59

711990 Já kdysi do ZUŠ chodila právě na ten klavír. A protože hrozily špatné známky, což pro rodiče nepřipadalo v úvahu, ukecali paní profesorku, že mne vzala soukromě.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 15:12

711990 mňa do ZUŠ nevzali, bo som nevedela vytukat rytmus. Pravdepodobne by ma to bavilo, ale ktovie ako by som sa na trápila aj ja aj učitelia. Doteraz keď niečo spievam, nikto netuší čo som proste hlucha ako drevo, ale ľúto mi to je, nie že nie

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 15:26
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. zaří 2021 15:34

711990 No ségra ty talentovky na synovi tak trochu zkoušela. Chtěla, aby poznal, jestli hraje jeden nebo dva tóny a jestli je tón vysoký nebo hluboký (medvěd nebo ptáček) Ona bude dost rozdílná úroveň jak mezi ZUŠ tak DDM a jinými kroužky.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 15:34

Sweet Potato jezisi

betsey to ja nedovedu doted:D presto jsem absolvovala 11 let dochazky

Offline slniecko admin
19652 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 16:19

continuity ja by som možno ešte odlíšila "pritlačiť" a "podržať".

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 17:34

Garfie slniecko tak takový scénář: dítko tráví hodne času na YouTube, jako fakt hodně hodin denně. Je trvání na tom, že si udělá úkoly ( pořádně) a bude dělat i něco jiného tlačení nebo podržení?

A ten příklad není tak daleko, mám v okolí pubertaka, který během karantény trávil celé noci na internetu, pak se nějak zmátořil na vyučování a po obědě zalehl, aby mohl v noci zas koukat. Pritlaceni nebo podržení? Jeho matka to neřešila, otčím nechapal. Jeho spolunespavec mi vysvětlil, že nemusí ráno vstávat, protože nema žádné povinnosti, tak co. S jeho matkou jsem se neviděla, tak nevím. 

Fakt si nepredstavujte, že nás téma dětma stojím s bičem, ale toto je pro mě úplně přes všechny limity. A

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 17:45
Reakce na 711990:

Evaeva talentovky na ZUS mi prijdou uchylny! Prece to je o tom, ze chces, aby si to to dite uzilo, neni tvym cilem vychovat virtuoza

​No jak kdo (virtuoza) a ty talentovky jsou i kvůli zachování duševního zdraví učitelů, kteří většinou jsou profesionální hudebníci a dost často hrají v symfoňácích, ale to je neuživí. Segra třeba chodila do hudebky ke členovi orchestru ND. 

Offline continuity
43588 příspěvků moje polička 07. zaří 2021 17:52

Jinak teda na ZUSce nemám ani jedno dítě. Ale říct starší, aby spočítala matematickou olympiádu a nějak ji motivovat, kdyz bude dobrý vysled k,nepovažuji za žádnou hrůzu, když je navíc dítě na škole, kde se to očekává a kterou si samo vybralo. 

Mladší se teď třeba vzteká, že má udělat úkol, protože to dobře neumi. Tak jako můžu říct: dělej si s tím, co chceš a počkat až ze školy dotáhne kouli, ale úplně nevím k čemu by to bylo.