Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30034 příspěvků moje polička 12. října 2021 23:05

MPLee ty schody, kterými se dá propadnout, plus lakovaný kluzký povrch a točité schody, to je zlo. Taky to máme. Naštěstí aspoň dřevěné, takže branku bylo možné nainstalovat, i když bylo nutné namontovat vzpěru, která vytváří protitlak, aby branka nevyvalila sloupek. Jen kvůli těm schodům ještě spím s kluky v pokojíčku, protože máme strach, že ráno vstanou dřív (jako že VŽDYCKY vstanou dřív) a starší otevře horní branku a malý se zabije. 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 12. října 2021 23:09

MPLee Ty jo, to je fakt atypické! Tak to časem bude lepší;-) 

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 12. října 2021 23:47

MPLee To malý vajíčko za necelý dvě stovky účel splní, hraje si s ním ještě i moje tříletá vnučka. 

Online Kokoska
35165 příspěvků moje polička 13. října 2021 00:31

Ginevra ten jsem kupovala ja k prvnim narozeninam, jeste jsem se tu divila, proc chteli kocarek, kdyz mala jeste poradne nechodi. A dobry, naucila se s tim jezdit hned. Panenku jsem koupila hadrovou, berou ji do auta na cestu, jinak ma doma nejake vetsi podedene.

Ted v patek jsem s malou byla na hristi, hned k nam pribehla starsi holcicka s panenkou, ktera mela pevnou plastovou hlavu a takovy tuzsi latkovy telo. Byla dost velka i tezka, ale nase dite z toho bylo nadseny a nechtelo ji vratit. Hlavne asi kvuli zaviracim ocim, mela jsem co delat, aby je panne nevydolovala z hlavy.

Offline letfenixa
10950 příspěvků moje polička 13. října 2021 02:26

Karja náš tučniak má narodeniny snáď každý týždeň! 

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 13. října 2021 03:11

MPLee auto je bezvadna hračka, to se ji bude určitě líbit a tu tatru delaj v několika velikostech a i ruzovou, my máme tu malou a to auto skvele jezdí, naše dite tu s nim někde jezdí furt a něco v něm vozí 

A teď zacala oceňovat plysaky, mucka se s nima a nosi je 

tchyně má pro ni nějakou panenku a nákupní vozík k vanocum, já tohle zatím neposoudím, protože ještě nechodi, bude ji teď 16 m (nechapu, jak si někdo muže pamatovat ty mesice, odpocitavam to od Vánoc, kdy ji bude rok a půl) - ale dneska snad půl minuty bez opory stala (zapomněla), tak do Vánoc se možná i rozejde

ve skalce s tou Tatrou jezdí samozrejme nejradši 

Online Tabea
8271 příspěvků moje polička 13. října 2021 05:20
Reakce na brrr:

@Karja Vztekájící dítě, které šlo odeslat do pokoje byl můj sen. Mladší se vzteklým řevem chodil pořád za mnou a ještě práskal dveřma (to dělá i teď).

​Jako u nás...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. října 2021 06:31
Reakce na Potrefenáhusa:

Prosím vás, jak to tady ctu, kdo jste to sem psal, ze sestinedeli je nejtěžší

​No šestonedelie bolo pre mňa stále tazsie

Keď sa rozreve trojročne, že žemľa je malo guľatá, netyra ma to psychicky tak ako keď sa rozplakal novorodenec a netušila som prečo. Nevedela som, či je hladné, či ho niečo boli a podobne a plus hormóny, no v podstate v šestonedeli som bola nešťastná od rána do večera. 

Teraz je to s Alicou ťažké, ale väčšinu dna som v pohode, ono len keď to takto všetko vypíšem v kocke, vyzerá to ako jeden nikdy nekončiaci príšerný deň. Aj keď teda včera bol extrém. K večeru už mi fakt dochádzajú sily a som fyzicky unavena, tak to aj horšie znasam 

No a ešte trojrocne vs novorodenec. Alica spi sama v izbe aj zaspáva sama. O 19.45 jej dočítam rozprávku, dám pusu na dobrú noc a do rána do siedmej o nej neviem (snažím sa aj pekne o slovníkovi

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 13. října 2021 08:09

betsey já si zrovna včera rikala, ze to mám asi zahaleny ruzovou mlhou, protože to nahaneni jeciciho batolete mi přijde nějak horsi a přesně jsem si rikala, ze je snad i snazší, když člověk ten důvod place nezná, než když ho zná

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. října 2021 09:22

Potrefenáhusa my sme u nas doma mali minuly rok nasich a teda tento rok som fakt rada, ze mam termin cca tyzden pred Vianocami. Nasi nam do vsetkeho kecalo, nejak nepochopili, ze su u nas doma a nie u nich, takze samozrejme nesuhlas s tym aby sa kapustnica a salat chystali den vopred (mame s muzom tradiciu, ze na Stedry den chodime bezkovat, teraz s malym teda niekam na prechadzku so psom), ze stromcek si chceme ozdobit na Stedry den a nie den vopred, nemohla som navarit taku kapustnicu aku som chcela, salat musel byt tiez podla nich, nepacilo sa im, ze muz neje ryby a tiez to, ze nebudeme mat veceru ale obed (syn mal 2 roky, tak wom odmietla nechat ho hladovat do vecera). Ako ceresnicku mama nakoniec synovi tesne pred obedom dala cely vencek, takze nic nezjedol a bolo mu zle, mne to nepovedala, takze som nevedela co sa deje . No kazdopadne, tieto a aj dalsie Vianoce mienime travit sami a potom len poobchadzame rodinu po navstevach ako sme to robili ako bezdetni...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. října 2021 09:30

betsey u nas je to podobne ked je dlho doma. Nevies ju do skolky dostat nasilu? Za pomoci muza? A zistit ci sa to nezlepsi? Prostenech sa rano aj on vyxhysta akoze do roboty a vezme ju tam? Lebo myslim, ze si pisala, ze v skolke sa jej pacilo, nie? U nas su sice sceny rano (ale dnes nebola, klop, klop) ale v skolke je vraj vyborny, spolupracuje, hra sa, spi a domov mi pride mile a kludne dieta, ktore mi rozprava co zazilo a ze sa mu tam pacilo. Protivny je vzdy ked tam nechoei, podla mna aj preto, ze sa nudi.

Offline Potrefenáhusa
39035 příspěvků moje polička 13. října 2021 09:35

DrowRanger to je horor teda. My si prave taky říkali, ze bysme si mohli udělat nějakou tradici, tady se chodí často na Říp třeba 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. října 2021 09:36

betsey a teda odporucam ten postup, co radi aj Evaeva Ked dostane zachvat syn, tak len skontrolujem, ci je niekde kde si neublizi a necham ho tak, nech sa vyreve a vyzlosti, akonahle sa snazim odputat alebo presmerovat pozornost, tak je to podla mna teraz len horsie. Ja teda odidem a robim si svoje a on ked sa ukludni, tak ma zavola a povie mi, ze uz je dobry. Ked sa ho pytam, preco sa zlostil a plakal, tak mi povie nieco v zmysle, ze sa mu nedalo sa inak spravat .

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. října 2021 09:40

DrowRanger áno, paci sa jej v škôlke, ale ráno ju tam sama nedostanem, a muž je strašne mäkký, on fakt na ňu ani hlas nezvýši ani nič. Myslím, že keby sa ju dalo do škôlky doviezť dajme tomu do desiatej, že by aj išla, pretože tiež potom pochopí, že doma nuda, no ale tie rána sú teraz fakt dramatické.

Ale v piatok jej vyberu stehy, tak snáď v pondelok už pôjde ochotne, ona furt to čelo rieši, a tvrdí, že je chorá 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. října 2021 09:42

Potrefenáhusa pre mna bolo sestonedelie tazsie ako zatial cokolvek co sa vyskytlo, teraz uz aspon nemam stavy, kedy by som rozmyslala, ze ublizim sebe alebo synovi alebo ze spravim nieco co by to trapenie skoncilo . Ako je to aj teraz vyzivne ale nastastie tych dobrych dni je ovela, ovela viac akk tych zlych.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. října 2021 09:47

Potrefenáhusa my máme dopoledne vždycky tradiční akci s kamarády. Dětem to čekání rychleji utíká, když se děje i něco jiného než vánoce. 

DrowRanger to je teda děs, jsem fakt ráda, že u nás to společné slavení nemá tradici a nikdo to nebere úkorně, že chceme být sami.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. října 2021 09:59

Potrefenáhusa my sme s mužom tú tradíiu zaviedli hlavne kvôli tomu, že aj u nich aj u nás to bolo na Vianoce a pred nimi strašne stresové - najprv veľké vianočné upratovanie, potom vyváranie a vypekanie, k tomu celodenný pôst (ako malé deti sme sa teda tešili na zlaté prasiatko, ale potom to už nebolo nič moc) a posledných pár rokov ako som rástla sa to čaro Vianoc úplne vytratilo. Tie strasy vytlačili všetko to pekné, mama nám nedovolila zdbiť stromček, lebo by nebol pekný podľa jej predstáv , s otcom sa hádali na blbostiacha celý Štedrý deň strávili v kuchyni a my pred telkou. Prvé Vianoce s mužom sme to inak spravili tak ako sme boli zvyknutí doma a výsledkom bola úplne obrovská mega hádka a ticho až do večera .

Takže ďalší rok sme sa dohodli, že kapustnicu aj šalát spravíme deň vopred, miesto opekancov sme si spravili ráno tiramisu, šli sme na pol dňa na bežky, kde sme stretli kopu rovnakých a vysmiatych šialencov, domov prišli unavení a plní endorfínov, dali si vianočné jedlo, rozbalili darčeky a až do večera sme pozerali rozprávky. Odvtedy to už 10 rokov praktizujeme rovnako, teda kecám, ako sa narodil malý išlo to dokelu, prvé Vianoce s ním boli horor :D :D A tie druhé a tretie boli iné, ale zaujímavé, minulý rok sme si s ním už aj ozdobili stromček, pozreli rozprávky a tak a tento rok veľmi dúfam, že porodím trošku skôr aby sme si mohli spraviť aké také Vianoce (a zaplatím si upratovaciu firmu, aby som mala pred návratom z pôrodnice doma všetko čisté).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. října 2021 10:01

betsey áno, pokiaľ kope a nespolupracuje, tak to chápem, že sama ju tam neodtrepeš, v tomto smere by mal zakročiť tvoj muž a je blbé, že to nespraví :/ Inak my sme boli štichy vyberať včera a tá herecká etúda pred ambulanciou a v nej stála za to, najlepšie bolo ako prestal revať presne v sekundu ako vyšiel z ambulancie, žiaden prechod do fikania, proste zrazu prestal revať ale začal sa smiať a vykladať, ako tatkovi povie, čo mu doktor robil a že dostal lízatko .

Fakt im to v tých malých hlavách páli a vidno, že už rozmýšľajú ako čo využiť všetko vo svoj prospech.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 13. října 2021 10:02

Evaeva jeej, tradičná akcia s kamarátmi by sa mi veľmi páčila, škoda, že u nás sú všetci rozutekaní. Tento rok by som rada so synom upiekla aj nejaké koláčiky, aby si mohol vykrajovať, len teda z vykrajovania plastelíny tento rok plynule prešiel do šúľania a strihania hadov, tak neviem, či to nebude kontraproduktívne :D 

Offline Karja
44925 příspěvků moje polička 13. října 2021 10:05

Potrefenáhusa No on je hlavně rozdíl že s tím tříletým jseš už taková odevzdana a smirena:-D S tím miminem si říkáš ,,kde je můj život,,? Pak za těch pár měsíců už jen tak ,,došla bych si ráda na záchod,,