Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. října 2021 00:45

Rhaenys 

Je to taky jenom období, které přejde, ale vím, že je hodně, hodně krušné. U nás to přišlo v době, kdy jsem se začala pomalu sbírat po porodu, takže to bylo hodně nepříjemné a hodně jsem brečela, protože jsem najednou nedokázala dítě nakrmit. Mně syn odmítal z lahvičky i to odsáté mateřské mléko, 4 různá UM, dva nebo tři tvary saviček, prostě nepřipouštěl nic, co se odlišovalo od příjmu, na který byl zvyklý. Ty první dva měsíce pil hezky, taky aby ne, když na něj mlíko teklo proudem. Po bojkotu už kojení za moc nestálo, těšila jsem se na první příkrmy a začínali jsme s nimi brzy. Ale na UM se naučil až asi v 9 měsících, kdy jsem ho odstavila. Kdybys měla pocit, že ti syn pije málo, koj hodně v noci, nad ránem, klidně ho kvůli tomu vzbuď. Zaprvé doženete, co přes den nevypil, zadruhé noční kojení podporuje tvorbu mateřského mléka. 

Offline Myrtila
5463 příspěvků moje polička 19. října 2021 06:40

Rhaenys Jeste bych doporucila zkusit se ozvat laktacni poradkyni, nejlepe pokud by ti mohla nejaka kamaradka, nebo treba nekdo tady doporucit nejakou konkretni, se kterou ma dobrou zkusenost. Ona poradi a uklidni. Ja bych mohla doporucit, ale jsem z uplne jineho koutu republiky. 

Offline Potrefenáhusa
39041 příspěvků moje polička 19. října 2021 07:41

Rhaenys  laktacni poradkyně je dobrej tip, ony upraví polohu, zkontrolujou prisati a uzdicku a já dostala par fakt dobrých rad typu jak střídat prsa, jak je masírovat a podpořit tok mlika a tak (ja mela jinej problem)
taky existuje kolektor materskyho mlika (haaka, zachytavac), kterej se pricucne na to druhy prso a mliko teče, kamaradka si tak nasbirala slušnou zasobu "bez práce"

medelu calma jsme měli taky a naše dite z ni pit vůbec nezvladlo, poslala jsem ji kamaradce a její novorozená holcicka s tím problem vubec neměla. Taky existujou ty suplementory - má to taky medela, ale je to drahy-mne ta poradkyně přinesla i takovou tenkou cevku na dokrm novorozenců, stojí to asi 70,- a zasune se to do pusinky podel bradavky a druhej konec je v hrníčku 

Online Gatita
8699 příspěvků moje polička 19. října 2021 08:16

Potrefenáhusa @Rhaenys asi budu trochu poznamenana svymi kojicimi neuspechy, ale tu cevku povazuju za strasny opruz. Proste neco, co trva 10 minut, mi trvalo hodinu, me to akorat s.alo a prislo mi to jako hrozna saskarna. V situaci, kdy nekdo uz z kojeni nemuze, mi tohle neprijde jako nejlepsi volba. Ale zkusit se to da, to jo, ani to nebylo drahy - cevku i strikacku mi dala poradkyne za par desetikorun. Nicmene krmit sunarem v tomhle postroji, pricemz jsou k tomu zapotrebi aspon tri ruce.. to je proste jen pro nadsence

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 19. října 2021 08:21

Rhaenys Potrefenáhusa Jo ten kolektor je fakt dobrej! Mám sice elektrickou odsávačku na obě prsa, ale hrozně ji nesnáším. Mě nebaví ani samotné kojení, natož pak dalších x desítek minut denně sedět s odsávačkou jak dojnice  Kolektor stačí na to, abych za den sesbírala jeden sáček do mrazáku, nezabere to ani o minutu víc než kojení a stojí zlomek toho co elektrická odsávačka. 

Offline Potrefenáhusa
39041 příspěvků moje polička 19. října 2021 08:39

Gatita jo, já to psala jen jako možnosti, protože mne třeba v porodnici tohle nikdo nerek a pak jsem neměla čas to někde hledat. U nás byl dokrm strikackou, a to bylo taky strasny

edit- a vzpomnela jsem si na to skrz tu návštěvu laktacni

jinsk on ten problém s kojením má fakt skoro kazdej, akorat kazdej ho má trochu jinej, já muzu radit s tím, co přišlo dobrý mne, ale ty laktacni poradkyně mi prave přijdou dobrý, ze maj ty zkušenosti komplexnejsi, ten problém muže bejt vyresitelnej treba úplně banalne, jen na to člověku chybí zkušenosti a informace (což zas píšu jako někdo, komu to kojení přes počáteční pomalej rozjezd funguje uolne skvele a hladce)

Offline Pinot Noir
30038 příspěvků moje polička 19. října 2021 08:53

No, připadá mi, že se to zase zvrhlo v návody, jak kojit za každou cenu.

Offline Potrefenáhusa
39041 příspěvků moje polička 19. října 2021 08:54

Pinot Noir nee, sorry, ať si to kazdej udela, jak chce a potřebuje, nemá to bejt zadnej mom shaming

Offline Potrefenáhusa
39041 příspěvků moje polička 19. října 2021 08:56

Původně jsem chtěla napsat jen o tom kolektoru mm a pak tím krmit z lahve 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 19. října 2021 08:58

Gatita jo, ta cevka mi prijde fakt zoufala. Ve vetsine pripadu si myslim, ze se dite umi kojit i pit z lahve, zvlast 2mesicni a starsi. Ja krmila v porodnici strikackou s dudlikem na konci. Cela ta akce prst-strikacka mi vubec nesla

Offline Potrefenáhusa
39041 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:01

711990 prst stříkačka je fakt peklo 

Offline rasaNori
8879 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:07

MPLee ja si pred prvnim porodem hledala recenze na nejlepsi polstarky do podprsenky, abych uz v porodnici zjistila ze je absolutne nepotrebuju:D u druhe dtto. 

Offline Myrtila
5463 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:09

Pinot Noir To nemelo byt kojeni za kazdou cenu, to melo byt predam informace, nejlepsi je informovany rodic, pak se rozhodne, jak chce. 

Offline Myrtila
5463 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:12

Potrefenáhusa Ta haaka je vybornej tip, ja to vubec neznala, poridila jsem si ji asi az po pul roce, no a byvala bych mohla mit zasoby mleka uplne bez prace. Ted ji doporucuju kazde me kamaradce

Offline Pinot Noir
30038 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:12

Myrtila myslím, že tohle je situace totálního zoufalství, kdy každá informace navíc vede akorát k dalšímu zhoršení.

Offline notna
9538 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:15

711990 PotrefenáhusaPrst stříkačka byla jediná možnost, jak dceru dokrmit. Takhle to šlo hezky. Jiné možnosti odmítala. Láhev si nevzala nikdy. Je to strašně individuální a jsou to nervy, než člověk přijde na tu správno variantu.

Offline viktorka_od splavu
49465 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:17
Reakce na Pinot Noir:

Myrtila myslím, že tohle je situace totálního zoufalství, kdy každá informace navíc vede akorát k dalšímu zhoršení.

​presne

osobne byt v te situaci, uvitam jedine-muze, maminku nebo treba sousedku, to je fuk, ktera skoci do nonstop lekarny pro flasku a mliko, rozmicha, nakrmi a pak mi vrati spoko dite

Offline Myrtila
5463 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:18

Pinot Noir No taky jsem neradila rozhodne nedokrmovat, naopak si myslim, ze nekdo zvenci by mohl poradit komplexneji. Ale fakt to chce idealne nekoho na doporuceni, aby si s tou situaci ta laktacni dovedla poradit a netlacila tu matku nejakym smerem, na ktery uz treba nema silu. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:23

​presne

osobne byt v te situaci, uvitam jedine-muze, maminku nebo treba sousedku, to je fuk, ktera skoci do nonstop lekarny pro flasku a mliko, rozmicha, nakrmi a pak mi vrati spoko dite

​No už tady zaznělo, že některé děti nechtějí pít z flašky, z žádné flašky... To by se pak na to spokojené dítě načekala. 

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 19. října 2021 09:24

Stezuju si, ze jsme zase vsichni nemocni. Dva starsi horecky ke 40, mimino ma laryngitidu, ja v noci spala asi 3 hodiny, protoze jsem se bala, ze se zacne dusit a porad jsem vetrala. Zacina mi byt taky blbe a muz mi vcera sdelil, ze on uz ma 37,2 C. Jen jsem si chtela odlozit, jakej jsem chudak. Diky