Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:16

dynda hihihi, dcera si tuhle kreslila s tatínkem a požádala ho o lososovou pastelku, a on chudák vůbec nevěděl, která bije

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:18

Mohučanka 

Losos a hrášek jsou jídlo ne barva?

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:18

Na barvy jsou docela hezké hry na youtube, našeho to docela bavilo. Třeba tam byly různobarevné čtverečky, vždycky to řeklo barvu (anglicky, ale to neva, to dítěti přeložíte) a mělo se kliknout na správný čtverečk. A dělalo to nějaké zvuky když to bylo dobře a jiné, když špatně. Akorát se broučkovi víc líbilo to zavrčení, když to spletl, tak to ve druhém kole schválně dělal špatně. Ale barvy umí, i fialovou, růžovou a oranžovou.

Offline 4n4
251 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:32

dzizisketa Nejstarší syn sám o sobě kdysi říkal "mimi Anton" 

Offline Mohučanka
7371 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:37

dynda na hráškovou jsem zapomněla, ale zkusila jsem na něj broskvovou a banánovou, a to jsme měli málem tichou domácnost

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 10:46

Kokoska presne,jeste je pohodove  nadstandartne hodne spave mimino a presto jeden nestiha.

On spi celou noc a jeste dvakrat pres den,zrovna cekam az se vzbudi a pujdeme na labute.

Offline DruI
5604 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:00

Karja Školka je geniální, ale ty kašlíky a rýmičky by se měly zrušit! ;o)

Mimochodem, minulý týden byla u nás ve školce logopedka a na dceři to zanechalo tak silný dojem, že už mi hlásila, že až vyroste, bude logopedkou a už mě trénuje, ať řeknu to či tohle a dokonce mě pochválila, že hezky mluvím ;o)

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:04

Pinot Noir Jj, taky si myslím, že Ríša byl asi těžký nadprůměr. Velkamala taky mluví dobře, hodně slov a je to takový ,,chytrý,,. Ale tak to všechny děti nemají a prostě někdo tak mluví až v pěti, někdo ve třech. Pak se to srovná;-). (Tím myslí Viktora, chápu že některé děti můžou mít nějaký větší problém, ale to asi nebude jeho případ). 

Dcera teda mluví teď se všema kolemjdoucímu, na všechny reaguje, je to takové pro mě náročné, ne s každým bych se chtěla bavit já. 

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:06

DruI No to mi povídej. Mě dostává ta menší dcera. Teď to vypadalo, že rýma ustavá, dva dny přestávala kašlat, nudle jen občas za den, aby se ty čirý nudle přes noc zase změnily v zelený!!! A pojedeme odznova...Asi to bude to typické rymove dítě. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:08

711990 můj starší syn ve 3 letech konverzoval stylem "papocházku" (= jdeme na procházku), školka a logopedie to výrazně zlepšily.

no a minulý pondělí byl u nás v práci, já u toho nebyla, měla jsem dovolenou a celý úterý se pak za mnou trousily kolegyně a rozplývaly se, jakej je roztomilej. on s nima totiž POHOVOŘIL :)) (jako chudák, během těch 5 minut, co byl upoután na lůžku a nemohl zdrhnout, ho prolustrovaly od hlavy k patě. ale on je fakt dost roztomilej, na rodinných oslavách pravidelně baví všechny příbuzné 80+)

Offline DruI
5604 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:14

Karja Jo, my to nebohý mladší dítě asi nedoočkujeme, protože se mu rýmička objeví vždycky předtím, než jdeme k doktorovi. Co už. Koncem měsíce máme další pokus :o)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:18

Kokoska on vyslovuje dobre, este mu teda nejde R ale obcas uz zaznie. Aj zlozitejsie vety uz sklada, takze sa nejak nebojim. Uvidim, ci nebude suslat, sestra susle doteraz, lebo mame sa s nou nechcelo trenovat vyslovnost.

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:22

Karja nechtelo by to uz nejaky dukladnejsi vysetreni treba na ORL, kdyz se maly ty rymy takhle opakujou?

Offline Kokoska
35176 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:24

DrowRanger jasne, ja psala hlavne k tomu, jak detem v ty reci skolka docela pomaha.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:36

moora to zni skvele

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:37

711990 tou logopedií určitě nic nezkazíš, ale myslím, že nemusíš plašit, vsadila bych se, že do pár měsíců bude mluvit pěkně. Když říkáš, že nespojuje do vět, tak třeba máma bác neřekne?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:40

Evaeva nn vubec, on jen rika jednotlivy "slova" porad dokola, dokud nekdo tu vetu nerekne za nej. Ani slovesa zadny nepouziva. 

Offline 999
19902 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:40

Mohučanka Ony to ty holky tak mají, ale když moje tehdy tříletá neteř poučila ve školce paní učitelku, že ta barva je spíš odstín magenta, tak mi ségra řekla, že mi ji nebude půjčovat .

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:41

Kokoska Já jsem volala doktorce a prý je to adekvátní situaci, což mi taky přijde. Navíc ji to vůbec netrápí. A od včerejška razim teorii, že ji možná ta rýma chrání. Prostě má furt rýmu a nic dalšího na ni nevleze:-D. Ne samozřejmě ji musím víc hlídat, aby ji nenafoukalo, aby smrkala a taky nechodíme nikam na návštěvu mezi děti, to je jasný no:-(. 

Offline Karja
44933 příspěvků moje polička 09. listopadu 2021 11:42

DruI Jo to je blbý no;-( To je komplikace.