Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8268 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:13
Reakce na Karja:

Hele, jak se bere to železo, aby mě z něj nebolel žaludek. Snídam hned po probuzení kafe a namazanej rohlík a přes to nejede vlak!:-D tak to tam musím nějak zakomponovat. Matně si pamatuji, že mi nedělala dobře asi ta kombinace s kafem...

​Na lačno, nebo 2h odstup od jídla, zapít něčím s vit C. Nejlíp na noc. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:16

Karja skús brať železo večer pred spaním, mne z neho býva tiež zle. Nekombinuj ho s mliečnymi výrobkami (kvôli obsahu vápnika) a magnéziom, znižujú vstrebateľňosť železa. Vstrebateľnosť zvyšuje vitamín C, tak buď ho užiť s vitamínom C alebo zapiť džúsom. A teda zvýš prísun vlákniny, asi tušíš prečo :).

A napr. na Globifer nemá strava vplyv, tak záleží aj ktoré máš (ja kombinujem globifer a čučoriedkový narosan od Justu).

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:36

Tabea DrowRanger No dámy, vzhledem k tomu, že do sebe právě laduju tvarohový mls čokoládový Míša, mi to zelezo na noc snad pomůže nejen s únavou, ale redukci váhy! Pokud ho tedy budu před tím Míšou upřednostňovat...díky moc, já měla zato, že se to bere prostě ráno a ne jinak! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:38

Karja 

Já to ranní brala nalačno v posteli při prvním kojení, po kterém se ještě spalo. Prostě jsem ho zaspala, než se mi udělalo blbě. Nemáš možnost? Jinak si nejsem jistá, jestli je dobrý to kombinovat s kafem, musíš si přečíst návod, není to jednoduchý. 

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:39

Tá Martinkova citanka je aj po slovensky? Vytiahla som teraz Alenkinu po mne, ponúknem ju synovi.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 22:42

dynda Víš co, já spíš hlavně nevím, proč se na to ptam. Já stejně žádný léky neumím brát déle než pět dní v kuse. Je to vlastně úplně jedno, stejně nedoberu ani plato...ale zkusím to teda na noc, a třeba dám aspoň to jedno balení;-)

Offline Myrtila
5443 příspěvků moje polička 08. zaří 2021 23:22

Karja Az dojde na nakup noveho plata zeleza ;-) tak doporucuju poptat se v lekarne po hemovém zelezu, u nej se tyhle ruzne travici potize vyskytuji mnohem mene, a ani neni nutne brat nebo nebrat ho dohromady s nejakymi konkretnimi potravinami, nebo ve zvlastni denni dobu. 
Jinak kupovala jsem ho zrovna dneska, nejake, co meli u nas v lekarne, jinak jsem vzdycky brala Healera, a kdyz jsem se doma podivovala nad dost silenou cenou, tak manzel konstrukter akorat poznamenal, ze ho to neprekvapuje, ze zelezo ted strasne podrazilo

Offline Potrefenáhusa
39017 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 04:59

Karja přesně jak píše Myrtila - já brala Globifer a zlepsilo mi to život asi tak o 200%, nejen ze mi po něm nebylo špatně, ale i ze jsem nemusela řešit, co a kdy jist a nejíst. Jen ta cena je brutus

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 11:07

Karja já mám Tardyferon-Fol, ten se taky líp snáší

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 11:23

Potrefenáhusa Tak jo!

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 11:24

Hele můžou malé děti, tak tříleté, pít vuncentku? Jakože bych velký malý dala třeba třikrát denně doušek? Tak do deci denně?  Má kašel a přijde mi, že Vincentka to nejlépe uvolňuje. Sirupy do ní asi nedostanu, to už mi řekla v lékárně ,,Já nic na kašel nechci!,,

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2021 11:27

Karja jo, můžou. Na zahlenění je ještě dobrý jitrocelový sirup nebo čaj, ten sirup je sladký jako cecek, moje děti ho žadoní místo bonbónů.

Online notna
9536 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 11:28

Karja Podle mě ano. Já ji dceři dávala. na uvolnění hlenů je dobrý čaj z majoránky. U nás zabírá skvěle. Dceři i chutná samotný nebo s citronem a medem.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 12:24

Evaeva notna No, já ji teď udělala bylinkový čaj snad s dvěma centimetry šťávy a nic. Ona něco tuší, že do ní chceme dostat, tak radši nejí nic. Ani oběd, ani ovoce....

Online Garfie
28635 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 12:44

Karja Ta je fikaná! Proč ne sirup, vždyť ty na kašel bývají velká pochoutka, naše děti by se po nich utloukly!  Ale jinak tě uklidním pro případ nejhoršího, moje kamarádka ORL doktorka říkala, že kašel není třeba nějak léčit, maximálně něco na noc, aby spala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2021 12:48

Karja a tu vincentku vypije, jo? Zkus ten sirup dát nejdřív ségře:)

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 13:29

Já mám to druhé těhotenství tak na háku, že jsem málem zasklila registraci do porodnice. Vzpomněla jsem si zničehonic včera při usínání a málem jsem z toho měla jsem infarkt. 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 13:40

Evaeva Ne, tak Vincentka je prý paliva! A to jsem ji namixovala s dětským pitickem.

Garfie Já vím, kašel je prostě na týden, jen tomu chci trochu pomoct! Ale asi to nepůjde, myslím, že se zmůžu na namazani prsnim balzámem až bude v hlubokém spánku a taky na tu nakrájenou cibuli u nosanku:-D

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 13:41

dzizisketa A nepropaslas to? Kdyžtak byste si udělali nějakej výlet do středních Čech, taky byste to zvládli;-). 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 09. zaří 2021 13:46

dzizisketa Já ještě dostala vynadáno u pediatra, že jsem měla druhé dítě hlásit dřív než měsíc před porodem :o)